Jaka instalacja LPG?
-
A ile taka instalacja do Swifta 1.3 93` by kosztowała mniej więcej?
Pozdrawiam!
-
A ile taka instalacja do Swifta 1.3 93` by kosztowała
mniej więcej?
Pozdrawiam!Jeśli masz wtrysk jednopunktowy to tak jak u mnie 1900 zł.
-
to przełaczanie sie po uzyskaniu temperatury na swoje
dobre i zle strony. Zimą by mi sie na krótkich
odcinkach nie sprawdziło. Chyba jednak taniej jest
poswiecac membrany parownika niz paliwo-
przynajmniej w moim przypadku)Masz rację że na krótkich to by była jazda tylko na benzynie. Dzisiaj rano przełączył mi się po kilometrze jazdy a w ciągu dnia to od razu bo mu przygrzało słoneczko w maskę. A jaki jest koszt naprawy parownika?
-
Ja mam przełączanie przy obrotach ale w sumie przełączam
ręcznie jak drgnie mi wskazówka od temp. (ok 1,5
km niezal od temp. zewn. - latem czasami zaraz po
starcie)
Na razie coś pod 30 TKM działa.U mnie nastawili 25 stopni, dzisiaj rano po kilometrze włączył gaz sam.
-
A ile dałeś za instalkę, napisz coś więcej o niej.
Ogólnie to wszystko jest Markowanie Elpigaz. Zbiornik toroidalny 33l (27l max load), układ sterujący Nikolaus programowalny z blokadą wtryskiwaczy benzyny o ile występują oraz połączony z Lambda, czujnikiem przepustnicy, i termostatem, reduktor-parownik Vega, silnik krokowy jakiś włoski, mikser metalowy i to na tyle . Ogólnie to nie widzę różnicy w dynamice ale widzę w portfelu na stacji paliw.
-
Nie pracuja wtryskiwacze - z tego powodu jest ciszej.
U mnie jest jedno punktowy to jednak ma mały wpływ co innego wielopunkt.
-
A jaki jest koszt naprawy parownika?
Koszt regenaracji jest zależny od samego parownika i ceny zestawu naprawczego.
Najtańsze chyba (i co sie z tym wiąże niezbyt rewelacyjne) są parowniki LOVATO - koszt zestawu naprawszego jest w granicach 100-130 PLN.
Cała "regeneracja" polega na wyczyszczeniu parownika oraz wymianie menbran i zaworów - czyli wszystkiego co masz w zestawie. Cała operacja jest stosunkowo prosta do zrobienia.