Kontrolka ładowania się świeci - problem
-
Od pewnego czasu obserwuje u siebie w Favoritce takie dziwne zachowanie - Jezdzi sobie jezdzi i jest ok - do czasu aż sie nagrzeje, i wtedy mam do przejechania np dluższy odcinekk na wyzszych biegach - spokojna, rowna jazda - czesto włącza się wtedy kontrolka ladowania, na obrotomierzu (mam ten prostokatny, po prawej stronie, pod nawiewem) tez się świeci czerwony "-" zamiast zielonej lampki ze jest ok.
Gdzie może być problem? Przegazowanie rzadko daje efekt - ale po pewnym czasie, zwłaszcza w cyklu miejskim - czyli czesto niskie biegi - wraca do normy. A potem znow. -
Od pewnego czasu obserwuje u siebie w Favoritce takie dziwne zachowanie - Jezdzi sobie jezdzi i
jest ok - do czasu aż sie nagrzeje, i wtedy mam do przejechania np dluższy odcinekk na
wyzszych biegach - spokojna, rowna jazda - czesto włącza się wtedy kontrolka ladowania, na
obrotomierzu (mam ten prostokatny, po prawej stronie, pod nawiewem) tez się świeci czerwony
"-" zamiast zielonej lampki ze jest ok.
Gdzie może być problem? Przegazowanie rzadko daje efekt - ale po pewnym czasie, zwłaszcza w
cyklu miejskim - czyli czesto niskie biegi - wraca do normy. A potem znow.Całkiem możliwe, że któraś dioda do wymiany. Poszukaj na forum, na pewno dobrze opisane było. Chybaa, że regulator się pie....
-
Od pewnego czasu obserwuje u siebie w Favoritce takie
dziwne zachowanie - Jezdzi sobie jezdzi i jest ok -
do czasu aż sie nagrzeje, i wtedy mam do
przejechania np dluższy odcinekk na wyzszych
biegach - spokojna, rowna jazda - czesto włącza się
wtedy kontrolka ladowania, na obrotomierzu (mam ten
prostokatny, po prawej stronie, pod nawiewem) tez
się świeci czerwony "-" zamiast zielonej lampki ze
jest ok.
Gdzie może być problem? Przegazowanie rzadko daje efekt- ale po pewnym czasie, zwłaszcza w cyklu miejskim
- czyli czesto niskie biegi - wraca do normy. A
potem znow.
Jak masz możliwośc to podmień regulator. Może to być też padająca któraś dioda w mostku...
-
Jak masz możliwośc to podmień regulator. Może to być
też padająca któraś dioda w mostku...
Albo ze raz kontaktuje, raz nie. Widzieliscie jak tam poskapili cyny przy diodach wysokopradowych? Mialem taki przypadek w Formanie, ze jedna koncowka diody (oczywisice nie ta wprasowana w Al) chodzila sobie w tej szczelinie w blaszce i w cynie (ktorej bylo jak na lekarstwo).