padla skodzina
-
Witam. Wlasnie wracalem z pracy podczas gdy nagle padla mi elektryka w aucie...i tu jest moje pytanko gdzie i czego szukac...Wycieraczki nagle stanely mi na pol szybie, przestaly dzialac kierunkowskazy, podczas kazdego postoju gasnie, na desce brak dzialajacej obrotki, podczas przekrecania stacyjki tylko pali sie kontrolka z wykrzyknikiem, nawet kontrolki od aq i oleju sie nie pala przy stacyjce na I. Odpala wiec prad jakis jest ale odrazu gasnie przy mniej wcisnietym gazie i trze znow zapalac. Gdzie szukac przyczyny...?
-
Ja bym sprawdził najpierw połączenia akumulatora. Klemy i masę.
-
Niedawno miałem podobny problem.
Przyczyną są poluzowane styki, które są wlutowane w płytkę bezpieczników.
Otwórz skrzynkę bezpieczników, wyjmij wszystkie przekaźniki, kostki i odłącz przewód plusowy, który jest przykręcony nakrętką M6.
Wyjmij całą pokrywę z płytką bezpieczników.
Sama płytka jest przykręcona pięcioma wkrętami, wykręć je i ostrożnie podważając wyjmij płytkę z pokrywy.
Po odwróceniu jej zobaczysz wlutowane końcówki gniazd przekaźników bezpieczników i gniazd od kostek.
Weź lutownicę i popraw wszystkie połączenia lutowane, bo na pewno kilka z nich jest poluzowanych ale warto poprawić wszystkie by nie mieć już problemów.
Jak poprawisz wszystkie połączenia i złożysz wszystko spowrotem to na pewno będzie działać i problem zniknie.
Powodzenia i pozdrawiam. -
Dzieki za pomoc:) Faktycznie skrzynka z bezpiecznikami/przekaznikiami plata figle;) Juz wszystko gra:) Dzieki i pozdrawiam:)
-
Tez tak mialem z jednym przekaznikiem a gasla dlatego ze on miedzy innymi odpowiada za gaznik