Problem z jazdą na benie
-
Witam znowu mam problem
Tym razem z jazdą na benzynie. Rano odpalam auto na benie przez kilka sekund jest ok później zaczyna sie szarpanie auta. Gdy przełączam na gaz jest już wszystko ok. Gdy auto jest nagrzane to dość dobrze (ciągle mówie o benie) ale dzisiaj gdy przełączyłem z gazu na bene i gdy jechałem było w miare dobrze ale gdy się zatrzymalem auto zgasło mi:( Gdy próbowałem odpalic radio włączało się i wyłączało się gdy kreciłem rozrusznikiem. Nie wiem co tym razem jest grane. Może Wy mi pomożecie? -
Witam znowu mam problem
Tym razem z jazdą na benzynie. Rano odpalam auto na benie przez kilka sekund jest ok później
zaczyna sie szarpanie auta. Gdy przełączam na gaz jest już wszystko ok. Gdy auto jest
nagrzane to dość dobrze (ciągle mówie o benie) ale dzisiaj gdy przełączyłem z gazu na bene
i gdy jechałem było w miare dobrze ale gdy się zatrzymalem auto zgasło mi:(
A powietrze nie jest przekombinowane i np. na benz jest za zimne?Gdy próbowałem
odpalic radio włączało się i wyłączało się gdy kreciłem rozrusznikiem. Nie wiem co tym
razem jest grane. Może Wy mi pomożecie?Zwarcie gdzieś może? Trzeba jeszcze pomyśleć gdzie......hmmm. Rozrusznik ma luz?
-
A powietrze nie jest przekombinowane i np. na benz jest za zimne?
Gdy próbowałem
Zwarcie gdzieś może? Trzeba jeszcze pomyśleć gdzie......hmmm. Rozrusznik ma luz?Tzn najdziwniejsze jest to że na gazie wogóle nie przygasa. Co do rozrusznika to szczotki były wymianie oraz wirnik był przyszlifowany jakies 4 gyś km temu.
-
Tzn najdziwniejsze jest to że na gazie wogóle nie przygasa. Co do rozrusznika to szczotki były
wymianie oraz wirnik był przyszlifowany jakies 4 gyś km temu.Hmm, to rozrusznik mówisz, że raczej okejos. Co do benz to możgłaby być pompka, ale skoro po nagrzaniu jest dobrze, to raczej odpada. Trzeba dorwać dobrą księgę i obejrzeć , co tam jeszcze. Może membrany w gażniku; te elektryczne "sterowania", może zapaskudzone coś - jakieś połączenie?
Tylko co ztym przygasaniem kontrolek...wygląda na przeciążenie, albo zwarcie. Może się jakiś elektryk - praktyk - favorytkowy odezwie