Dziwny zgrzyt przy odpalaniu i kilka innych problemów
-
Witam ! Mam taki problem z Suzuki Swift 1.0 automat (1992 r.)
Mianowicie czasem przy odpalaniu,, po normalnym przkekręceniu kluczyka auto zamiast odpalić....zazgrzyta i....tyle....przy kolejnej próbie zazwyczaj jest ok i działa bezproblemowo. Czasem odnosze wrażenie że stacyjka nie chdozi do końca płynnie, jakby się lekko blokowała/przeskakiwała , moze ma to jakis związek ? Macie jakieś pomysły ?A i jeszcze jedno, gdy auto ma wrzucony bieg(D, R) i trzyma się noge na hamulcu, słychac jakby lekkie piszczenie z okolic silnika (chyba), podczas jazdy lub na postoju nic nie słychać , co to może być? na forum.tuning.pl ktos stwierdził ze to pasek, był wymieniony jakis czas temu(stosunkowo niedawno i troszke piszczał ale został odpowiednio naciągnięty i jest ok)
Tu chciałbym nadmienić ze nie wiem kiedy zmieniany był olej w skrzyni więc jaki olej polecacie bo chyba przydałaby się zmiana.Przy okazji jak ktoś ma sprawdzone źródło cześci do swifta ( Mk III) mógłby dac jakieś namiary.
Mianowice rozwalił mi się mechanizm otwierania szyby (strasznie delikatne to wszystko)czy ktoś wie gdzie mógłbym to jak najtaniej dostać(podbnie jak półke do bagażnika, korbke do opuszczania szyb) -
Witam ! Mam taki problem z Suzuki Swift 1.0 automat (1992 r.)
Mianowicie czasem przy odpalaniu,, po normalnym przkekręceniu kluczyka auto zamiast
odpalić....zazgrzyta i....tyle....przy kolejnej próbie zazwyczaj jest ok i działa
bezproblemowo. Czasem odnosze wrażenie że stacyjka nie chdozi do końca płynnie, jakby się
lekko blokowała/przeskakiwała , moze ma to jakis związek ? Macie jakieś pomysły ?
A i jeszcze jedno, gdy auto ma wrzucony bieg(D, R) i trzyma się noge na hamulcu, słychac jakby
lekkie piszczenie z okolic silnika (chyba), podczas jazdy lub na postoju nic nie słychać ,
co to może być? na forum.tuning.pl ktos stwierdził ze to pasek, był wymieniony jakis czas
temu(stosunkowo niedawno i troszke piszczał ale został odpowiednio naciągnięty i jest ok)
Tu chciałbym nadmienić ze nie wiem kiedy zmieniany był olej w skrzyni więc jaki olej polecacie
bo chyba przydałaby się zmiana.
Przy okazji jak ktoś ma sprawdzone źródło cześci do swifta ( Mk III) mógłby dac jakieś namiary.
Mianowice rozwalił mi się mechanizm otwierania szyby (strasznie delikatne to wszystko)czy ktoś
wie gdzie mógłbym to jak najtaniej dostać(podbnie jak półke do bagażnika, korbke do
opuszczania szyb)witaj..
możliwe że bendiks nie dociąga zębatki rozrusznika do koła zamachowego i wtedy rozrusznik się kręci a silnik nie..
co do częsci to szukaj na allegro, a o automatach nie mam pojecia...
pozdr.