Rejestracja przyczepy campingowej
-
Witam.
Pojawiają się w sprzedaży przyczepy campingowe "bez papierów"
Wielu sprzedających tłumaczy się (przyczepy z Belgi) że tam nie ma obowiązku rejestracji przyczep lekkich, i posiadają one numery rejestracyjne takie jak pojazd holujący
Natomiast przyczepy z UK są sprowadzane na ichnich numerach, lecz bez dokumentacji zakupu
Moje pytanie jest następujące: czy istnieje możliwość rejestracji takiej przyczepy ?
Może można powalczyć z rejestracją na SAM-a ?
Proszę o pomoc Mam zamiar kupić przyczepę campingową a nie chciał bym się wpakować w jakieś bagno -
Mam zamiar kupić kemping-a a nie chciał bym się wpakować w jakieś bagno
Nie można kupić "kemping-a" - jeśli już to camping jeśli masz na myśli teren na którym będą stały przyczepy campingowe lub campery.
Jeśli chodzi Ci o "domek na kółkach" to jest to albo przyczepa campingowa, zwanej z angielska "caravanem" albo camper.
Może i się czepiam, ale siedzę w tym środowisku od ponad 21 lat, a ostatnio widzę mnóstwo błędów w stylu właśnie "kupię kempingi", "sprzedam kempingi". Raz się aż zatrzymałem i zapytałem gościa ile by chciał za camping w Łebie, skoro ma na sprzedaż...
Trochę mu to dało do myślenia, bo szyld zmienił.
Co do pytania o rejestrację przyczepy - ja miałem wszystkie z papierami, więc nie pomogę.
Jest trochę prasy branżowej na ten temat, proponuję napisz do nich.