Subaru Justy GTI - Budowa mojej pierwszej rajdówki
-
Wczoraj wróciłem z wakacji, a w między czasie doszła deska, a jak to ze mną bywa nie mogłem odpuścić i przypasowałem.
Brakuje jeszcze tylko sprężynek, amorków i składanie.
-
Wczoraj wróciłem z
wakacji, a w między czasie doszła deska, a jak to ze mną bywa nie mogłem odpuścić i
przypasowałem.
Brakuje jeszcze
tylko sprężynek, amorków i składanie.Miodzio
Czekam na ciąg dalszy -
Pięknie i przynajmniej 2 fotele takie same
-
Jako że zbliżam się pomalutku do końca mam do was pytanie jak zamontować zapinki na tylnej klapie aby nie mieć problemów na BK.
Jakie opony możecie polecić rozmiar, asfalt szuter i zima.
Myślałem o Maxsport lub Markgum ale sam nie wiem.
Jak narazie mam komplet felg 14/6 cali i 2 komplety 13/5.5 cala.
Fotki postaram sie wrzucic jak tylko wruce do kraju. -
Jakie opony możecie
polecić rozmiar, asfalt szuter i zima.Też chętnie poczytam.
Ja generalnie stawiam na maxsporta szutry 175/65/14 , i jak znajde fajne 15stki to federal 595RS-R slick 195/50 15. Z 14stek slick to pewnie maxspotr 185/55/14. Toyo fajne ale droższe i ciężko dostępne.
Na zime bez kolca 165/70/14 profil winter extremaTakie moje typy
-
no tak na asfalt 15 są dużo łatwiej dostępne i tańsze a mam pytanie czy odbija się to jakoś na przyśpieszeniu??
-
no tak na asfalt 15
są dużo łatwiej dostępne i tańsze a mam pytanie czy odbija się to jakoś na
przyśpieszeniu??Według mnie odbija się i to znacząco, przy mniejszej średnicy zewnętrznej opony (koła) masz większy moment na kołach a moment przecież nas odpycha do przodu.
Mocy w GTI-kach mamy umiarkowanie tak że myślę że trzeba jej szukać gdzie się tylko da, a tym bardziej u mnie gdzie musi napędzić 4 koła. -
no to ja będę jednak szukał jakiś fajnych opon 14 coś ktoś poleca ??
-
no to ja będę
jednak szukał jakiś fajnych opon 14 coś ktoś poleca ??trochę osób jeździ na Markgumach, zobacz ich ofertę, może znajdziesz coś dla siebie.
-
Markgum oraz Profil, zależy jeszcze jaka mieszanka i do czego chcesz je mieć, na zimę to profil extrema, kozacka guma i mięsa oporowo dużo.
-
Wrzucam obiecane fotki.
Justynka dostała już nowe gumy Maxsport, zostało podłączyć hamulce, zamontować pasy, zderzak i zapinki, no i parę mniej istotnych pierdołek.
Jak tylko będzie już kompletna to wrzucę ciekawsze fotki jeszcze przed oklejeniem. -
Prezentuje się naprawdę spoko:)
Masz zamiar zważyć auto po złożeniu do końca?
-
Oczywiście jakby inaczej.
Muszę się wiedzieć co narobiłem. -
Wrzucam obiecane
fotki.
Justynka dostała
już nowe gumy Maxsport, zostało podłączyć hamulce, zamontować pasy, zderzak i
zapinki, no i parę mniej istotnych pierdołek.
Jak tylko będzie
już kompletna to wrzucę ciekawsze fotki jeszcze przed oklejeniem.Naprawdę piękna rajdówka! Szczere gratulacje. Oby jeździła tak jak się prezentuje!
-
Naprawdę piękna
rajdówka! Szczere gratulacje. Oby jeździła tak jak się prezentuje!Dzięki za pochwały, ale zaczekajmy z tym do zawodów wtedy się okaże co z tego wyszło
-
Dzięki za pochwały,
ale zaczekajmy z tym do zawodów wtedy się okaże co z tego wyszłoJak nie bedziesz przelatywal przez krawezniki bedzie dobrze (musialem )
-
Oczywiście jakby
inaczej.
Muszę się wiedzieć
co narobiłem.nie ma sie co oszukiwac, bedzie wazyc duzo w porownaniu do gti
wyglada ladnie, ale wygladem sie nie jezdzi, jakies mody slnika sie przydadza bo
seryjny motor gti w 4wd to wogole nie jedzie -
nie ma sie co
oszukiwac, bedzie wazyc duzo w porownaniu do gti
wyglada ladnie, ale
wygladem sie nie jezdzi, jakies mody slnika sie przydadza bo
seryjny motor gti w
4wd to wogole nie jedzieŚwięta racja że wyglądem się nie jezdzi, dlatego na zimę silnik wędruje na stojak.
Wałki świątek, lżejsze koło, panewki, pierścienie, glowica do obróbki, przepustnica i na końcu strojenie.
Wtedy myślę że zacznie jechać. -
Święta racja że
wyglądem się nie jezdzi, dlatego na zimę silnik wędruje na stojak.
Wałki świątek,
lżejsze koło, panewki, pierścienie, glowica do obróbki, przepustnica i na końcu
strojenie.
Wtedy myślę że
zacznie jechać.A ten baranek to wymagał jakiś większych przeróbek oprócz flanszy? Bo widzę że chyba coś prawa rura skracana?
-
A ten kolektorek nie będzie przysmażał oleju w filtrze