Śruby dekla...
-
Witam, i od razu pytam. Musze wymienic wszystkie sruby od dekla zaworowego...i tu jest maly problem Z tego co wiem to w Tico jest 5 srub do dekla takich samych i jedna inna. Niestety nie mam pojecia ktora to(jak odkrece te co mam pozapiekane i zniszczone to musze od razu wkrecic nowe(u mnie w okolicy jest ogromny problem z zakupem tych srub). Wiem ze na bank jedna jest inna ale nie wiem ktora. Byl bym wdzieczny najbardziej za NUMER KATALOGOWY tej jednej inne sruby lub ktora to jest sruba, gdzie ona sie znajduje, po ktorej stronie w ktory otwor jest wkrecona. Oczywiscie czekam na wszelkie info. Moze ktos juz wymienial te sruby i ma jakies rady. W necie sa te sruby(oba rodzaje)ale tylko nr katalogowy i rysunek z ktorego nie wynika ile jakich gdzie jest potrzeba, a na bank widzialem kiedys gdzies na jakims bardzo dokladnym rysunku i w opisie do niego ze jest 5 srub jedego rodzaju i jedna inna...
Z gory thanx za pomoc... -
Witam, i od razu pytam. Musze wymienic wszystkie sruby od dekla zaworowego...i tu jest maly
problem Z tego co wiem to w Tico jest 5 srub do dekla takich samych i jedna inna. Niestety
nie mam pojecia ktora to(jak odkrece te co mam pozapiekane i zniszczone to musze od razu
wkrecic nowe(u mnie w okolicy jest ogromny problem z zakupem tych srub). Wiem ze na bank
jedna jest inna ale nie wiem ktora. Byl bym wdzieczny najbardziej za NUMER KATALOGOWY tej
jednej inne sruby lub ktora to jest sruba, gdzie ona sie znajduje, po ktorej stronie w
ktory otwor jest wkrecona. Oczywiscie czekam na wszelkie info. Moze ktos juz wymienial te
sruby i ma jakies rady. W necie sa te sruby(oba rodzaje)ale tylko nr katalogowy i rysunek z
ktorego nie wynika ile jakich gdzie jest potrzeba, a na bank widzialem kiedys gdzies na
jakims bardzo dokladnym rysunku i w opisie do niego ze jest 5 srub jedego rodzaju i jedna
inna...
Z gory thanx za pomoc...cześć
ja tego osobiście nie robiłem, ale z opisu na stronie klubowej wynika że prawa śruba od strony kolektora ssącego jest krótsza od pozostałych, polecam zajrzeć do działu porad i poczytać na temat regulacji luzów zaworowych, tam jest kilka słówek na temat tychże śrub
pozdrawiam
Irek -
Okey juz wszystko wiem. Do Tico jest potrzebna jedna sruba o nr 07120-06255-000(to ta maxymalnie po prawo od kolektora dolotowego(thanx Iro)). Reszta(czyli 5 sztuk) to sruby o nr 07120-06355-000. I wszystko jasne...