[moje auto] Subaru Justy Husar
-
Dokładnie tak, kolega juz mi wlasnie wycina flansze na kielichy ;)) ,zrobie to napewno sie pochwałę
-
ogolnie mam mało czasu żeby robić coś z justyną ale jako ze majówkę rozpocząłem od skasowania sarny przy 120km/h także cały przód do wymiany.przy okazji zamontuję kompresor
podobno sarna się uśmiechała jak biła do justyka;D
tak wiec wspomaganie leci w miejsce klimy a kompresor na górę:
-
podobno sarna się
uśmiechała jak biła do justyka;Dtak wiec
wspomaganie leci w miejsce klimy a kompresor na góręNie ma lipy!
-
może lipy nie ma, ale będą osiągi jak w seryjnym GTi ... w końcu jeśli to M24 + 1.3 8V to pewnie będzie ok. 100KM w maxie. bo ten Eaton ładuje 0.2 bara ...
-
Jaki przyrost mocy prognozujesz?
Gdybyś mógł to przybliż temat montażu kompresora.
Chętnie posłucham (tj. poczytam)... -
Z wyglądu przypomina tego m62, mało dmucha a cieżkie toto
-
przyjrzałem się dokładnie i jest to raczej M62 na 99% nawet wiem z czego m.in. montowany do Mercedesa SLK 230.
Miało być M24 ... tak pisał właściciel wcześniej, wtedy już pamiętam że pytałem czemu właśnie on, a nie więksi bracia ...
Nie wiem czy przy 0,5 bara coś się już nie posypie bo 8V jest po prostu krucha ... poza tym mało kto robi taką rzeźbę w tym silniku, nie mniej jednak sam jestem ciekaw jaki jest limit dla 1.3 8V Może dłubnę hobbystycznie swoje wyciągnięte 1.3 8V jak zacznę go rozkręcać w celu znalezienia przyczyny brania oleju. Do tej pory wiem że coś się sypnęło na 3 garze, pytanie tylko co -
Pewnie tłok pękł
-
BPX jest od wróżenia
-
A wiec tak eaton to jak juz wczesniej koledzy zauważyli m62 smialo dmuchane 0.6 zależy jakie kolo utocze silnik i tak do wysadzenia bo tloki daje eabajowskie ycp pod vitare odprezajace kute korby juz mam potrzebuje jeszcze wal z gtika i najlepiej czapkę z gti lub baleno 16v mocy nie prognozuje ale fajnie czasem miec cos innego niz wszyscy i przetrzeć szlaki
-
silnik i tak do wysadzenia bo tloki daje eabajowskie ycp pod vitare odprezajace kute
korby juz mam potrzebuje jeszcze wal z gtika i najlepiej czapkę z gti lub baleno 16vkorby też by ebay ?
Wał z GTi jest na tablicy.mocy nie prognozuje ale fajnie czasem miec cos innego niz wszyscy i przetrzeć szlaki
klima mówi definitywnie papa ?
-
kilimy nigdy nie było, korby prisim ,wal widziałem ale narazie odpuszczę bo bardziej wolałbym cały silnik z wiązką i gratami;)
-
kilimy nigdy nie
było,szkoda
korby prisim ,
nie słyszałem, masz jakiś link do nich ?
wal widziałem ale narazie odpuszczę bo bardziej wolałbym cały
silnik z wiązką i gratami;)stoją 2 albo 3 na allejro ... ale też nie wiadomo jaki stan faktyczny ... ja bym szykował się na najgorsze, choć i tak jak idzie pod kompresor to full kapitalka.
-
na allegro masz korby pod honde, prisim ale robią tez do innych aut, w tym do świstaka gti w cenie 1200zł lub na ebaju za tysiaka z śrubami arp tyle ze przesyłka 200zł niby ich wytrzymałość to 200km na cylinder wiec x4 to niezniszczalne co do silników z allegro ceny kosmiczne za dojechane motory a zależało by mi co by wału nie szlifować
-
na allegro masz
korby pod honde, prisim ale robią tez do innych aut, w tym do świstaka gti w cenie
1200zł lub na ebaju za tysiaka z śrubami arp tyle ze przesyłka 200zł niby ich
wytrzymałość to 200km na cylinder wiec x4 to niezniszczalnedzięki za info przyda się na przyszłość
co do silników z allegro
ceny kosmiczne za dojechane motory a zależało by mi co by wału nie szlifowaćniestety takie są realia ... co do szlifu wału, nominał bardzo ciężko znaleźć, wiem bo sam przerabiałem ten temat jakiś czas temu, a szlif + azotowanie i itp. to trzeba lekką ręką liczyć 1000 zł
-
Śmiesznie to wygląda trochę - jakby kolega Huzar miał worek kasy i nie wiedział co z nią zrobić Wrzucić wal, głowice z GTI, mocne tłoki, chińskie korby, kompresor i będzie rakieta. Taka rakieta ze nawet nie zapali...
Nie rozumiem trochę rozważań, bo o ile rozumiem obawy o korby i w tym przypadku te z GTI będą aż za nadto, to wał juz tak tragiczny nie jest (jak na ten silnik) i raczej skupił bym się na tym żeby to nie wywalilo uszczelki pod głowicą w trybie wyborczym...
Moim zdaniem najprostsze rzeczy są juz opracowywane i kolega odbije się od ściany pod koniec roboty. -
Nie rozumiem trochę
rozważań, bo o ile rozumiem obawy o korby i w tym przypadku te z GTI będą aż za
nadto, to wał juz tak tragiczny nie jest (jak na ten silnik) i raczej skupił bym się
na tym żeby to nie wywalilo uszczelki pod głowicą w trybie wyborczym...czyli w co zainwestować jak by ktoś chciał złożyć turbo lub kompresor ?
Moim zdaniem
najprostsze rzeczy są juz opracowywane i kolega odbije się od ściany pod koniec
roboty.możesz rozwinąć myśl
-
czyli w co
zainwestować jak by ktoś chciał złożyć turbo lub kompresor ?
Raczej chodzi mi o to żeby przemyśleć wszystko, bo załatwienie korb i kompresora to pikuś w porównaniu do reszty.możesz rozwinąć
myśl
Chodzi o to co wyżej. Mam kompresor i wiele halo bo będę go zakładał. Miałem to samo oczywiście i wiem, że to max 5% całej Ricky. Trzeba się skupić na tym aby nie wybuchło, czyli paliwie, osprzecie i elektronice. Np głowica gti wymaga kometa z gti albo innych kombinacji a to trochę kosztuje i tak. Bloki jakie są każdy wie i uszczelkę łatwo wywalić jak się przypuszczasz na tym powyżej. Sam silnik 80 coś tam zniesie ale najpierw trzeba wiedzieć co się chce a później do tego planować graty i rozwiązania a nie odwrotnie.Korby prism to chińska chinskosc -trochę bym się bał bez sprawdzania je wkładać bo się zdarza trochę rozrządu jakosciowego
-
puki co zbieram graty, a ten silnik posłuży tylko do nauki zobaczymy co wyjdzie pozatym kilku juz takich było;)
http://youtu.be/QjowHtO4CbQ
http://youtu.be/Y14q30R8QZs
http://youtu.be/YNTHRK-EB60 -
Sorry za to co pisałem -miałem mało czasu a komórka trochę słowa zmieniła; )
Co do silnika do nauki, to nie powinieneś tego tak robić. Ma swoją wartość i myśle że za ta cene był byś w stanie już kupić np ecumastera albo inne mile widziane części. A jeżeli zaczniesz polegać na rzeczach oczywistych to nigdy nie dojdziesz do tych prawdziwych problemów. ..