Problem z wycieraczkami W fFAV!!
-
Słuchajcie Ja to mam chyba pecha do swojej skodzianki. Ledwo wczoraj skoncylem rozrusznik to dzis cos z wycieraczkami sie stalo. Mial ktos z Was podobny problem?? Jechalem na trasie wycieraczki chodzily i nagle stanely. Po pewnym czasie znow zaczely chodzic z ta tylko roznica ze ich koniec pracy czyli zatrymanie konczy sie w pozycji pionowej na szybie czyli pod koniec szyby. Chodza ale zamiast zjedzac na dol koncza na pionie. Co to moze byc??
-
Słuchajcie Ja to mam chyba pecha do swojej skodzianki. Ledwo wczoraj skoncylem rozrusznik to
dzis cos z wycieraczkami sie stalo. Mial ktos z Was podobny problem?? Jechalem na trasie
wycieraczki chodzily i nagle stanely. Po pewnym czasie znow zaczely chodzic z ta tylko
roznica ze ich koniec pracy czyli zatrymanie konczy sie w pozycji pionowej na szybie czyli
pod koniec szyby. Chodza ale zamiast zjedzac na dol koncza na pionie. Co to moze byc??moze ramiona przeskoczyly gdzies ??
sadze ze to fobry moment na rozkrecenie oraz rozlozenie na elementy calego mechanizmu
przeczyszczenie i nasmarowanie -
Nie wiem czy to jest to, ale najprawdopodobniej przestawił ci sie mechanizm wycieraczek. Koło silniczka masz takie malutkie ramię które obraca sie do okoła. To ono odpowiada za położenie wycieraczek.
-
Słuchajcie Ja to mam chyba pecha do swojej skodzianki. Ledwo wczoraj skoncylem rozrusznik to
dzis cos z wycieraczkami sie stalo. Mial ktos z Was podobny problem?? Jechalem na trasie
wycieraczki chodzily i nagle stanely. Po pewnym czasie znow zaczely chodzic z ta tylko
roznica ze ich koniec pracy czyli zatrymanie konczy sie w pozycji pionowej na szybie czyli
pod koniec szyby. Chodza ale zamiast zjedzac na dol koncza na pionie. Co to moze byc??
sprawdz szczotki w silniczku czy ci sie nie zawieszaja , ja mialem podobnie i przyczyna byly szczotki zawieszaly sie