[Moje auto] Transformers - Suzuki Swift 1.3 r.2000
-
Cześć wam.
Postanowiłem otworzyć ten temat, w którym chciałem zawierać moje wszystkie wątpliwości co do mojego swifcika, który dostał przydomek z niewyjaśnionych przyczyn - Transformers
Wcześniej pisałem o obrotach i o pilocie do centralnego. Teraz mam z goła inne pytanie.
Jakiś czas temu zauważyłem na nadwoziu w paru miejscach, chyba w 3, że tak jak by od lakieru odrywa się taki hmm... płatek folii, takie małe kółka.
Co to jest? Jak na to wpłynąć bo chyba jest to jakiś mankament lakieru.
-
jest to lakier bezbarwny , kiepsko położony będzie odpadał . Ewentualnie auto które stoi całe zycie na słońcu ma tez takie przypadłości
-
Ja mam też już w kilku miejscach tak samo i kilku kolegów też.
Tak jak pisał już plastekk odpada Ci po prostu lakier bezbarwny.P.S. Lepiej byś założył wątek o aucie na organizacyjnym.
P.S. 2 Już jest na forum Transformers, więc się spóźniłeś... -
Wcześniejszy właściciel kompletnie nie dbał o suzuki. Jestem w trakcie doprowadzania go do 100% sprawności technicznej, tak żeby grało wszystko na ostatni gwizdek. I z tego co widzę trochę się chyba wykosztuję...
-
Apropo lakieru bezbarwnego. Można to jakoś uzupełnić? Boję się żeby od tego miejsca gdzie ten lakier zaczął odpadać, nie odpadał dalej i dalej i dalej.
-
I jeszcze jeden problem mam z autkiem. przy 3000obrotów, nie ważne na jakim biegu, tak samo jak się stoi, auto wpada w dziwny rezonans. Co może być tego przyczyną? Poduszki pod silnikiem?
WTF! Jak to już jest Transformers! A uj, będą dwa, mój będzie zielony, tamten nie wiem jakiego koloru jest ;P
Nie wiedziałem właśnie do jakiego działu. Bo jednak będę chciał poruszyć głównie sprawy techniczne dotyczące mojego autka.
-
-
- Apropo
lakieru bezbarwnego. Można to jakoś uzupełnić? Boję się żeby od tego miejsca gdzie
ten lakier zaczął odpadać, nie odpadał dalej i dalej i dalej.
Można zrobić tzw. pędzelkowanie (ale będą ślady) lub malować cały element.
WTF! Jak to
już jest Transformers! A uj, będą dwa, mój będzie zielony, tamten nie wiem jakiego
koloru jest ;PPomarańczowy i jego nazwa jest w 100% adekwatna do tego co się z nim stało!
Nie wiedziałem
właśnie do jakiego działu. Bo jednak będę chciał poruszyć głównie sprawy techniczne
dotyczące mojego autka.Wszyscy (no może nie wszyscy ) , którzy pozakładali wątki o swoich autach zrobili to w organizacyjnym.
- Apropo
-
jest to lakier
bezbarwny , kiepsko położony będzie odpadał . Ewentualnie auto które stoi całe zycie
na słońcu ma tez takie przypadłościCzęsto też bezbarwny lakier złazi przy nieumiejętnym myciu auta na myjni bezdotykowej - wystarczy machnąć za blisko lancą myjki przy nadwoziu i dalej samo już leci
-
Poproś admina o przeniesienie wątku do do organizacyjnego. Wstaw jakieś foty tego lakieru, może coś poradzimy jak niewielkie uszkodzenia. Bo na sucho to może się okazać ze całą fura do poprawki a nie tylko miejscowo.
-
Juz poprosiłem o przeniesienie tematu.
Tak są to bardzo małe miejsca z tym lakierem dlatego chciałem juz teraz to zrobić. Dla mnie auto najwazniejsze żeby było sprawne technicznie. Wygląd ważne żeby był solidnie zrobiony. Lakier nie musi być idealny, w tych małych punkcikach mogę poprosić żeby na lakierni dobrali mi lakier który będzie bardzo podobny i pędzelkiem nawet w tych miejscach przemazać.
