Alarm
-
Panowie i Panie . . .
Zakładam że chce założyć alarm.
Co teraz się poleca ???
A dokładnie, alarm alarmem. Wiadomo będzie wył i mrugał światłami jak mi ktoś otworzy drzwi. Ale czy montujecie albo polecanie jakieś tam dodatki typu czujniki ruchy w środku lub uderzeniowy. W poprzednim aucie miałem czujki ruchu i miałem złe z tym wspomnienia - włączał sie i nie było tego jak wyregulować. Na finale odpiąłem to od centralki i był spokój. A co do tego czujnika uderzeniowego, warte to jest polecenia czy nie ma sensu tego montować.
A może porostu kupić alarm z centralnym zamkiem i sie nie bawić w żadne dodatki. Co możecie doradzić lub polecić ??? -
Witam. ja mam Lagunke z 97r. Kupilem troche aslepiony i pech chcial ze nie sprawdzilem czy sie zamyka. I tak oto w Lodzi okazalo sie ze zamknac jej nie moge, bo nie ma centralnego, a fabryczny nie dziala. Zamontowalem alarm z czujnikime cisnieniowym i udarowym. bylo o.k., ale aczelo szwankowac. Elektryk zmniejszyl czulosc, ale czasami ma odchyly ze reaguje, np na szybko przejezdzajacy samochod. Czujnik cisnieniowy jest o.k. Ale jak dla mnie to jedno i to samo co kontrola zamknietego obiegu. Tak czy tak bedzie wyl.
Reasumujac, wszystkie to dodatki to strata kasy. Proponuje zwykly alarm, a zaoszczedzone pieniadze wydac na odciecie zaplonu , a przynajmniej pewnym jest ze jego odpalenie nie bedzie juz takie proste, nawet dla przypadkowego posiadacza kluczyka. (o ile wczesniej nie powiemy co zrobic, by uruchomic silnik=DPozdrawiam:)
-
Witam. ja mam Lagunke z 97r. Kupilem troche aslepiony i
pech chcial ze nie sprawdzilem czy sie zamyka. I
tak oto w Lodzi okazalo sie ze zamknac jej nie
moge, bo nie ma centralnego, a fabryczny nie
dziala. Zamontowalem alarm z czujnikime
cisnieniowym i udarowym. bylo o.k., ale aczelo
szwankowac. Elektryk zmniejszyl czulosc, ale
czasami ma odchyly ze reaguje, np na szybko
przejezdzajacy samochod. Czujnik cisnieniowy jest
o.k. Ale jak dla mnie to jedno i to samo co
kontrola zamknietego obiegu. Tak czy tak bedzie
wyl.
Reasumujac, wszystkie to dodatki to strata kasy.
Proponuje zwykly alarm, a zaoszczedzone pieniadze
wydac na odciecie zaplonu , a przynajmniej pewnym
jest ze jego odpalenie nie bedzie juz takie proste,
nawet dla przypadkowego posiadacza kluczyka. (o ile
wczesniej nie powiemy co zrobic, by uruchomic
silnik=D
Pozdrawiam:)dzięki za wypowiedz.
i też tak zrobię. biorę zwykły alarm bez żadnych dodatków. zastanawiam sie tylko nad uderzeniowym. jak wybija szybę to i tak zadziała, a jak otworzą drzwi to inny zadziała czujnik i alarm sie włączy. -
Witam,
ja zdecydowałem się na alarm z czujkami ruchu, centralnym zamkiem i dodatkowym wyjściem na otwarcie bagażnika. Na czujki ruchu zdecydowałem, się ażeby ktoś mi nie stłukł szyby a alarm by nie zareagowałby na to. Początkowo obawiałem się fałszywych alarmów, ale obniżyłem czułość na min i jest git. Bagażnik mogłem tylko otwierać od środka (coś chyba stało się z wkładką), a to było męczące jak się szło z zakupami, więc poszukałem takiego z dodatkowym wyjściem - i też sobie bardzo to chwalę. Ogólnie jestem zadowolony z wyboru.