Corsa'95 automat
-
witam Bardzo proszę o wszelkie informacje na temat samochodu Opel Corsa z automatyczna skrzynią biegów i silnikiem 1,4 przebieg 75 tys. km. chciałbym wiedzieć jak się taki samochód sprawuje, jakich usterek mozna się spodziewać przy tym wieku i przebiegu pojazdu i z jakimi kosztami eksploatacji należy się liczyć, no i też istotna sprawa czy 10 tys zł to cena adekwatna do oferty, dodam jeszcze że samochód jest sprowadzony z Niemiec, w stanie idealnym jak na swój wiek, w Polsce niemal n ie eksploatowany w Niemczech używany przez emertyta, z góry dziekuję za wszelkie opinie pozdrawiam Irek
-
Witam posiadam Corse z automatyczną skrzynią z 98 roku w samochód mam od 99 rozwniez sprowadzony z niemiec jak do tej pory nie było zadnej awarii ostatnio tylko musiałem wymienić czujnik wału korbowego co do automatu to powiem że rewelacja i straszna wygoda i szybko przyzwyczajasz sie do dobrych rzeczy autko nie pali wiecej w miescie przy spokojnej jezdzie tak około 7 przy agresywnej mocno 8,3 ja mam silnik ecotec 1,2 tutaj nic nie może sie zepsuc bo nie ma ludzkiej ingerencji jak w manualu. Tylko dowiedz sie jaki masz typ i czy w skrzyni wymieniasz olej czy nie sa autmaty gdzie nie wyienia sie oleju wogóle a sa że po 80 tys km ja pojechałem ostatnio na wymiane bo własnie mam 80 tys ale servis powiedział ze nie wymieni ze wzgledu ze po badaniu oleju że jest w bardzo dobrym stanie i nie ma takiej potrzeby.
Pamietaj ze nie mozna holowac auta tylko laweta bo inaczej skrzyna do wymiany to podobno coś z układem planetarnym.
No ja mam przełacznik w automacie na jazde ECO i Sport ale tej drugiej rzadko uzywam ale musze przyznac ze ma lepsze przyspieszenie jest agresywniejsze ale spalenie tez.
pozdrawiam napisz jak ci sie jezdzi i jesli masz jeszcze jakies pytania to zapraszam