8-9.04.2006 Rajd Magnolii
-
Zapraszamy na 27 Rajd Magnolii!
Motoryzacyjne Centrum Szkoleniowo Integracyjne "PRO-DRIVING-TEAM PODKALICKI", wspólnie z Zarządem Okręgowym Polskiego Związku Motorowego w Szczecinie organizuje w dniach 8-9 kwietnia br. przydzieloną Szczecinowi przez Zarząd Główny Polskiego Związku Motorowego trzecią Rundę Pucharu Polski Automobilklubów i Klubów - która to stanowić będzie jednocześnie przeprowadzany cyklicznie, XXVII Rajd Magnolii - samochodowe zawody sportowe o charakterze KJS (Konkurs Jazdy Sprawnościowej). Będzie to już druga z kolei runda PPAiK organizowana w Szczecinie.
Dwudniowy rajd jest najbardziej prestiżową imprezą motoryzacyjną w województwie Zachodniopomorskim. Ze względu na rangę zawodów, patronat nad rajdem objął Prezydent Miasta Szczecina, zaś patronat medialny szczeciński oddział TVP. Impreza składać się będzie z dwóch etapów podzielonych na 27 prób sportowych. Pierwszy etap przeprowadzony zostanie, podobnie jak w roku ubiegłym, na terenie byłego lotniska w Kluczewie koło Stargardu Szczecińskiego. Będzie on jednak w porównaniu z ubiegłoroczną edycją Magnolii rozszerzony o atrakcyjny, nie tylko dla kibiców ale i zawodników, odcinek w centrum Stargardu. Drugi etap obejmie 14 prób na terenie Szczecina i Dobrej, a wśród nich szczeciński klasyk - niezwykle ciekawy odcinek umiejscowiony na malowniczych Wałach Chrobrego. Rampa honorowego startu i mety zlokalizowana zostanie w jednym z najbardziej reprezentacyjnych miejsc w Szczecinie - na deptaku przy ulicy Bogusława.
Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych do udziału w imprezie, której ubiegłoroczna edycja zebrała bardzo pozytywne i pochlebne opinie zarówno wśród uczestników jak i kibiców. Limit uczestników ustalono na 90 załóg. Szczegółowe informacje ukazywać się będą na oficjalnej stronie rajdu: www.rajd-magnolii.lobez.net. W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt mailowy ([email protected]), lub telefoniczny (91) 487-82-03.
-
ja planuje sie zjawic tam bo bylo tam zajebiscie, nie widziałem lepszego kjs`a
-
ja planuje sie zjawic tam bo bylo tam zajebiscie, nie widziałem lepszego kjs`a
Rok temu byłem na rajdzie jako kibic i powiem, że cała impreza została przeprowadzona z rozmachem.
W tym roku podobnie planuję odwiedzić trasy wybranych odcinków i mam nadzieję, że będzie równie dobrze.