Problemik z favoritka
-
Czesc... Ostatnio stalo mi sie cos dziwnego... Jak puszczam sprzeglo to slysze straszne szuranie i jest takie jakby dlawienie sie... a im bardziej dodaje gazu (jeszcze na polsprzegle) tym glosniej to cos szura... I tka jest tylko przy ruszaniu... Pozniej jest wszystko git... Mozecie cos poradzic co to moze byc i jakie by byly mniej wiecej koszty naprawy... ?? Z gory dzieki za wszelkie info... Pozdrawiam wszystkich Skodziarzy !!!
-
Czesc... Ostatnio stalo mi sie cos dziwnego... Jak
puszczam sprzeglo to slysze straszne szuranie i
jest takie jakby dlawienie sie... a im bardziej
dodaje gazu (jeszcze na polsprzegle) tym glosniej
to cos szura... I tka jest tylko przy ruszaniu...
Pozniej jest wszystko git... Mozecie cos poradzic
co to moze byc i jakie by byly mniej wiecej koszty
naprawy... ?? Z gory dzieki za wszelkie info...
Pozdrawiam wszystkich Skodziarzy !!!Prawdopodobnie masz już sprzęgło do wymiany. U mnie przy ruszaniu tak jak u Ciebie słychać tarcie-pisk lub coś w podobie. Jeśli wymieniać to całość tarcze docisk i łożysko. Proponowałbym też uszczelke. Spróbuj popuścić linkę u mnie popuściłem trochę mniej się ślizga. Pozdrawiam
-
Prawdopodobnie masz już sprzęgło do wymiany. U mnie przy ruszaniu tak jak u Ciebie słychać
tarcie-pisk lub coś w podobie. Jeśli wymieniać to całość tarcze docisk i łożysko.
Proponowałbym też uszczelke. Spróbuj popuścić linkę u mnie popuściłem trochę mniej się
ślizga. PozdrawiamDzieki serdeczne... jutro moze podjade do warsztatu i niech mi to wycenia...
-
Dzieki serdeczne... jutro moze podjade do warsztatu i
niech mi to wycenia...U mnie w mieście komplet sprzęgła itp kosztuje 250 zł plus robota. Wymieniaj od razu całość bo po co potem płacić za wymianę np docisku. Pozdrawiam
-
Łożysko koniecznie też wymień, bo zapewne to ono hałasuje. Ja za wymianę całości dałem 400 zł, ale to było dwa lata temu i gość kupił części w sklepie, który był najbliżej, a nie najtańszym;)
pozdro
-
Tak wiec dzis bylem u mechanika i to jednak jest sprzeglo (do wymiany tarcza, docisk i lozysko)... a koszt naprawy to 430 zł z ich czesciami oczywiscie oryginalnymi... Tak swoja drogą to polecam POGWARANCYJNY SERWIS SKODY NA ul. SYRENY (nie pamietam ile) (stara zajezdnia PKS) w Warszawie... Bardzo dobrze i w miare tania robia... POLECAM