[Moje auto] Transformers - Suzuki Swift 1.3 r.2000
-
Czy do Swifcików
jest możliwość zamontowania tempomatu?Kładziesz cegłę na pedał gazu i już.
Im szybciej chcesz jechać tym cięższą dajesz cegłę
-
Kładziesz cegłę na
pedał gazu i już.
Im szybciej chcesz
jechać tym cięższą dajesz cegłęAle poważnie się pytam
-
Kładziesz cegłę na
pedał gazu i już.
Im szybciej chcesz
jechać tym cięższą dajesz cegłęO ile mnie pamięć nie myli to Naczelny Filozof w daaaawnych czasach zamontował coś na zasadzie tempomatu, użył przy tym manetki przerzutki z roweru
-
O ile mnie pamięć
nie myli to Naczelny Filozof w daaaawnych czasach zamontował coś na zasadzie
tempomatu, użył przy tym manetki przerzutki z roweruPotwierdzam, na starej stronie klubowej nawet manual był
-
Potwierdzam, na
starej stronie klubowej nawet manual byłTylko hmmm... czy to aby nie jest przerost formy ponad treścią? w VAGu jest fajnie, kupujesz manetkę podpinasz pod kompa i już masz tempomat, a tu jakieś wynalazki,cuda,cudeńka... wg mnie to jest śmiech na sali.
-
Tylko hmmm... czy
to aby nie jest przerost formy ponad treścią? w VAGu jest fajnie, kupujesz
manetkę podpinasz pod kompa i już masz tempomat, a tu jakieś
wynalazki,cuda,cudeńka... wg mnie to jest śmiech na sali.No druciarstwo niestety i może być niebezpieczne
Dlatego wolałem napisać o cegle
-
No druciarstwo
niestety i może być niebezpieczne
Dlatego wolałem
napisać o cegleTo lepiej zrobić z tej cegły inny użytek, głowa trochę poboli, ale może przynajmniej wypadną takie pomysły
-
Zawsze się zastanawiałem czy jest możliwość zainstalowania tempomatu do jakiego auta się chce czy też nie, więc widzę że stanowczo NIE
Jeszcze jedno pytanie mam w zanadrzu, czy drzwi w swiftach nie posiadają hmm... mechanizmu zatrzymania drzwi otwartych w jednym położeniu? Trochę jest to frustrujące jak otwieram drzwi, jak teraz kiedy wiercę sobie przy progach, a one ciągle mi się zamykają zamiast stać w jednym miejcu
-
mają. rozkręcić, wyciągnąć mechanizm. podłożyć podkładki, wyczyścić, nasmarować, poskładać i żyć dalej.
-
mają. rozkręcić,
wyciągnąć mechanizm. podłożyć podkładki, wyczyścić, nasmarować, poskładać i żyć
dalej.robilem tak troche pomoglo ale slabo
-
Jeszcze jedno
pytanie mam w zanadrzu, czy drzwi w swiftach nie posiadają hmm... mechanizmu
zatrzymania drzwi otwartych w jednym położeniu? Trochę jest to frustrujące jak
otwieram drzwi, jak teraz kiedy wiercę sobie przy progach, a one ciągle mi się
zamykają zamiast stać w jednym miejcuPonoć fabrycznie miały, ale po tylu latach nie oczekuj, że będą jeszcze działać...
-
Naczelny pokazal, ze dac sie dalo... Ale inna kwestia jest czy chcialbys jezdzic z takim wymalazkiem...bo ja mowie zdecydowane nie
-
Z tymi drzwiami jakoś wytrzymam
-
Powiedzcie mi co radzicie, dziś przestudiowałem moje progi i podłogę, wiertarą z końcówkami szczotkowymi przeleciałem je całe... teraz wyglądają jak ser... pełno w nich dziurw Sam blacharz mi powiedział że za rok trzeba będzie się zastanowić nad nowymi progami bo tych już prawie nie ma... Ale w tym momencie nie mam kasy żeby wydawać na reperki progów + spawanie + lakierowanie bo to by było z 600zł jak nie więcej. Chce żeby 1/2 lata autko pojeździło i dopiero bym wstawił progi, teraz nie wiem czy te dziury dać blacharzowi do spawania, czy obkleić żywicą i matą szklaną i liczyć że to da radę 2 lata wytrzymać. Bo po co mam teraz to spawać, jak i tak będzie to trzeba robić na nowo za jakiś czas.
-
Czy cortanin w miejscach gdzie związał się z rdzą szlifować znowu? Czy na niego kłaść podkład reaktywny a na niego akrylowy?
Jutro wstawię foty, dziś zapomniałem zrobić.
-
-
Ale w tym momencie nie mam kasy żeby wydawać na
reperki progów + spawanie + lakierowanie bo to by było z 600zł jak nie więcej. Chce
żeby 1/2 lata autko pojeździło i dopiero bym wstawił progi, teraz nie wiem czy te
dziury dać blacharzowi do spawania, czy obkleić żywicą i matą szklaną i liczyć że to
da radę 2 lata wytrzymać. Bo po co mam teraz to spawać, jak i tak będzie to trzeba
robić na nowo za jakiś czas.Ja bym je teraz na szybko połatał matą szklaną (żeby w deszcz nie było basenu ), a tak jak piszesz w połowie lata oddał na wstawienie nowych progów, bo po zimie to będziesz miał Flinstonów.
- Czy cortanin w
miejscach gdzie związał się z rdzą szlifować znowu? Czy na niego kłaść podkład
reaktywny a na niego akrylowy?
Ja nic nie szlifowałem nigdy, ale nie wiem czy dobrze robiłem...
- Czy cortanin w
-
Ponoć fabrycznie
miały, ale po tylu latach nie oczekuj, że będą jeszcze działać...U mnie też to niestety nie działa
-
Ja bym je teraz na
szybko połatał matą szklaną (żeby w deszcz nie było basenu ), a tak jak
piszesz w połowie lata oddał na wstawienie nowych progów, bo po zimie to będziesz
miał Flinstonów.No Ja bym bardzo chciał żeby i następne lato przetrwało, nawet po małych, czy też większych poprawkach.
W ogóle macie jakiś sposób na tą warstwę powłoki "dźwięko chłonnej" tej smolistej na podłodze? Bo to straszne cholerstwo... ja brałem śrubokręt albo dłuto młotek i tak kawałek po kawałeczku... 6 godzin siedziałem nad miejscem od kierowcy + pasażerem za kierowcą razem z wyczyszczeniem tego (to chyba było gorsze niż samo zrywanie) Zostało jeszcze przy pasażerze po prawej stronie z tyłu, ale nie chce mi się tego kłuć zwłaszcza że za kierowcą nic nie znalazłem.
-
Ponoć fabrycznie
miały, ale po tylu latach nie oczekuj, że będą jeszcze działać...W innych autach i to starszych od swiftowych działa, więc czemu w swifcie miałoby nie działać?
-
W innych autach i
to starszych od swiftowych działa, więc czemu w swifcie miałoby nie działać?W niektórych autach, nawet starych podłoga jest cała, więc dlaczego w Swifcie miała by być podziurawiona?
-
W niektórych
autach, nawet starych podłoga jest cała, więc dlaczego w Swifcie miała by być
podziurawiona?Bo blaszka cienka jak sik pająka
-
W ogóle sa jakieś "crash testy" tych naszych swiftów? Bo chyba przy stłuczkach to to nie jest najbezpieczniejsze auto.