nierówne obroty
-
Mam problem. Posiadam Skodę Favorit, w której skaczą obroty. Gdy zapalę ją na zimnym silniku wlacza sie ssanie i obroty sa stale 1200Obr/min ale gdy silnik sie nagrzeje i ssanie sia wylaczy to spadaja obroty i zaczynaja skakac tzn strzalka drga nierówno i nieraz gasnie spadajac na niskie obroty 200Obr/min. Problem powazny bo gdy chce zachamowac i odrywam noge z gazu on gasnie. gdy stoje n aswiatlach on gasnie. Napewno to nie cefka ani przewody poniewaz wsadzilem nowe. Czy ktos potrafi mi pomoc?
-
Uszczelka pod gaźnikiem
-
DZiekuje Cie za pomoc. Jtro kupię tą uszczelkę. Ale czy to napewno to? Bo myślełem ze może gaźnik brudny albo moduł pada.
-
DZiekuje Cie za pomoc. Jtro kupię tą uszczelkę. Ale czy
to napewno to? Bo myślełem ze może gaźnik brudny
albo moduł pada.Na pewno to przecież się nie da określić bez zobaczenia. To tylko podopowiedź gdzei szukać. Zdejmij gaźnik to bedziesz wiedział. Ja miałem takie objawy jak była popękana uszczelka i wymiana pomogła. Wymiana tej uszczelki jest opisana w innym wątku.
-
Na pewno to przecież się nie da określić bez zobaczenia.
To tylko podopowiedź gdzei szukać. Zdejmij gaźnik
to bedziesz wiedział. Ja miałem takie objawy jak
była popękana uszczelka i wymiana pomogła. Wymiana
tej uszczelki jest opisana w innym wątku.Tak jak pisze Kolega ja nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział. Zresztą jeśli nie była wymieniana a ją wymienisz to będziesz wiedział że jest ok. Polecam zakup tej droższej. Pozdrawiam
-
a rzecz sie dzieje na benzynie?
czy moze posiadasz instalke LPG ??
ja na gazie mialem podobna sytuacje zaraz po zamontowaniu - sprawa okazala sie banalna - regulacja byla potrzeban:)