Jaki to samochód??? zgaduj zgadula
-
Tylne drzwi jakby
żywcem wyjęte z bmw e36
A lusterka wsteczne
ma jakby z golfa III, albo seata np. cordobyTe trzy marki/modele skreslamy z listy "podejrzanych.
Samochod na ktorym bazuje ta konstrukcja, nosil swego czasu miano "Europejskiego Samochodu Roku ****"
Szukajacym na wieczornym niebie podpowiem jeszcze gwazdozbior Wielkiej Niedzwiedzicy...I nastepna porcja obrazkow:
-
Przód jak wyjęty z Polówki. Tył to z kolei SAAB...
-
widac ze to jakas dacia lub skoda
-
widac ze to jakas
dacia lub skodaNie wiem co to, ale na pewno powstało z wielu różnych samochodów...
-
Szukajacym na
wieczornym niebie podpowiem jeszcze gwazdozbior Wielkiej Niedzwiedzicy..."Wielki wóz"?
Samochodem roku było kiedyś Renault. Znaczek na klapie wygląda jak Dacia
Aleś trafił zagadkę -
Samochodem roku
było kiedyś Renault. Znaczek na klapie wygląda jak DaciaTeż szedłem tym tropem, ale nie było takiej dacii... Mimo kosmicznych nazw typu "Solenza" czy "Supernova" .
Aleś trafił zagadkę
Owszem.
-
Samochodem roku
było kiedyś Renault. Znaczek na klapie wygląda jak DaciaTytul "Europejskiego Samochodu Roku" jest przyznawany od 1964 roku, wiec juz nazbieralo sie sporo laureatow.
Renault byl w tym okresie juz szesciokrotnie nagradzany, ale byly i inne marki/modele...Z "listy podejrzanych" odpadaja nastepni kandydaci:
1. VW Polo
2. SAAB
3. Skoda
4. Renault/DaciaA moze w rozwiazaniu zagadki pomocna bedzie informacja, ze mnie ten samochod i jego znaczek firmowy kojarzy sie z szachami?
-
Tytul
"Europejskiego Samochodu Roku" jest przyznawany od 1964 roku, wiec juz nazbieralo
sie sporo laureatow.
Renault byl w tym
okresie juz szesciokrotnie nagradzany, ale byly i inne marki/modele...
Z "listy
podejrzanych" odpadaja nastepni kandydaci:
1. VW Polo
2. SAAB
3. Skoda
4. Renault/Dacia
A moze w
rozwiazaniu zagadki pomocna bedzie informacja, ze mnie ten samochod i jego znaczek
firmowy kojarzy sie z szachami?BMW to szachownica
-
cos kojarzę że jest taka marka auta chyba brytyjskiego z szachownicą w logo, hmm
-
cos kojarzę że jest
taka marka auta chyba brytyjskiego z szachownicą w logo, hmmMi coś do Rover'a pasuje.
-
cos kojarzę że jest
taka marka auta chyba brytyjskiego z szachownicą w logo, hmmteż jakiegoś angola typu Bistol szukam bo baza to z forda być mogła
-
BMW to szachownica
BMW to nie szachownica a śmigło (jeszcze z czasow, gdy Firma nosila nazwe BFW i produkowala silniki lotnicze...
ale BMW zostalo przeciez juz wszesniej skreslone z naszej "listy"...cos kojarzę że jest
taka marka auta chyba brytyjskiego z szachownicą w logoja przyznaje ze w tej chwili nie kojarze, ale nie moge wykluczyc, ze byc moze masz racje...
Mi coś do Rover'a
pasuje.Pomijam juz ze Rover nie ma "szachownicy"...
nie, to nie Rover, ani tez zaden samochod powstały na jego bazie.też jakiegoś angola
typu Bistol szukam bo baza to z forda być mogła... ale nie była
-
czy to jest marka posiadająca w logo figurę poruszającą się o 3 pola i produkująca wyłącznie pojazdy dla wojska / rządu w kraju o nieciekawej sytuacji finansowej
-
czy to jest marka
posiadająca w logo figurę poruszającą się o 3 pola i produkująca wyłącznie
pojazdy dla wojska / rządu w kraju o nieciekawej sytuacji finansowejCzyżbyś znalazł?
-
Czyżbyś znalazł?
O hiszpańskim pegasusie myślałem, ale oni raczej zbankrutowali lata temu. To auto wygląda na jakis szczep francuza - klamki
-
czy to jest marka
posiadająca w logo figurę poruszającą się o 3 polaTAK, ale podkreslam ze to tylko takie moje skojarzenie, byc moze logo przedstawia faktycznie cos innego.
Chcialem wlasnie napisac, ze z szachami kojarzy mi sie nie tylko "pole" ale i "Figury". Zmierzasz wiec juz w dobrym kierunku...i produkująca wyłącznie
pojazdy dla wojska / rząduZdecydowanie NIE.
w kraju o nieciekawej sytuacji finansowej
A w jakim kraju jest inaczej? TAK/NIE... nie potrafie powiedziec,
moim zdaniem raczej "o nieciekawej sytuacji politycznej"... -
Kolejne 24 godziny i... nic
... w takim razie podpowiadam dalej:
-
Czy to może chiński produkt?
-
Czy to może chiński
produkt?Nie ...to - jak chyba widac - zadna kopia. Pojazd zbudowano legalnie, na bazie technicznej innego.
Chiny -