Drzwi do swifta
-
Witam, ma taki problemik, potrzebne mi sa prawe drzwi do swifta, poniewaz w tamtym roku mialem malowane od zewnatrz, ale znowy rdza wychodzi, okazalo sie ze woda ktora splywa po szybie powoduje korozje od srodka. Mozna to jakos naprawic, czy poprostu wymienic drzwi.Aha i jeszcze jedno, drzwi opadly na zawiasach jesli bymial ktos zawiasy . To bylbym zainteresowany. pozdr
-
Witam, ma taki problemik, potrzebne mi sa prawe drzwi do swifta, poniewaz w tamtym roku mialem
malowane od zewnatrz, ale znowy rdza wychodzi, okazalo sie ze woda ktora splywa po szybie
powoduje korozje od srodka. Mozna to jakos naprawic, czy poprostu wymienic drzwi.Aha i
jeszcze jedno, drzwi opadly na zawiasach jesli bymial ktos zawiasy . To bylbym
zainteresowany. pozdrCo do rdzy to zasada jest taka że rdza na dole drzwi w 99% zawsze wychodzi od środka (pomijając przypadki zniszczenia zewnętrznej powloki lakierniczej).
Jedynym sposobem to najpierw sprawdzić czy otwory na dole drzwi sa drożne, oraz po drugie:
wyczyścić z rdzy, zagruntować pomalować z zewnątrz, i co najważniejsze - ściągasz boczek drzwi - czyścisz w środku i gruntujesz najlepiej fluidolem, ewentualnie bitexem całą powierzchnię wewnatrz drzwi.
-
Co do rdzy to zasada jest taka że rdza na dole drzwi w
99% zawsze wychodzi od środka (pomijając przypadki
zniszczenia zewnętrznej powloki lakierniczej).
Jedynym sposobem to najpierw sprawdzić czy otwory na
dole drzwi sa drożne, oraz po drugie:
wyczyścić z rdzy, zagruntować pomalować z zewnątrz, i co
najważniejsze - ściągasz boczek drzwi - czyścisz w
środku i gruntujesz najlepiej fluidolem,
ewentualnie bitexem całą powierzchnię wewnatrz
drzwi.moze ktos wie ile kosztuja zawiasy do suzy na drzwi. dałem auto do lakiernika i musze wymienic bo sa za mocno opuszczone
-
moze ktos wie ile kosztuja zawiasy do suzy na drzwi.
dałem auto do lakiernika i musze wymienic bo sa za
mocno opuszczonew ASO 3 lata temu zawias na drzwi przednie (dwie sztuki) 400zł z polakierowaniem ... ale nie odbierałem przez 2 przeglądy i później jako że element leżakowany dziwnie w kolorze mojego sedanka dostałem z zamocowaniem za 200zł ale do tej pory nie wiem po ciężką h***ę skoro drzwi zachowują się tak samo na nowych jak i starych.
Więc ja raczej polecam pełną regulację drzwi na zawiasach a dopiero jak to nic nie da to ich wymianę.
Do regulacji przednich drzwi najlepiej odkręcić nadkole i od strony koła bawić się śrubami
-
w ASO 3 lata temu zawias na drzwi przednie (dwie sztuki)
400zł z polakierowaniem ... ale nie odbierałem
przez 2 przeglądy i później jako że element
leżakowany dziwnie w kolorze mojego sedanka
dostałem z zamocowaniem za 200zł ale do tej pory
nie wiem po ciężką h***ę skoro drzwi zachowują się
tak samo na nowych jak i starych.
Więc ja raczej polecam pełną regulację drzwi na
zawiasach a dopiero jak to nic nie da to ich
wymianę.
Do regulacji przednich drzwi najlepiej odkręcić nadkole
i od strony koła bawić się śrubamidrzwi lataja z powodu luzu, zobaczymy jesli nie dostane to 150pln to trzeba bedzie rozwiercec i nowe sworznie dorobic. regulacja niewiele juz sie zda