[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
te sruby musza isc
bo sam montowalem Ci fotele rok temu... Nie masz odpowiedniej dobrej nasadki i
konkretnej grzechotki bo płaskimi to sobie można..mam pożyczoną w miarę dobrą grzechotkę, ale może Ty coś poradzisz
-
Trzeba jeszcze trochę pary w rękach mieć
-
Jak się ma trochę siły i klucz dobrze dopasowany to nawet płaskim da radę
-
Jak się ma trochę
siły i klucz dobrze dopasowany to nawet płaskim da radępara w rękach nie ma tu żadnego znaczenia, klucz się przekręca niszcząc śrubę
-
Czyli klucz nieodpowiedni!
Gdybyś miał dobry klucz to śruba się by prędzej ukręciła niż objechała.
-
Dobra nasadka, najlepiej sześciokątna w środku i jedziesz
-
Czyli klucz
nieodpowiedni!
Gdybyś miał dobry
klucz to śruba się by prędzej ukręciła niż objechała.no grzechotka ma spore luzy ; d
-
Poczyniłem dzisiaj pierwsze kroki montażu głośników w drzwiach, rozeznałem się w terenie, wnioski:
-nie zamontuje głośników w miejscu, gdzie można je łatwo zamontować w drzwiach 3d ponieważ jest tam za mało miejsca, photo niżej
-zamontuje je bliżej tylnych drzwi, na wysokości tyłka
-będą to głośniki podłużne - owalne, coś w ten deseń, może jakieś sugestie? klikJak macie jakieś uwagi, wskazówki itp to chętnie posłucham wszystkich
edit:
aha no i naprawiłem otwieranie drzwi z kluczyka - przepsikałem silkonem co trzeba, a nie był to zamek, tylko drut przy przekaźniku przerdzewiał i się zastał, teraz jest ok -
Jakie owalne... Jak już rzeźbisz w drzwiach to zrób to jak człowiek - dystans MDF + odseparowane 165mm.
-
Jakie owalne... Jak
już rzeźbisz w drzwiach to zrób to jak człowiek - dystans MDF + odseparowane 165mm.co to znaczy jak człowiek? Że inaczej to [motyla_noga]? tam nie ma miejsca na takie 165mm to raz, dwa, że dystans musiałbym dać długości całego głośnika niemalże, a to by wyglądało kiepsko właśnie
-
co to znaczy jak
człowiek? Że inaczej to [motyla_noga]? tam nie ma miejsca na takie 165mm to raz, dwa, że
dystans musiałbym dać długości całego głośnika niemalże, a to by wyglądało kiepsko
właśnieKolega w Punciaku zrobił też owalne 6x9" w miejscu gdzie Ty chcesz zrobić -jak zamykał drzwi to akurat głośnik był w miejscu siedziska. Jakoś to grało i tanio wyszło, ale nie wyglądało i do tego szyba się nie otwierała do końca
-
Kolega w Punciaku
zrobił też owalne 6x9" w miejscu gdzie Ty chcesz zrobić -jak zamykał drzwi to akurat
głośnik był w miejscu siedziska. Jakoś to grało i tanio wyszło, ale nie wyglądało i
do tego szyba się nie otwierała do końcaNo to koleś spierniczył robotę : P
ja to zrobię tak, że i zagra i będzie wyglądać, ale przemyśle jeszcze temat 165cm z dystansem
-
No to koleś
spierniczył robotę : P
ja to zrobię tak,
że i zagra i będzie wyglądać, ale przemyśle jeszcze temat 165cm z dystansemJak dasz odpowiedni dystans do głośników 165 mm, to cięcia drzwi wcale nie będzie.
Tylko dziurę w boczku wytniesz na magnes głośnika
-
Zobacz sobie u mnie jak jest.
Jest 165 na dystansie i ciąłem blachę, żeby zamontować tak jak mi pasuje.Miałeś takie ambitne plany, a od samego początku pchasz się w badziewne 6x9, które są na dodatek nieodseparowane i "na wysokości" siedzenia
Co do pierwszej fotki z miarą - w to miejsce można spokojnie włożyć 165 na dystansie.
Przecież nie wkładasz do środka drzwi całego głosnika - tylko na magnes potrzeba miejsca, a takowy powienien się nawet tu zmieścić.Poza tym w tej cenie co ta Twoja propozycja można kupić już sensowny odseparowany zestaw 165, np.:
Powerbass S6C
Diora GDS1607 -
Zobacz sobie u mnie
jak jest.
Jest 165 na
dystansie i ciąłem blachę, żeby zamontować tak jak mi pasuje.
Miałeś takie
ambitne plany, a od samego początku pchasz się w badziewne 6x9, które są na dodatek
nieodseparowane i "na wysokości" siedzenia
Co do pierwszej
fotki z miarą - w to miejsce można spokojnie włożyć 165 na dystansie.
Przecież nie
wkładasz do środka drzwi całego głosnika - tylko na magnes potrzeba miejsca, a
takowy powienien się nawet tu zmieścić.
Poza tym w tej
cenie co ta Twoja propozycja można kupić już sensowny odseparowany zestaw 165, np.:
Powerbass
S6C
Diora
GDS1607nareszcie jakaś ciekawa opinia, te głosniki co wyslales są dość slabej jakości, z plastikiem sie dogadałem, że wezme jego, ale najpierw zrobimy silnik, także jednak jeszcze chwile poczekam z audio - moje nie jest takie slabe
-
te głosniki co wyslales są dość slabej jakości
Szukałem czegoś w podobnej cenie do Twojej propozycji, więc rarytasów się nie spodziewaj ani nie porównuj z plastkkowym zestawem HSK, który wart będzie co najmniej dwa razy więcej
A w porównaniu z tymi 6x9 zarówno jeden i drugi zestaw byłby jak niebo a ziemia
Polecam lekturę forum
Np. o zestawie Diora GDS1607 -
Szukałem czegoś w
podobnej cenie do Twojej propozycji, więc rarytasów się nie spodziewaj
A w porównaniu z
tymi 6x9 zarówno jeden i drugi zestaw byłby jak niebo a ziemia
Polecam lekturę
forum
Np.
o zestawie
Diora GDS1607nie szukalem, znalazlem pierwszy glosnik, ktory mial zobrazować kształt !
mam taki owalny w półce i kazdy chwali jak gra
-
nie szukalem, znalazlem pierwszy glosnik, ktory mial zobrazować kształt !
mam taki owalny w półce i kazdy chwali jak graNieodseparowane owale w półce to audio-zło w czystej postaci
Pierwsze co zrobiłem po zakupie Swifta to kupiłem radio i wy**eksmitowałem głosniki z półki
Było ciszej, ale mimo to lepiej -
Nieodseparowane
owale w półce to audio-zło w czystej postaci
Pierwsze co
zrobiłem po zakupie Swifta to kupiłem radio i wy**eksmitowałem głosniki z półki
Było ciszej, ale
mimo to lepiejOj te grają głośno, nie trzeszczą itp, ale wiem że może byc lepiej dlatego chce zrobić przemeblowanie
-
Oj te grają głośno, nie trzeszczą itp, ale wiem że może byc lepiej dlatego chce zrobić przemeblowanie
Więc rób zgodnie z "przykazaniami CarAudio" a nie rób tak, że kupisz marny sprzęt...albo co gorsza kupisz dobry sprzęt, ale nie zadbasz o solidny montaż, wygłuszenie, zasilanie itp. i będziesz narzekał, że np. HSK słabo gra