Favirit skrzynia biegow
-
Czesc Niedawno zauwazylem ze kiedy zapalam moja Favcie rano przy lekkim mrozie okolo -6 stopni i puszcze sprzeglo na luzie ze skrzyni dochodza niepokojace dzwieki. Jest to cos w rodzaju huczenia i w tym czasie ciezko wchodza biegi. Po kilku minutach jazdy dzwieki milkna. Niedawno robilem wieniec i olej(ze skrzyni) byl spuszczany wygladal oki wiec wlalem go z powrotem. Niestety nie wiem jaki to olej.
Drugie pytanie dotyczy rozrusznika. Otoz jak odpalam rano wirnik zrobi pol obrotu i staje przygasaja swiatla kiedy krece za drugim razem chodzi bez zarzutu. Wymienilem tulejki i zauwazylem ze komutator na wirniku jest dosc mocno zuzyty czy jest na to jakas rada ? i co moze powodowac dziwna prace rozrusznika ?. -
Czesc Niedawno zauwazylem ze kiedy zapalam moja Favcie
rano przy lekkim mrozie okolo -6 stopni i puszcze
sprzeglo na luzie ze skrzyni dochodza niepokojace
dzwieki. Jest to cos w rodzaju huczenia i w tym
czasie ciezko wchodza biegi. Po kilku minutach
jazdy dzwieki milkna. Niedawno robilem wieniec i
olej(ze skrzyni) byl spuszczany wygladal oki wiec
wlalem go z powrotem. Niestety nie wiem jaki to
olej.łożysko wyciskowe sprzęgła może dawać znać o sobie
olej w skrzyni 75W90 jest wystarczający i zadowalajacyDrugie pytanie dotyczy rozrusznika. Otoz jak odpalam
rano wirnik zrobi pol obrotu i staje przygasaja
swiatla kiedy krece za drugim razem chodzi bez
zarzutu. Wymienilem tulejki i zauwazylem ze
komutator na wirniku jest dosc mocno zuzyty czy
jest na to jakas rada ? i co moze powodowac dziwna
prace rozrusznika ?.za ciasnne tuleje lub uszkodziłes je przy montarzu albo po prosty muuszą się dotrzeć
pojędie dość mocno zużyty jest obeszerne mozan spróbować przetoczyć komutator lub go po prostu pożądnie wyczyścić -
łożysko wyciskowe sprzęgła może dawać znać o sobie
olej w skrzyni 75W90 jest wystarczający i zadowalajacy
za ciasnne tuleje lub uszkodziłes je przy montarzu albo po prosty muuszą się dotrzeć
pojędie dość mocno zużyty jest obeszerne mozan spróbować przetoczyć komutator lub go po prostu
pożądnie wyczyścićPrzy wymianie wienca zostalo zmienione sprzeglo docisk i lozysko na Sachs - a olej nie wiem jaki jest bo juz kupilem z tym olejem (w lipcu b.r.). Komutator mial miesca przypalone i byl nierownomiernie zuzyty tzn mial wglebienie na srodku a do tego zauwazylem glebokie rysy w stojanie tak jakby wirnik tarl o stojan. Czy po przetoczeniu komutatora bede musial zmienic szotki ??