nierówna praca silnika
-
Witam mam mam podobny problem co to może być "Mam felicję 1,3 benzyna z 1999r i od pewnego czasu mam problem z nierównomierną pracą silnika. Dzieje mi się to podczas każdej jazdy ale tylko raz. Podczas ruszania nie mam żadnych problemów a gdy dojeżdżam do 3-4 świateł zaczyna nierówno pracować, pali jakby nie na wszystkie świece, a jak chcę ruszyć to wogóle nie mam gazu pod pedałem. Jedyne wyjście to zatrzymanie się wyłączenie auta i włączenie ponowne i już jedzie ok. Jak się silnik zagrzeje nie ma już takich objawów. Pilnie prosze o radę! "
-
Witam mam mam podobny problem co to może być "Mam felicję 1,3 benzyna z 1999r i od pewnego
czasu mam problem z nierównomierną pracą silnika. Dzieje mi się to podczas każdej jazdy ale
tylko raz. Podczas ruszania nie mam żadnych problemów a gdy dojeżdżam do 3-4 świateł
zaczyna nierówno pracować, pali jakby nie na wszystkie świece, a jak chcę ruszyć to wogóle
nie mam gazu pod pedałem. Jedyne wyjście to zatrzymanie się wyłączenie auta i włączenie
ponowne i już jedzie ok. Jak się silnik zagrzeje nie ma już takich objawów. Pilnie prosze o
radę! "Mój znajomy miał podobny objaw i okazało się, że źle działała elektronika sterująca wtryskiem paliwa. Trzeba by podpiąć do komputera i sprawdzić poprawność działania układu zasilania.
-
W fabii ze skodowskim silnikiem po 70 tys czy jakoś trzeba było wyczyścić przepustnicę. Pomogło jak ręką odiął. Jak podpieliśmy kompa wszystklo było ok. Jak wyśiądzie wtrysk to kaplica - ale to sie rzadko zdaża.