Foty wrzucę już niedługo
-
Lakier nie musi być idealny, w tych małych punkcikach mogę poprosić żeby
na lakierni dobrali mi lakier który będzie bardzo podobny i pędzelkiem nawet w tych
miejscach przemazać.Z tego co piszesz to to co Ci odchodzi to lakier bezbarwny tak więc na upartego możesz nawet kupić klar (lakier bezbarwny) w sprayu i psiknąć z puchy i powinno być ok
-
Z tego co piszesz
to to co Ci odchodzi to lakier bezbarwny tak więc na upartego możesz nawet kupić
klar (lakier bezbarwny) w sprayu i psiknąć z puchy i powinno być okPróbuj kolego sam się pobawić na małym elemencie, zmatuj bezbarwny delikatnie dookoła tych braków odtłuść i psiknij z puszki 2-3 warstwy. Jak się uda to jesteś $ do przodu, a jak nie to wtedy dopiero do lakiernika. Puszka bezbarwnego kosztuje 20 zł.
-
Trochę mnie chyba źle zrozumiałeś.
Do lakierni to ja chciałem jechać żeby mi wymieszali kolor taki jak mojego nadwozia. Mam rdzę np. na klapie bagażnika na dole, albo na dachu przy uszczelce szybu, w tym miejscu jak się ociepli chcę zjechać do gołej blachy, położyć podkład, lakier i na lakier bezbarwny. Wiem ze to nie będzie idealnie wyglądało, ale raczej nie będzie to dostrzegalne jak ktoś się nie przyjrzy.
-
Trochę mnie chyba
źle zrozumiałeś.
Do lakierni to ja
chciałem jechać żeby mi wymieszali kolor taki jak mojego nadwozia. Mam rdzę np. na
klapie bagażnika na dole, albo na dachu przy uszczelce szybu, w tym miejscu jak się
ociepli chcę zjechać do gołej blachy, położyć podkład, lakier i na lakier
bezbarwny. Wiem ze to nie będzie idealnie wyglądało, ale raczej nie będzie to
dostrzegalne jak ktoś się nie przyjrzy.
Przy uszczelce dachu jak rdza wyłazi to przydałoby się zdjąć szybę bo rdza pod spodem może też być wiem jak to u mnie było:) ale wrzuć zdjęcia to się oceni.PS. no to teraz już wiesz jaki to transformers
-
Trochę mnie chyba
źle zrozumiałeś.
Do lakierni to ja
chciałem jechać żeby mi wymieszali kolor taki jak mojego nadwozia. Mam rdzę np. na
klapie bagażnika na dole, albo na dachu przy uszczelce szybu, w tym miejscu jak się
ociepli chcę zjechać do gołej blachy, położyć podkład, lakier i na lakier
bezbarwny. Wiem ze to nie będzie idealnie wyglądało, ale raczej nie będzie to
dostrzegalne jak ktoś się nie przyjrzy.a to troche popularne w tych swiftach, też miałem, może lepiej zrobić to po całości, czyli oddać do lakiernika, przy okazji dach odmaluje?
-
Ja to biedny student jestem, nie chce wydawać na cudowianki. Ma jeździć i być sprawny technicznie
Kurde wyregulowałem gaz... teraz znowu do gazownika muszę się skoczyć bo wielozawór się uszkodził i pływak często zostaje mi na górze zbiornika. Kontrolka przez to pokazuje że ciągle jest full gazu i nie da się zatankować... 250zł taka przyjemność. + początek maja 100zł badania techniczne, + 260 ubezpieczenie no żyć nie umierać.
-
- początek maja
100zł badania techniczne, + 260 ubezpieczenie no żyć nie umierać.
Przegląd z gazem kosztuje prawie 170 zł
- początek maja
-
Przegląd z gazem
kosztuje prawie 170 zła mnie ubezpieczenie kosztuje 2000zł k****, nie denerwuj uczciwych ludzi!
-
Nie ogarniam jak można płacić 2k za ubezpieczenie. Skuter + audi 2.5 + Swift wszystko około 1000zł.
-
Nie ogarniam jak
można płacić 2k za ubezpieczenie. Skuter + audi 2.5 + Swift wszystko około 1000zł.Jak ktoś ma ubezpieczenie na siebie i nabija zniżki od zera, dodatkowo zwyżka za wiek, to takie są ceny. Sam mam tak samo.
-
Też kiedyś zaczynałem, ale zawsze w dowodzie był ktoś dopisany. Zawsze taniej będzie nadpłacić komuś utracone kilka % zniżek w razie kolizji. No ale fakt zwyżki za wiek się nie ominie
-
To się kupuje jakiś skuterek czy inne padło 50ccm dla dowodu rejestracyjnego płaci się 30zł rocznie za OC i zniżki się nabija a samochód na rodzica dopóki zwyżki za wiek są