Jaki to samochód??? zgaduj zgadula
-
Mnie to wygląda na
jakiegoś LotusaTo nie Lotus i nie szukajcie na Wyspach, bo samochod zbudowano w niewielkiej serii na Kontynencie.
Ciekawostka jest zapewne jego silnik, jedyny swego rodzaju w pojazdach tego typu... -
najlepsze jest to że wiem co to za samochód, ale zapomniałem...
-
najlepsze jest to
że wiem co to za samochód, ale zapomniałem...Przykro mi ale taka odpowiedz mi nie wystarcza, trzeba bylo moze zamiast "najlepsze jest to" napisac "przysiegam"...
Na pewno sobie jednak przypomnisz jesli dodam, ze Kraj z ktorego pochodzi ten bolid nie ma bezposredniego dostepu do morza.
O silniku juz pisalem, dodam tylko, ze stosowano dwie wersje, rozniace sie ukladem zasilania paliwem, a co za tym idzie i osiagami. -
Felgi jak od Lamborghini. W ogóle sylwetka cała. Ale to jednak jest autko marki widywanej na naszych drogach o wiele częściej
P.S. Nie daje odpowiedzi, bo tak samo zapomniałem co to za autko i sprawdziłem w odrobinę inny sposób
-
...Ale to jednak jest autko marki widywanej na
naszych drogach o wiele częściejtak, to prawda...
P.S. Nie daje
odpowiedzi, bo tak samo zapomniałem co to za autko i sprawdziłem w odrobinę inny
sposób... teraz nawet juz wiem w jaki...
i rozumiem, ze Kolega Slowik8609 rowniez jeszcze "przypomni sobie" te marke...@Slowik8609: Zaliczam Twoja odpowiedz i prosze o nowa zagadke.
-
tak, to prawda...
... teraz nawet juz
wiem w jaki...
i rozumiem, ze
Kolega Slowik8609 rowniez jeszcze "przypomni sobie" te marke...
@Slowik8609:
Zaliczam Twoja odpowiedz i prosze o nowa zagadke.Zaraz zaraz - podaję odpowiedź - TATRA V8 MTX
-
Zaraz zaraz -
podaję odpowiedź - TATRA V8 MTXZgadza sie!
Gdybym sie wczesniej zorientowal, ze Kolega mariuz pytal juz o ten samochod przed trzema laty (12.10.2008) nie powtarzal bym tej zagadki...
... sadze ze Slowik8609 rowniez tylko "zapomnial", aby nam nie psuc zabawy.
Nie zamierzalem wprowadzac tutaj jakiegokolwiek zamieszania, przepraszam. -
spoko, nic się nie dzieje. Nie sposób przewertować wszystkich zagadek chcąc wstawić nową takie moje zdanie...
Na forum megane ( do którego tez należę, jest osoba, która stara się na początku wątku aktualizować listę zagadek, by się nie powtarzały - może warto też tak zrobić?) -
Zgadza
sie!
Gdybym sie
wczesniej zorientowal, ze Kolega mariuz pytal juz o ten samochod przed
trzema laty (12.10.2008) nie powtarzal bym tej zagadki...No kurczę... Wiedziałem że już gdzieś kiedyś go widziałem
Zapomniałem o tym, a sprawdziłem w jeszcze inny sposóbAle widać rośnie nam nowy operator małej, żółtej koparki JCB
-
No to dajemy dalej
-
-
Brawo - dawaj kolejną zagadkę
-
OK, jest kolejna...
-
Nikt nie wie?
W takim razie dodam jeszcze zdjecie z innej perspektywy...
-
Nikt nie wie?
W takim razie dodam
jeszcze zdjecie z innej perspektywy...Mam wrażenie, że to jakaś Rosyjska lub pochodna technologia
-
Nie i nie.
-
chińczyk czy turek
-
Ani Chinczyk, ani Turek...
-
afrykaniec z RPA
-
afrykaniec z RPA
... ani z RPA.
Ile krajow nam jeszcze pozostalo?Samochod bazuje na doskonale nam wszystkim znanym modelu innego producenta. Silnik benzynowy 1.8(74 KW)
Seryjna produkcja ruszyla w 2002 roku.Nazwa tego modelu w jezyku jego producenta oznacza rase szybkiego konia i mysle, ze juz jedno spojrzenie na zdjecia wystarczy, aby wykluczyc tutaj "Mustanga"
...i "Tarpana"Zdjecia przedstawiaja luksusowa/wydluzona wersje oznaczona jeszcze dodaikowo nazwa jednej z gwiazd znanego gwiazdozbioru.