Brak ssania
-
Skoda favorit gaznik 28-30 lekr ssania nie ma na gazie i na benzynie po odpaleniu obroty są bardzo niskie 300-400 musze gazować az silnik sie nagrzeje wtedy jest wszystko ok a wolne obroty przy nagrzanym silniku są 900-1000 Sprawdziłem urządzenie rozruchowe wydaje mi się że jest ok bo spiralka grzejna ma przejście mierzyłem omomierzem a przy zmrożeniu przepustnica powietrza rozruchowa zamyka się a przy nagrzanym silniku jest otwarta Prosze o sugestie co moge jeszcze sprawdzić
-
Skoda favorit gaznik 28-30 lekr ssania nie ma na gazie i
na benzynie po odpaleniu obroty są bardzo niskie
300-400 musze gazować az silnik sie nagrzeje wtedy
jest wszystko ok a wolne obroty przy nagrzanym
silniku są 900-1000 Sprawdziłem urządzenie
rozruchowe wydaje mi się że jest ok bo spiralka
grzejna ma przejście mierzyłem omomierzem a przy
zmrożeniu przepustnica powietrza rozruchowa zamyka
się a przy nagrzanym silniku jest otwarta Prosze o
sugestie co moge jeszcze sprawdzićWitam. Użyj opcji szukaj a napewno znajdziesz dziesiątki postów na ten temat.
-
Witam. Użyj opcji szukaj a napewno znajdziesz dziesiątki postów na ten temat.
Gdybym znalazł to bym nie pisał jak nie masz nic konkretnego to nie zabieraj głosu jeśli to forum ma być dla zaawansowanych to mi napisz żebym oddał favorke do mechanika to nie będę tracił czasu
-
Gdybym znalazł to bym nie pisał jak nie masz nic
konkretnego to nie zabieraj głosu jeśli to forum ma
być dla zaawansowanych to mi napisz żebym oddał
favorke do mechanika to nie będę tracił czasuNie miałem tego na myśli że ma być dla zaawansowanych tylko jak w opcji szukaj wpiszesz ssanie, regulacja ssania itp i zaznaczysz opcje kącik skoda to napewno znajdziesz. Jeśli rzeczywiście nie znajdziesz to vchętnie pomogę. Przerabiałęm ten temat dziesiątki razy więc jak coś to napisz ciś więcej. Pozdr
-
Nie miałem tego na myśli że ma być dla zaawansowanych tylko jak w opcji szukaj wpiszesz ssanie,
regulacja ssania itp i zaznaczysz opcje kącik skoda to napewno znajdziesz. Jeśli
rzeczywiście nie znajdziesz to vchętnie pomogę. Przerabiałęm ten temat dziesiątki razy więc
jak coś to napisz ciś więcej. PozdrSory ale trudno znajść odpowiedz na coś na czym sie człowiek nie zna mimo wszystko wyjąłem i rozebrałem gaznik okazało sie że przyczyną była przytkana dysza w gazniku w którą jest wetknięty przewód przychodzący z korektora ssania mimo że średnica tej dyszy z jednej jak i drugiej strony jest okolo 2mm to sam jej środek jest bardzo wąski chyba mniej jak 0,2mm, dzięki za pomoc pozdrawiam
-
Sory ale trudno znajść odpowiedz na coś na czym sie
człowiek nie zna mimo wszystko wyjąłem i rozebrałem
gaznik okazało sie że przyczyną była przytkana
dysza w gazniku w którą jest wetknięty przewód
przychodzący z korektora ssania mimo że średnica
tej dyszy z jednej jak i drugiej strony jest okolo
2mm to sam jej środek jest bardzo wąski chyba mniej
jak 0,2mm, dzięki za pomoc pozdrawiamNo i bardzo dobrze że udało się zrobić. W razie innych problemó pisz chętnie pomożemy. Pozdrawiam