[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
no to jeszcze tego
zobacz, stoi 1km ode mnie - 4,5tys ale poduszka pod silnikiem do wymiany bo trzęsie
sie caly, no i prowadnica szyby kierowcy też do wymiany, tak to bardzo ladna, 2
komplety alu itp
http://allegro.pl/show_item.php?item=3133599049Ładny również, no i klima
-
W Łodzi jest volvo
V40 w dieselu chyba coś ok 99-00 za 4,5 tys. zł, gościowi zależy na czasie i jest w
stanie zejść do 4 tys jak stan i cała reszta to nie wiem bo nie jechałem. Wiem,
że ma alunie nie, nie volwo, ani mi troche żaden model mi się nie podoba
-
Świeci się to Twoje auto jak psu jajka na wiosnę
Dach jak lustro teraz
-
Świeci się to Twoje
auto jak psu jajka na wiosnę
Dach jak lustro
terazno dokladnie (pomimo, że beznadziejnie pomalowany ten dach)
-
Dekielków do felg to widzę, że dalej nie znalazłeś...
-
Dekielków do felg
to widzę, że dalej nie znalazłeś...A nie rzuca mi sie jakos w oczy, ale przypomniales to poszukam może, tylko jaki kolor? Moze zaciskow?
-
Ja 4 lata, zrobione
jakieś 50 tys. km i też wymieniałem tylko przód.to to jeździ czy stoi w garażu
-
to to jeździ czy
stoi w garażupod blokiem
-
A nie rzuca mi sie
jakos w oczy, ale przypomniales to poszukam może, tylko jaki kolor? Moze zaciskow?Ja bym zostawił takie w jakim kolorze są (pewnie srebrne lub czarne). Ew. pomalował na czarno (pod kolor felg).
-
pod blokiem
Dokładnie!
Aż tak bogaty, żeby jeździć 50 metrów do sklepu po zapałki to nie jestem... -
Suzuki jak ostatnio zaskakiwało mnie nie odpalaniem po deszczu, czy łożyskami, tak teraz bardzo pozytywnie
Przejechałem odległość 260km za 90zł (16,6l paliwa po 5,45zł/l --> auchan), co daje spalanie 6,35l/100km Nic by w tym nie było dziwnego poza faktem, że 40% drogi to non stop jazda 140-170km/h, 40% to jazda na wysokich obrotach i wyprzedzanie przy 80km/h z redukcją na drugi bieg, czyli bardzo bardzo dynamiczna jazda, zaledwie 20% czyli z 50km przejechałem w miare eco, czyli 90-110km/h ze stałą prędkością.
Chciałem sprawdzić ekstremalne spalanie mojego autka na trasie (ekspresowka 40%, reszta zwykła 50-90km/h), przyznam szczerze że liczyłem na 8l przy takiej jeździe, wynik natomiast zaskakujący
Aha no i licznik pokazuje mi zawsze faktyczną prędkość - bez przekłamania nawet na 1km/hedit:
no i oleju pewnie z pół litra przy takich obrotach wyssał, ale poki kontrolka nie mruga to sie tym nie interesuje -
I tak z łożyskami i innymi sypiącymi się pierdołami nie wychodzi tak bardzo ekonomicznie
-
I tak z łożyskami i
innymi sypiącymi się pierdołami nie wychodzi tak bardzo ekonomiczniejak na tyle co jeżdże to i tak wychodzi
a na pecha nic nie poradze niestety -
Nie no, spalanie masz takie, że aż ciężko uwierzyć czasem. U mnie chleje, wczoraj poprawki LPG i mam nadzieję, że wróci do takiego jak było pierwsze kilka miesięcy. Czyli:
6,5-7L trasa ~17,50zł
8L-8,5L miasto ~21zł
10L miasto z klimą ~26zł -
Nie no, spalanie
masz takie, że aż ciężko uwierzyć czasem. U mnie chleje, wczoraj poprawki LPG i mam
nadzieję, że wróci do takiego jak było pierwsze kilka miesięcy. Czyli:
6,5-7L trasa
~17,50zł
8L-8,5L miasto
~21zł
10L miasto z klimą
~26złkusisz tym gazem, bo moje 100km to nadal 33zł około w mieście. Niedługo zrobie test eco na trasie non stop 80km/h, ostatnio wyszło 4,2l także ciezko będzie pobić
-
Z tą redukcją na dwójkę i 80 km/h to chyba się lekko rozszalałeś, bo tam zaraz odcinka jest to nic Ci to nie dawało...
Przy takiej prędkości to lepiej by Ci na trójce poszedł (więcej Nm i KM w tym zakresie) i dałbyś radę go pociągnąć do tych 110 km/h. -
Z tą redukcją na
dwójkę i 80 km/h to chyba się lekko rozszalałeś, bo tam zaraz odcinka jest to nic Ci
to nie dawało...
Przy takiej
prędkości to lepiej by Ci na trójce poszedł (więcej Nm i KM w tym zakresie) i dałbyś
radę go pociągnąć do tych 110 km/h.nie prawda, do 90km/h najszybciej rozpedzi sie jeszcze na dwojce, pozniej dopiero trzeci bieg
-
A odcinka nie wskakuje jak masz krótszą skrzynię i nie kręcisz jak GTi ?
-
A odcinka nie
wskakuje jak masz krótszą skrzynię i nie kręcisz jak GTi ?wyskakuje, ale właśnie koło 91-92km/h, zresztą czuć różnice jak zapne 2 bieg a jak zapne już trzeci
kręci do 7tys obrotów, 150km/h to jest 5tys obr/min mniej wiecejWczoraj ścigalem się z peżotem 307, koleś byl sam, a ja z dwoma dziewczynami i też mu machały przez okno z głową skierowaną w tył : D
-
Ja bym zostawił
takie w jakim kolorze są (pewnie srebrne lub czarne). Ew. pomalował na czarno (pod
kolor felg).no powkładam, zobaczę jak to wygląda