wentylator oszalał...
-
mam problem z wentylatorem chłodnicy.
Polega on na tym że gdy rano po całonocnym staniu samochodu na powietrzu przekręcę kluczyk w stacyjce, słyszę jak załącza się wiatrak.Ciecz jest przecież wtedy zimna, wiec nie rozumiem o co chodzi.Czujnik załączający jest nowiutki, założyłem go 3 dni temu.Dodam jeszcze ze opisany wyżej objaw nie zdarza sie za każdym razem tylko sporadycznie.Raz się właczy a raz nie.czasem tez jest tak ze po jakiejś jeździe, kiedy ciecz jest już ciepła(ale nie gorąca) zdarza sie dokładnie to samo.Temperatura nie osiąga wartości krytycznych, a mimo to wkładając kluczyk w stacyjkę słyszę jak ten wariat się kreci.
Czy ktoś wie co może być przyczyną????
Pozdro. -
Polega on na tym że gdy rano po całonocnym staniu samochodu na powietrzu przekręcę kluczyk w
stacyjce, słyszę jak załącza się wiatrak.Ciecz jest przecież wtedy zimna, wiec nie rozumiem
o co chodzi.Czujnik załączający jest nowiutki, założyłem go 3 dni temu.Dodam jeszcze ze
opisany wyżej objaw nie zdarza sie za każdym razem tylko sporadycznie.Raz się właczy a raz
nie.czasem tez jest tak ze po jakiejś jeździe, kiedy ciecz jest już ciepła(ale nie gorąca)
zdarza sie dokładnie to samo.Temperatura nie osiąga wartości krytycznych, a mimo to
wkładając kluczyk w stacyjkę słyszę jak ten wariat się kreci.
Pozdro.ja mimo wszystko obstawiam czujnik, co z tego że nowy ? może wadliwy egzemplarz? a jak nie, to gdzieś może masz zwarcie na kablach pod maską, poszukaj dokładnie.
pozdrawiam -
Polega on na tym że gdy rano po całonocnym staniu
samochodu na powietrzu przekręcę kluczyk w
stacyjce, słyszę jak załącza się wiatrak.Ciecz jest
przecież wtedy zimna, wiec nie rozumiem o co
chodzi.Czujnik załączający jest nowiutki, założyłem
go 3 dni temu.Dodam jeszcze ze opisany wyżej objaw
nie zdarza sie za każdym razem tylko
sporadycznie.Raz się właczy a raz nie.czasem tez
jest tak ze po jakiejś jeździe, kiedy ciecz jest
już ciepła(ale nie gorąca) zdarza sie dokładnie to
samo.Temperatura nie osiąga wartości krytycznych, a
mimo to wkładając kluczyk w stacyjkę słyszę jak ten
wariat się kreci.
Pozdro.jak rano sie załaczy to odłacz zaciski czujnika i go pomierz omomierzem. Bedziesz miec 100% pewnosci