Instalacja elektryczna, wiszące kable i brak światła po otwarciu drzwi
-
Od czego mogą być te kable na załączonym foto? Są one nie połączone... czy to normalne? Bo czytałem, że do wszystkich wersji Suzuki Swift było robione takie samo okablowanie, więc może z tego wynika brak połączenia niektórych zakończeń?
Druga sprawa, przy otwieraniu drzwi nie zapala się światło wewnętrzne, pytam o połączenia, więc od razu spytam w tym samym temacie o to. A mianowicie, mam luzem taki jeden kabel czerwono-szary (i właśnie tutaj jest problem, może to jest czarny kolor tyle, że zmienił go czas hehehe... a na forum wyczytałem, że przewód odpowiedzialny za oświetlenie jest właśnie takiego koloru)... czy może to jest przewód odpowiedzialny za to, że nie mam oświetlenia po otwarciu drzwi, bo nie jest on podłączony czy ten przewód jest wogóle od czego innego?
-
Druga sprawa, przy otwieraniu drzwi nie zapala się światło wewnętrzne, pytam o połączenia, więc
od razu spytam w tym samym temacie o to. A mianowicie, mam luzem taki jeden kabel
czerwono-szary (i właśnie tutaj jest problem, może to jest czarny kolor tyle, że zmienił go
czas hehehe... a na forum wyczytałem, że przewód odpowiedzialny za oświetlenie jest właśnie
takiego koloru)... czy może to jest przewód odpowiedzialny za to, że nie mam oświetlenia po
otwarciu drzwi, bo nie jest on podłączony czy ten przewód jest wogóle od czego innego?W tej drugiej kwestii to sprawdź najpierw czujniki otwarcia drzwi.
-
[color:"blue"] Witam
To co pokazałeś na foto to kable do drugiej pompy paliwa i drugiego wskaźnika paliwa. Swifty 4WD maja bak z dwóch części i dla tego są dwa wyjścia.
Jeżeli chodzi o oświetlenie wnętrza to są dwa kable odpowiadające za to.
[color:"black"]czarny[/color] [color:"red"]z czerwonym paskiem[color:"brown"] i brązowymi kropkami [/color] [color:"blue"] odpowiada za krańcówke od kierowcy a kabel [color:"black"]czarny[/color] [color:"green"]z zielonym paskiem [/color] [color:"brown"]i brązowymi kropkami[/color] [color:"blue"] jest odpowiedzialny za całą reszte.
Pozdrawiam