dodatkowy pilot do alarmu
-
Temat wydzielony stąd: KLIK - centralny zamek, ale nie do auta.
Co do jakości
zabezpieczeń przed podsłuchaniem tanich systemów radiowych:
http://allegro.pl/pilot-samokopiujacy-uniwersalny-do-alarmu-bramy-i2953440037.htmlMam w Swifcie stary alarm Cheetah - nie mam do niego żadnej instrukcji, a jedyny pilot już jest na wykończeniu... Czy taki pilocik z linku załatwi sprawę? Muszę spisać z centralki alarmu na jakiej częstotliwości pracuje
-
Mam w Swifcie stary alarm Cheetah - nie mam do niego żadnej instrukcji, a jedyny pilot już jest na wykończeniu... Czy taki pilocik z linku załatwi sprawę? Muszę spisać z centralki alarmu na jakiej częstotliwości pracuje
Częstotliwość jest ważna, ale tak naprawdę chodzi tu o to, czy oryginalny pilot ma kod kroczący, czy stały. Jeżeli ten drugi, to nie powinno być problemu.
Z moich informacji wynika, że większość urządzeń, a szczególnie tych od alarmów, bram garażowych itp. wyposażonych jest w sterowanie kodem kroczącym, czyli nie da się go skopiować. Co prawda skopiować się może i da, ale tylko jeden kod, a przecież w oryginale jest on ciągle zmieniany i nie powtarza się. -
Częstotliwość jest
ważna, ale tak naprawdę chodzi tu o to, czy oryginalny pilot ma kod kroczący, czy
stały. Jeżeli ten drugi, to nie powinno być problemu.
Z moich informacji
wynika, że większość urządzeń, a szczególnie tych od alarmów, bram garażowych itp.
wyposażonych jest w sterowanie kodem kroczącym, czyli nie da się go skopiować. Co
prawda skopiować się może i da, ale tylko jeden kod, a przecież w oryginale jest on
ciągle zmieniany i nie powtarza się.Muszę sprawdzić, to alarm z 1994 roku, więc nie mam pojęcia. Rozbiorę część deski i oblukam centralkę
A takie coś - piszą, że na kod zmienny... klik
Edit:
Prawdopodobnie mam taki prosty system z kodem stałym na 433 Mhz, powinien zadziałać ten pilot z allegro
-
Edit:
Prawdopodobnie mam taki prosty system z kodem stałym na 433 Mhz, powinien zadziałać ten pilot z allegroJa mam kilka pilotów od różnych urządzeń na 433MHz i wszystkie są z kodem zmiennym.
-
Ja mam kilka
pilotów od różnych urządzeń na 433MHz i wszystkie są z kodem zmiennym.Kupiłem ten na stały kod zobaczymy jak przyjdzie
Jak nie będzie działał, to kupię ten na zmienny z firmy AMT
-
Kupiłem ten na
stały kod zobaczymy jak przyjdzie
Jak nie będzie
działał, to kupię ten na zmienny z firmy AMTNo i jednak pilocik nie działa - widocznie alarm jest na kod zmienny - pierwszy właściciel Swifta widocznie zainstalował lepszą wersję alarmu Cheetah
A tego zamiennika na kod zmienny raczej nie będę ogarniał, bo trzeba programować go w centralce alarmu - wg info z sieci trzeba zewrzeć dwa styki w centralce z napisem LRN, a ja w swojej takiej zworki nie widzę
Zresztą jak auto przejdzie przegląd na wiosnę to może zainwestuję w to i ojciec mi założy klik
-
Taki siedzi w Lanosie...tylko tam był potrzebny jeden siłownik
W Swifcie nie masz może fabrycznego CZ na kluczyk? -
Taki siedzi w
Lanosie...tylko tam był potrzebny jeden siłownikPiloty w miarę trwałe?
W Swifcie nie masz
może fabrycznego CZ na kluczyk?Nie. Jest alarm Cheetah ze sterowaniem centralnym, co więcej centralny był zamontowany tylko na przednie drzwi Na tył zakładałem sam, ciągnąc kable od tych przednich
-
Piloty w miarę
trwałe?Trwałe,ale bateria szybko padła(po roku jakaś noname)
-
Trwałe,ale bateria
szybko padła(po roku jakaś noname)Kupisz Duracella i będzie git
-
Piloty w miarę
trwałe?
Nie. Jest alarm
Cheetah ze sterowaniem centralnym, co więcej centralny był zamontowany tylko na
przednie drzwi Na tył zakładałem sam, ciągnąc kable od tych przednichJa w swifcie miałem allegrowski centralny coś takiego , przez ponad rok jak to miałem nie stwarzało problemu, do golfa kupiłem praktycznie identyczny zestaw tylko z kluczykiem scyzorykiem i po niecałych 2 latach padł. Ostatnio centralka schizowała i dawała czasem sygnał na otwarcie jak sie jechało pomimo tego że drzwi były otwarte, się w ogóle śmiesznie zrobiło bo raz zamykanie/otwieranie z pilota chodziło po stronie pasażera, raz po stronie kierowcy aż w końcu już nie nie działa, muszę wyjąć ja i zobaczyć czy nic się nie poluzowało, ale koszt takiego zestawu jest tak śmieszny, że kupie nowy i podmienię centralkę bo w każdym zestawie jest taka sama z tego co się orientuję
-
No ja bym brał od tego gościa co link podałem - Stig.pl
-
-
Ja w swifcie miałem
allegrowski centralny
coś
takiego , przez ponad rok jak to miałem nie stwarzało problemu, do golfa
kupiłem praktycznie identyczny zestaw tylko z kluczykiem scyzorykiem i po niecałych
2 latach padł. Ostatnio centralka schizowała i dawała czasem sygnał na otwarcie jak
sie jechało pomimo tego że drzwi były otwarte, się w ogóle śmiesznie zrobiło bo raz
zamykanie/otwieranie z pilota chodziło po stronie pasażera, raz po stronie kierowcy
aż w końcu już nie nie działa, muszę wyjąć ja i zobaczyć czy nic się
nie poluzowało, ale koszt takiego zestawu jest tak śmieszny, że kupie nowy i
podmienię centralkę bo w każdym zestawie jest taka sama z tego co się orientujęDzisiaj korzystając z kolejnego słonecznego dnia postanowiłem obadać co i jak z tym centralnym, okazało się, że kabel masowy się urwał przy blaszcze gdzie złapałem masę Tak więc jeszcze raz polecam