pomocy
-
witam wszystkich mam duży problem z moją favoritkom a więc podczas jazdy na zagrzanym silniku dzieje się tak że autko słabnie i gaśnie jeżeli jedzie się na wysokim biegu można zredukować i próbować dodawać gazu czasami poszarpie i przejdzie i znowu jest przez jakiś czas spokój ale doprowadza mnie to doszału.
-
Kopułka, palec rozdzielacza, przewody WN, świece - sprawdź, wyczyść, wysusz(!), wymień.
-
Kopułka, palec rozdzielacza, przewody WN, świece - sprawdź, wyczyść, wysusz(!), wymień.
Popieram... + regulacja gaźnika jeśli bardzo dawno nie był regulowany, warto by też sprawdzić zapłon.
-
Kopułka, palec rozdzielacza, przewody WN, świece -
sprawdź, wyczyść, wysusz(!), wymień.Tak jak pisze kolega wyżej posprawdzaj te elementy ew powymieniaj koszta nie są kolosalne. Ja miałem bardzo podobnie i teraz kiedy zaczyna Ci szarpać i traci moc i się muli często gaśnie podaczas jazdy to spróbuj sie zatrzymać zgasić silnik i odczekać te niecałe 10 minut. Jak odpali normalnie i będziesz kontynuował jazde i będzie ok to znaczyłoby że silnik się zalewa- ja tak miałem. Mechanik mi powiedział że przepustnica się do końca nie otwierała i za mało powietrza dostawał i zalewał się paliwem. Było nawet czuć. Posprawdzaj też połączenia elektryczne może styki zaśniedziały. Podjedź też do gaźnikowca na regulacje. Pozdrawiam