Tankowanie na Neste
-
nawet jak trzymam wciśnięty to paliwo zostanie automatycznie odcięte po
zatankowaniu pełnego baku czy po prostu leje się na okotak
odbije normalnie
-
150 płacone kartą, a nie gotówką, jak włożysz gotówkę to tak samo się zatrzyma a później będziesz dzwonił na infolinie i po 30 dniach dostaniesz zwrot kasy
-
150 płacone kartą, a nie
gotówką, jak włożysz gotówkę to tak samo się zatrzyma a później będziesz dzwonił na infolinie
i po 30 dniach dostaniesz zwrot kasyale po co ?
tankuje na nestea24 czesto i tylko jak mi przyjdzie wyciag z banku sprawdzam czy jest ok
jeszcze sie nie zdarzylo aby bylo nie ok -
wcześniej pisałem o płatności gotówką
-
150 płacone kartą, a nie
gotówką, jak włożysz gotówkę to tak samo się zatrzyma a później będziesz dzwonił na infolinie
i po 30 dniach dostaniesz zwrot kasyBezedura.
Klient rejestruje reklacje na infolinii, w ciagu 48 godzin dzwoni opiekun stacji (zazwyczaj w ciagu godziny). Na ifolinii masz juz wybor czy platnosc przelewem, czy odbior osobisty. Jak przelew to opiekun (jezeli reszta jest widoczna na papierach, raportach) przelewa tego samego dnia (lub po przeliczeniu gotowki w kasie - 3 dni). Jeżeli odbior osobisty, opiekun dzwoni do klienta i umawia się na odbiór na stacji tej lub innej.
Gdyby cała ta procedura trwała dłużej niż kilka dni od razu jest telefon z centrali i tak zwany o pe er.
-
ale po co ?
tankuje na nestea24 czesto
i tylko jak mi przyjdzie wyciag z banku sprawdzam czy jest ok
jeszcze sie nie zdarzylo
aby bylo nie okCzasami tak bywa, ze bank cos popierwiastkuje i masz wziete dwa razy na wyciagu. Ale wtedy wystarczy zadzwonic, bo Neste ma oczywiscie kopie wszystkich rolek z kasy fiskalnej i druga zapasowa. Sytuacje te sa jednak marginalne. Trzeba miec wyjatkowego pecha, zeby Polcard sie pomylil.
Uwazac tez gdzie sie wklada karte. Po wlozeniu do czytnika gotowki karta wchodzi i juz nie wyjdzie (duzo trzeba uzyc sily, zeby tak zrobic, ale da sie).
-
Tylko nie mów, że zdarzały się takie przypadki....???
-
Tylko nie mów, że zdarzały
się takie przypadki....???Raz klient się skarżył, że mu dwa razy policzyli. Ale załatwił to z bankiem bez udziału Neste. Bank po prostu źle zaksięgował. Tak samo może być przy zakupach w markecie. Dlatego trzeba co jakiś czas wejść do historii rachunku, bo błędy są w każdym systemie, czy bankowym czy innym.
-
To się zdarza... Przykłady:
Przykład 1
Przykład 2
Więcej mi się nie chce szukać -
spróbuję przy następnym tankowaniu