[moje auto] Mk3 GTi Arab Edition
-
Przez weekend zrobilem cale dwie rzeczy - puszka filtra z preplywka wylecialy i zlozylem jakis wiekowy stozek (tez chyba uzywany w mk1). Odglos sie poprawil, chyba deko lepiej jedzie ale temperatury w korku niestety wzrosly.
Druga rzecz to modul bluetooth do EMU, teraz wszystko moge na komorce ogladac - bieg, podcisnienie, otwarcie przepustnicy, predkosc, obroty, temperatury... -
Z racji komplikacji rodzinnych znowu nie bylo czasu na nic, ale dzisiaj udalo sie zawitac do Voj2s'a z DoubleB i wyladowaly walki pozyczone od kolegi Erde.
Ustawione tak na 95% dobrze widze ze da sie utrzymac wolne obroty na poziomie 800-900 i jakies podcisnienie nawet jest ;), troche mi w tym EMU przeszkadza a nie mialem czasu sie z tym bawic. Po 6min strojeniu moge powiedziec, ze dol sie pogorszyl do 4-4,5tys, od 5,5tys jest lepiej. Niestety Krakow to czarna dupa i ostatnia dobra hamownia sie sprzedala dwa tygodnie temu wiec chyba musze sie na cos gorszego wybrac zeby zobaczyc co z tego wyszlo. Tak ogolnie to jakos nie widze wybitnie sensu uzywania tych walkow przy seryjnej skrzyni, chyba ze ktos grubo namodzi coby dolny/sredni zakres obrotow tez byl sensowny.
Edit:
Ustawiłem dzisiaj zapłon i wyszło ze było 10 stopni za późno, wiec jest nadzieja ze coś lepiej pojedzie. Jak wrócę z weekendu to przetestuje trochę lepiej co to warte. -
Dalej nie mialem okazji pojezdzic, ale jakby kogos interesowalo jak sie wolne obroty zachowuja (da sie poprawic jeszcze) to mozna zobaczyc tutaj:
-
Nie można odtworzyć video, gdyż plik jest uszkodzony ...
-
no nic wrzucilem na youtube - do dropboxa pewno trzeba miec kodek mp4.
-
no nic wrzucilem na
youtube - do dropboxa pewno trzeba miec kodek mp4.U mnie działało jak powinno
-
Znowu nie bylo czasu robic ani jezdzic
Ale za to kurier przyniosl ufo: -
co to za ciekawa szpeja ?
-
Torsenik. Sie lepi jakas skrzynia do niego, moze do konca tyg sie ulepi
-
Torsenik. Sie lepi
jakas skrzynia do niego, moze do konca tyg sie ulepiszkoda że nie płytka, też od bidy mam takową
-
Nie szkoda, ja chce torsena bo tym dziecko do zlobka woze czasem
-
Nie szkoda, ja chce
torsena bo tym dziecko do zlobka woze czasemponoć torsen właśnie dobry jest na stree i lekkie pojeżdżawki.
płtyka jest bardziej hardcore, ale wszystko zależy od % jak zwykle i jak rozłożone, tu właśnie płytka jest fajniejsza -
No tak, ale mi sie nie usmiecha tam zagladac, krecic i jak znam zycie to czesci drogie beda. Ma sie tym fajnie jezdzic i dyfer musi zostac w jednym kawalku
-
Auto już ma nową skrzynię, więc na początek zrobiłem film jak przyspiesza na 5 tym biegu z dołu.
W tym momencie jest seria dolot, wydech praktycznie też. Wałki 270 stopni. -
Auto już ma nową
skrzynię, więc na początek zrobiłem film jak przyspiesza na 5 tym biegu z dołu.
W tym momencie jest
seria dolot, wydech praktycznie też. Wałki 270 stopni.Fiat 126p miał by lepsze "przyśpieszenie" na piątce, gdyby ją miał
-
Zapytaj innych forumowiczów jak im auta na walkach przyspieszają
Do tego były dwie skrzynię w bagażniku i collwaye z tylu.... -
Auto już ma nową
skrzynię, więc na początek zrobiłem film jak przyspiesza na 5 tym biegu z dołu.tragedia, szkoda męczyć tak auto, co innego na 3 nagranie
-
Dlaczego męczyć? Jeździ normalnie, prawie jak seria
Inne biegi to trzeba więcej sprzętu do kręcenia A na to czasu nie było.
Koło wtorku może wpadnie przepustnica 60mm i w sobotę tor Jaszczomb mam nadzieję pojadę z bratem. -
Udalo mi sie dzisiaj przy okazji nakrecic cos, cudow nie ma ale coz... Ogolnie po zakretach jedzie ok, dynamika w pozadanych zakresach odpowiednia Na wprost troche rozczarowany - ewidentnie walki sie marnuja w seryjnym silniku. Postaram sie zapodac przepustnice jutro, zeby to sie odetkalo, bo seryjny dolot go trzyma moim zdaniem. Jaszczembia odwolali, wiec jestem zniesmaczony totalnie
-
Udalo mi sie przerobic i przyciac filmik, mozna spokojnie zobaczyc tutaj: