Problem z silnikiem


  • Użytkownik archiwalny

    Mam mały problem czasmi jak sie sie chwile pojezździ i silnik sie zagrzeje do połowy. to jak się dodaje gazu wtedy silnik cos przerywa tzn na 1 lub 1,5 sekundy blokuja sie oboroty powstaje dziura w której auto wogole nie raguje . po tym czasie wraca na oboroty i silnik normalnie parcuje Nie jest to miłe przy wyprzedzaniu bo mozna przy ekstremalnym wyprzedzaniu zrobić małego dzowna.czy ktoś wie co to może być i co trzeba z tym zrobić. ?????

    Prosze odpowiedzi na forum lub na numer gg 3615069 lub @ [email protected]

    Pozdrawiam


  • Użytkownik archiwalny

    Mam mały problem czasmi jak sie sie chwile pojezździ i silnik sie zagrzeje do połowy. to jak
    się dodaje gazu wtedy silnik cos przerywa tzn na 1 lub 1,5 sekundy blokuja sie oboroty
    powstaje dziura w której auto wogole nie raguje . po tym czasie wraca na oboroty i silnik
    normalnie parcuje Nie jest to miłe przy wyprzedzaniu bo mozna przy ekstremalnym
    wyprzedzaniu zrobić małego dzowna.czy ktoś wie co to może być i co trzeba z tym zrobić.
    ?????
    Prosze odpowiedzi na forum lub na numer gg 3615069 lub @ [email protected]
    Pozdrawiam

    ja bym obstawial czujnik polozenia przepustnicy. a komp wyswietla Ci jakies bledy ?


  • Użytkownik archiwalny

    ja bym obstawial czujnik polozenia przepustnicy. a komp wyswietla Ci jakies bledy ?

    Nic mi nei wyświetla. na Dzień dobry nic sie nie dzieje ale j/w po około 30 min jazdy robi takiej jaja...powyrzej 2,5 tys obrotów zaczyna wariowac. Wpada w dizsure a po 1 - 1,5 sekundy normalnie idzie....... Ostatnio wymianiałem chłodnice i zamiast katalizatora wstawiłem strumienice. Czy to może miec jakies powiązanie???


  • Użytkownik archiwalny

    Nic mi nei wyświetla. na Dzień dobry nic sie nie dzieje ale j/w po około 30 min jazdy robi
    takiej jaja...powyrzej 2,5 tys obrotów zaczyna wariowac. Wpada w dizsure a po 1 - 1,5
    sekundy normalnie idzie....... Ostatnio wymianiałem chłodnice i zamiast katalizatora
    wstawiłem strumienice. Czy to może miec jakies powiązanie???

    no tak, ale w momencie jak uruchomisz kody diagnostyczne?
    watpie zeby to mialo znaczenie, to chyba jest problem elektryczny raczej.
    a tak po za tym to napisz dodatkowy watek w kaciku organizacyjnym w ktorym sie przedstawisz bo zaraz bedzie gadanie...


  • Użytkownik archiwalny

    Mam mały problem czasmi jak sie sie chwile pojezździ i silnik sie zagrzeje do połowy. to jak
    się dodaje gazu wtedy silnik cos przerywa tzn na 1 lub 1,5 sekundy blokuja sie oboroty
    powstaje dziura w której auto wogole nie raguje . po tym czasie wraca na oboroty i silnik
    normalnie parcuje Nie jest to miłe przy wyprzedzaniu bo mozna przy ekstremalnym
    wyprzedzaniu zrobić małego dzowna.czy ktoś wie co to może być i co trzeba z tym zrobić.
    ?????
    Prosze odpowiedzi na forum lub na numer gg 3615069 lub @ [email protected]
    Pozdrawiam

    Sprawdziłbym czujnik MAP.


  • Użytkownik archiwalny

    Mam mały problem czasmi jak sie sie chwile pojezździ i silnik sie zagrzeje do połowy. to jak
    się dodaje gazu wtedy silnik cos przerywa tzn na 1 lub 1,5 sekundy blokuja sie oboroty
    powstaje dziura w której auto wogole nie raguje .

    Mi się tak dzieje na zasilaniu paliwem jak mam mało benzyny w baku. Dokucza to tez w ostrych zakrętach...


  • Użytkownik archiwalny

    no tak, ale w momencie jak uruchomisz kody diagnostyczne?
    watpie zeby to mialo znaczenie, to chyba jest problem elektryczny raczej.
    a tak po za tym to napisz dodatkowy watek w kaciku organizacyjnym w ktorym sie przedstawisz bo
    zaraz bedzie gadanie...

    Gadanie na temat ??????

    Nie podpinałem jeszcze auta do komputera ---- Paliwo-- raczej na pełnym baku jeżdze... Narazie sie zastanawiam co to może być bo może uda mi się samemu usunąć ten problem .


  • Użytkownik archiwalny

    Nie podpinałem jeszcze auta do komputera ----

    Z jakiego roku masz Swifta?
    U góry mamy przyszpilony wątek o kodach diagnostycznych.... jak masz starszego Swifta to do kompa podpinać nie musizsz... <img src="/images/graemlins/zakrecony.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    No i tu jest problem...... Posiadam suzuki ale baleno ....silniki te same....ale góra inna...

    Z jakiego roku masz Swifta?
    U góry mamy przyszpilony wątek o kodach diagnostycznych.... jak masz starszego Swifta to do
    kompa podpinać nie musizsz...


  • Użytkownik archiwalny

    No i tu jest problem...... Posiadam suzuki ale baleno ....silniki te same....ale góra inna...

    Baleno, to pewnie 1.6... Kodów mu nie wybłyskamy <img src="/images/graemlins/bzik.gif" alt="" />
    A 1.6 w Swifcie to to rzadki silnik jest...


  • Użytkownik archiwalny

    Hehe no w baleno jest inny.....pojade chyba do diagnostyka..... ale ten zapewne skasuje
    chlodnice i katalizator sam wymieniałem myslalem ze i z tym dam rade......
    Pozdrawiam



  • Czesc. Wymieniles chlodnice - a moze by tak sprawdzic czy uklad dobrze odpowietrzony; choc wcale nie musi byc to - ale kto wie <img src="/images/graemlins/cfaniaczek.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Po wymianie chłodnicy przez pare dni było oki .....no ale zobaczymy....


  • Użytkownik archiwalny

    Mam mały problem czasmi jak sie sie chwile pojezździ i silnik sie zagrzeje do połowy. to jak
    się dodaje gazu wtedy silnik cos przerywa tzn na 1 lub 1,5 sekundy blokuja sie oboroty
    powstaje dziura w której auto wogole nie raguje . po tym czasie wraca na oboroty i silnik
    normalnie parcuje Nie jest to miłe przy wyprzedzaniu bo mozna przy ekstremalnym
    wyprzedzaniu zrobić małego dzowna.czy ktoś wie co to może być i co trzeba z tym zrobić.
    ?????

    a próbowałeś wymienić filter paliwa ?? u mnie to pomogło <img src="/images/graemlins/smile.gif" alt="" />a filterek kosztuje naprawdę grosze (filtron chyba kosztował mnie około 12zł) mam swifta 1.3 sedana z 93 roku <img src="/images/graemlins/gris.gif" alt="" /> 173 tys przebiegu.


  • Użytkownik archiwalny

    Filtr juz wymieniałem na nowy. Tylko zastanawiam sie czy pan mechanik odpowienio go włozył.


Log in to reply