Jaka benzyna do Astry 1.6Si?
-
Witam
Mam pytanie odnośnie benzyny.
Którą powinienem lać do Astry 1.6Si, czy Pb95, czy Pb98?I jeszcze jedno pytanie z tym związane.
Słyszałem o jakimś korektorze spalania, czy coś w tym stylu. Podobno należy go odpowiednio ostawić w zależności od zalewanego paliwa.Gdzie on dokładnie się znajduje? I w jaki sposób można go ustawić?
Pozdrawiam
-
Witam
Mam pytanie odnośnie benzyny.
Którą powinienem lać do Astry 1.6Si, czy Pb95, czy Pb98?
I jeszcze jedno pytanie z tym związane.
Słyszałem o jakimś korektorze spalania, czy coś w tym stylu. Podobno należy go odpowiednio ostawić w zależności od
zalewanego paliwa.
Gdzie on dokładnie się znajduje? I w jaki sposób można go ustawić?
Pozdrawiamto się nazywa korektor oktanowy, znajduje się gdzieś w okolicach zbiorniczka płynu chłodniczego, i w zależności do tego jaki jest można ustawić 91 lub 95 oktan, drugi ma możliwość ustawienia 95 lub 98 i taki powinien być tutaj
-
A czy to urzadzenie znajduje si ew kazdej Astrze
Czy tylko wtym modeluto się nazywa korektor oktanowy, znajduje się gdzieś w okolicach zbiorniczka płynu chłodniczego,
i w zależności do tego jaki jest można ustawić 91 lub 95 oktan, drugi ma możliwość
ustawienia 95 lub 98 i taki powinien być tutaj -
A czy to urzadzenie znajduje si ew kazdej Astrze
Czy tylko wtym modeluw silnikach o oznaczniu rozpoczynającym się od C, np. C14NZ, C16NZ
-
w silnikach o oznaczniu rozpoczynającym się od C, np. C14NZ, C16NZ
Teoretycznie we wszystkich silnikach, które nie mają czujnika spalania stukowego.