Dziwne drgania kierownicy?
-
Chciałem się dowiedziec co moze być przyczyną tego że przy hamowaniu (zdarza się to tylko czasami) kierownica dość mocna drga? To samo się dzieje gdy jade z dużą prędkością (powyżej 130km/h)
Czy to jest normalne?? -
Chciałem się dowiedziec co moze być przyczyną tego że
przy hamowaniu (zdarza się to tylko czasami)
kierownica dość mocna drga? To samo się dzieje gdy
jade z dużą prędkością (powyżej 130km/h)
Czy to jest normalne??u mnie drga przy hamowaniu ale to od klocków hamulcowych. Kiedyś tak było i właśnie wymieniłem klocki i było git. natomiast co do jazdy z dużą prędkością to może być wina opon. Dokładnie to niewiem czy chodzi tu o wyważenie czy coś.
-
u mnie drga przy hamowaniu ale to od klocków hamulcowych. Kiedyś tak było i właśnie wymieniłem
klocki i było git. natomiast co do jazdy z dużą prędkością to może być wina opon. Dokładnie
to niewiem czy chodzi tu o wyważenie czy coś.wyważenie powinno pomoc
-
u mnie drga przy hamowaniu ale to od klocków hamulcowych. Kiedyś tak było i właśnie wymieniłem
klocki i było git. natomiast co do jazdy z dużą prędkością to może być wina opon. Dokładnie
to niewiem czy chodzi tu o wyważenie czy coś.Spoko dzięki za pomoc akurat teraz powoli przykładam się do zrobienia kapitalki hamulców.
Ostatnio gdy jechałem ponad 130km/h miałem jeszcze stare opony, teraz na nowych jeszcze nie jeździłem z tą szybkością bo za bardzo nie mam ani potrzeby ani nie mam gdzie. A napisałem to bo myślałem że ma to coś wpólnego z drganiem podczas hamowania. -
Chciałem się dowiedziec co moze być przyczyną tego że
przy hamowaniu (zdarza się to tylko czasami)
kierownica dość mocna drga? To samo się dzieje gdy
jade z dużą prędkością (powyżej 130km/h)
Czy to jest normalne??- niewywazone kola
- kiepska opona
-lozysko pasty przedniej - przegub zewnetrzny
- krzywa polos
- lozysko kola
- krzywa tarcza hamulcowa (w audi tak mialem ostatnio) -przy jezdzie powyzej 120km/h bilo b.mocno
- luzy na jarzmach hamulcowych (ale tylko przy hamowaniu)
- luzy zawieszenia
troche jest mozliwosci