Cos piszczy, cos skrzypi...
-
Mam pytanko nastepujace....
Podczas przyspieszania, z malej predkosci na wysokim biegu cos piszczy wtedy gdy silnik na niskich obrotach ledwo sobie daje rade, no nie mecze go tak, ale ruszenie z 2 jak troche sie tocze jest normalne.
Co to moze byc??
Ja przypuszczam ze jedna z gum mocujacych silnik, ale moge sie mylic. Co o tym myslicie??
-
Czy tak się dzieje zawsze czy tylko na zimnym silniku?
-
Mam pytanko nastepujace....
Podczas przyspieszania, z malej predkosci na wysokim biegu cos piszczy wtedy gdy silnik na
niskich obrotach ledwo sobie daje rade, no nie mecze go tak, ale ruszenie z 2 jak troche
sie tocze jest normalne.
Co to moze byc??
Ja przypuszczam ze jedna z gum mocujacych silnik, ale moge sie mylic. Co o tym myslicie??Jak wieki temu miałem malacza to skrzypiało tak dopóki nie wymieniłem łozyska oporowego (wyciskowego) sprzęgła... Ale w Fav ??? hmmm, no nie wiem, może i jakaś guma poskrzypuje.
-
Czy tak się dzieje zawsze czy tylko na zimnym silniku?
nie no tak sie dzieje zawsze, na zimnym na cieplym, w sytuacji kiedy silnik delikatnie szarpie...
-
Hmm ja mam podobne objawy gdy pogoda jest na minusie. Gdy szarpnę autem np przy zmianie biegu też coś mi skrzypi. Gdzieś przeczytałem że to może być za gęsty olej w skrzyni biegów. Ale jak się auto rozgrzeje dolegliwość znika.