Problem z uruchomieniem
-
Mam pytanko. Co to moze być za przyczyna -zostawiłem auto na noc i rano nie mogłem uruchomić sprawdziłem dopływ paliwa rozrusznik kręci brak iskry na świecy, czasami jak się obróci rozrusznikiem to iskra jest ale słaba prąd do cewki dochodi.Wymieniłem palec i kopułke . co mogło nawalić?
-
Mam pytanko. Co to moze być za przyczyna -zostawiłem auto na noc i rano nie mogłem uruchomić
sprawdziłem dopływ paliwa rozrusznik kręci brak iskry na świecy, czasami jak się obróci
rozrusznikiem to iskra jest ale słaba prąd do cewki dochodi.Wymieniłem palec i kopułke . co
mogło nawalić?moduł zawilgocony? gddzies ci zalalo kable...
-
Wstawiłem samochód do garażu podsusze jutro moduł i kable zobaczymy czy zadziała? Mam nadzieje ze to to? Nigdy nie miałem z autem takich problemów?
-
Mam jeszcze jedno zapytanie wysuszyłem auto udało mi się odpalić ale gaśnie mi na wolnych obrotach,czy to może być wina modułu elektronicznego? bo wcześniej tak nie miałem!
-
Mam jeszcze jedno zapytanie wysuszyłem auto udało mi się odpalić ale gaśnie mi na wolnych
obrotach,czy to może być wina modułu elektronicznego? bo wcześniej tak nie miałem!Może być tak, że masz uszkodzone kable wysokiego napięcia. Iskra słaba albop gdzieś ucieka. Pożycz sobie gdzieś kable na chwilkę i podmień. Jak wszystko będzie OK to kup sobie nowe.
-
Może być tak, że masz uszkodzone kable wysokiego napięcia. Iskra słaba albop gdzieś ucieka.
Pożycz sobie gdzieś kable na chwilkę i podmień. Jak wszystko będzie OK to kup sobie nowe.Sprawdzić można też kopułkę rozdzielacza - czy nie pęknięta lub nie jest wilgotna od wewnątrz.