Cena rynkowa favoritki.
-
Mam pytanie - czy ktoś zna obecną cenę rynkową Skody Favorit 1.3 z 1988 r.?
Egzemplarz pochodzi z serii prototypowych, jest w dobrym stanie. Co ciekawe, silnik nie wymaga remontu (przejechane 170 000 km). 2 lata temu częściowo wymieniana była blacharka oraz zakładana instalacja gazowa. Pali ok. 7 l/100 km w trasie, a po mieście (korki, światła itp.) - 9 litrów.
Za wszelką informację z góry dziękuję. :-)
-
zglos sie do urzedu skarbowego - tam na pewno ci powiedza:)
-
Ja dałbym 1000 zł. Najgorszy jest ten rocznik. Seria prototypowa to brzmi interesująco, ale wybrzydzałbym, że niedopracowana technologia na początku. Myślę, że jeśli jest w dobrym stanie to nie warto sprzedawać, a jak masz już inny samochód to na pewno chcesz się jej pozbyć i nie możesz żądać za dużo.
Chociaż z drugiej strony byłbym skłonny dać więcej za samochód w idealnym stanie. -
Mam pytanie - czy ktoś zna obecną cenę rynkową Skody Favorit 1.3 z 1988 r.?
Sprawa wygląda tak, że teraz to tylko Ty wiesz w jakim stanie jest to auto, nawet jak masz je tylko od 2 miesięcy. Wtedy wie też poprzedni własciciel, który go juz od Ciebie i tak nie kupi.
I powiedzmy że takie favoritki chodzą średnio za 1000, to jesli faktycznie jestes pewny za te auto, możesz krzyknąć np. 1500. Z drugiej strony można znaleźć favo w bdb stanie rocznik 92 bez rdzy za 2000. Nawet z gazem za 2500. A jesli wiesz ze ma troche niedomagań, to nie ma co kombinować bo każdy oglądający i tak je znajdzie i nawet jesli bedzie chciał koniecznie kupić, to zacznie bardzo cene zbijać i sprzedasz za 500. Wiec lepiej nie sprzedawać.
A podstawowa sprawa to i tak jest blachara - jak już widać rdze to podejżewam ze nawet żadnego zainteresowania tym autem nie bedzie.