VW Golf IV/Audi A3/Fiat Stilo
-
To cos nawet obok DSG nie
stalo. Nie myl dwusprzeglowej nowoczesnej skrzyni z tym czyms z Fiata No i jak ktos
chce 4x4 lub silnik turbo to ciezko u Fiaciszona to znalezc, bo nigdy nie robiliAkurat robili cudowny silnik turbo.. przy którym silniki turbo audi to II czy nawet III liga, chodzi mi o projektowany przez ferrari silniki 2.0 20v Turbo 220 km- montowany w fiacie coupe.. Niestety już nie jest produkowany i nie ma go w Stilo.
Nie wiemy jakie fundusze chce przeznaczyć kupujący jeśli ok 30 tyś to tylko Stilo.. większa szansa na znalezienie nie kręconego egzemplarza w tym z naszych salonów..
Pozdrawiam!
-
Dopiero od A4 w gore, A3 z
poprzecznymi silnikami posiada HaldexaMożliwe, nie wiedziałem że tak Niemcy oszczędzają na jakości..
Jasne, ze nie ma, ale 100%
diesli ktore ogladalem wygladala bardzo bardzo slabo przy benzynowych odpowiednikach. Dziwne
wrazenie ma czlowiek jak wsiada do benzyny z przebiegiem 164 tys km 100% oryginalSkąd wiadomo że 100% oryginał? Przy sprowadzonym aucie nigdy nie ma się pewności, chyba że kupuje się z salonu w komisie dilera np. we Francji czy Niemczech ale wtedy ceny są o ok 20tyś większe niż "handlowych" egzemplarzy sprowadzonych przez polskich "przedsiębiorców".
Około dwa miesiące temu kupowałem auto- wybierałem z posród wielu typów od A4,A6 przez Mondeo, Volvo, Saaba,Renault,VW, Citroena- intersowały mnie max 2-3 letnie egzemplarze. Przeglądnąłem około 30 aut z tego ponad 15 sprawdziłem w warsztatach.. prawie 99% aut sprowadzonych miało przekręt licznika, nawet fałszowany w książce.obecnie 2 Audi (A4 i A6) i nic zlego sie nie dzieje... A6 juz mamy 5 lat prawie.
Ma 5 lat czy użytkowany jest od 5 lat? Jeśli masz samochód od jego nowości i bardzo o niego dbasz to i 10 letni może być idealny..
Pozdrawiam!
-
Akurat robili cudowny silnik
turbo.. przy którym silniki turbo audi to II czy nawet III liga,Ojojoj, a 3B (2.2 Turbo 20v) z Audi S2 i S4, a 2.7TT z Audi S4 i RS4 ? Oba legendarne, z ktorych robi sie tyle mocy, ze Fiat dawno juz pluje zelaznym deszczem Chociaz fakt, ta jednostka turbo fiata jest bardzo chwalona tylko po co komu 220hp z napedem na przednia os... No i nie ma go w Stilo wiec nie robmy OT
-
Generalnie za 15 tysi nie kupisz czegoś w co nie będzie trzeba włożyć parę złotówek,
na pewno golf będzie tańszy od a3.
Jeśli chodzi o golfa 4 to znajomy ma z silniczkiem 1,6 no i niestety 9 literków połyka na 100km, poza tym to wersja na Polskę więc można powiedzieć, że jest goły tzn 2 poduchy, bez klimy i bajerów. Jak kupować niemca to należy sprawdzić do kiedy był serwisowany, można to zrobić w każdym serwisie potrzebny jest tylko nr vin, przy okazji można sprawdzić też wyposażenie.
A3 1,8 125KM ma inny znajomy, nic tylko marzy o turbinie, bo mówił mi, że trzeba go mocno deptać żeby jechał, o spalaniu nie wspomnę 10 litrów łyka bez problemów, mówię to oczywiści o jeździe w mieście.
Sprawdź też czy a3 czasem nie miały aluminiowe zawieszenia które jest niestety drogie. Oczywiście nie licz na to, że takie autka nie będą paliły 1,5 razy więcej niż tico.Ja też przymierzałem się do a3, ale chciałem koniecznie nie starszego niż 2000 i na przymierzaniu się skończyło, a mam gulfa (2003) w sumie przez przypadek, ładny się trafił i mam 100% pewność, że ma najechane 175kkm.
-
Skąd wiadomo że 100%
oryginał?Bo serwisowany w jednym miejscu z rachunkami od nowosci do konca 2009. Miejsce to faktycznie istnieje i jest najwiekszy salon Audi/VW w okolicy. No i ciezko nakrecic kosmiczna ilosc kilometrow mieszkajac... na wyspie
Ma 5 lat czy użytkowany jest
od 5 lat?Jest uzytkowany od 5 lat, obecnie ma ich 11.
Ja tam nie jestem fanatykiem zadnej marki, ale przed kupnem pojezdzilem troche roznymi samochodami i niestety ale zarowno skoda jak i golf do Audi sie nie umywaja. Jedynie bmw serii 3 w bogatszych wersjach jest porownywalne, nawet C-klasa jest zrobiona w srodku gorzej i ma marniejsze wyposazenie. W klasie sredniej nie ma wiekszej konkurencji. W kompaktach juz nie jest tak rozowo, ale nadal A3 prezentuje dobry poziom. Stilo to Fiat, fajny jak na Fiata, ale nadal Fiat ze wszystkimi konsekwencjami. Zreszta wlosi sami sobie strzelili samoboja, bo drogiego Fiata nikt nie chcial kupowac mimo dobrego wyposazenia i szybko zaprzestali produkcji
-
Legendarny RS4 z fabrycznymi felgami od porsche.. i silnik tez był przez tą firmę przerabiany i testowany, ech to nie jest seryjne audi o czym dobrze wiesz, to legenda..
Napisałem o tym silniku że nie jest w Stilo. -
Za 15 tys ani Golfa ani A3 bym nie szukał. No ew. Golfa wersje 3d. W tej kwocie celowałbym w Astrę II.
-
Za 15 tys ani Golfa ani A3
bym nie szukał. No ew. Golfa wersje 3d. W tej kwocie celowałbym w Astrę II.I dobrze Waść prawisz! Ale autor postu tego auta pod uwagę chyba nie brał.
-
Powiem tak że plastiki we
wnętrzu mi nie przeszkadzają, co do silnika to żadne turba też mi do szczęścia nie potrzebne.
Głownie auto ma jeździć i się nie psuć no i eksploatacja ma być przystępna. Podałem te 3 auta
bo akurat mi się najbardziej podobają i chce wersję 3d bo auto dla 2 osób max także sedany i
kombi odpadają.Ok, ale dlaczego absolutnie nie diesel?
-
przy przebiegach ok 6 tyś km rocznie??, z czego większość to miasto i odcinki max 10km w jedną stronę.
-
Astra II też nie głupia. Ale chodzi mi po głowie cały czas to A3 w najgorszym wypadku Golf.
-
Zastanów sie nad Stilo 1.2 80km, silniczek dość dynamiczny, części dość tanie, mało awaryjny. Skrzynia przy tym 6cio biegowa.
-
A może taka skoda octavia 1.8 20V z gazem
-
przy przebiegach ok 6 tyś km
rocznie??, z czego większość to miasto i odcinki max 10km w jedną stronę.To lepiej kupić dobry skuter i Fiata Pandę 4x4 na zimę..