na stratę mocy
-
Tak myślę, że mi fav osłabła ostatnio, mimo, iż rozrząd zmieiany, świece, kopułka, przewody...
Może fachowcy powiedzą coś na temat ustawień. Np luz zaworów
- przerwa na świecach
- zapłon
- powietrze na zimę ( na gaz i na benzynę)
- może jakies regulacje w gaaźniku
a może coś jeszcze...
u mnie konkretnie, to lekko pod górkę i niebardzo mogłem z niej więcej jak 110 na 4, a i po zmianie niebardzo chciała się rozpędzać. Może warunki nienajlepsze (jednak górka i wiatr, niezbyt długi odcinek, ale jednak sam na pokładzie), ale latała na gazie już 130, na benie nawet pod 140, choć wtedy nie rozbujałem jej jeszcze na max.
Każdy ma jakieś doświadczenia z prędkościami i spadkami mocy, więc może się pochwalicie.A, z powietrzem, to mam termostat. Powietrzę bierze spod zderzqaka. "Wpinam" się takim kwadracikiem w blachę - pewnie rozwiązanie fabryczne. Otwór pod spodem, w okolicy termostatu jest otwarty, żednego odprowadzenia nie ma.
-
to i tak masz sie czym cieszyć moja skodzinka ma problemy i to duuuze osiągnąć 100 km/h na 4 biegu, dziś ledwo z niej wydusiłem 90 przy prawie 3500 obrotów, kiedyś wyciagała 100 przy 3000 na 4 biegu bez wiekszych problemów, mam nadzieje ze wymiana rozrzadu poprawi sytuacje bo kabelki, palec i swiece są ok, instalacja była regulowana, mozliwe ze jeszcze dziabeł tkwi w zaworkach i przewodach podcisnieniowych czy jakoś tak, tak czy inaczej trzeba powolutku przygotowywać autko do sezonu urlopowego
pozdro