[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Przepraszam ... Ale
Twoja niewiedza mnie niszczy w każdym momencie ...jaka niewiedza? Nie spamuj tylko pisz konkretnie, bo ręce mi opadają jak to czytam
-
Sonda lambda
plastek mówi, że to nie może być, bo to w wydechu, you sure?
-
plastek mówi, że to
nie może być, bo to w wydechu, you sure?No to albo Plastek robi sobie z Ciebie żarty, albo mówi o czymś innym
poczytaj do czego służy ta sonda, to rozwiejesz swoje wątpliwości. -
ale on mowil o zielonej kostce? A nie wiem do czego ona służy w 8v
Druga sprawa nawet jeśli to lambda to co ma lambda do odpalania? wiec to nie to
-
ale on mowil o
zielonej kostce? A nie wiem do czego ona służy w 8v
Druga sprawa nawet
jeśli to lambda to co ma lambda do odpalania? wiec to nie toJak dla mnie kabel od zielonej kostki idzie do lambdy, a to, że nie odpalał to tylko zbieg okoliczności jak dla mnie
-
ale on mowil o
zielonej kostce? A nie wiem do czego ona służy w 8v
Druga sprawa nawet
jeśli to lambda to co ma lambda do odpalania? wiec to nie toNo ta zielona kostka to jest wtyk od lambdy 4-przewodowej
-
No ta zielona
kostka to jest wtyk od lambdy 4-przewodowejno to skoro to jest lambda to czemu piszecie, ze nie ma to wplywu na odpalanie, dodawanie gazu itp?
Moim zdaniem jeżeli coś odpowiada za mieszankę paliwa z powietrzem, to chyba ma duży wpływ, bo po prostu paliwo nie dochodzi wcale albo w mieszance proporcja powietrza do paliwa jest zbyt wysoka -
no to skoro to jest
lambda to czemu piszecie, ze nie ma to wplywu na odpalanie, dodawanie gazu itp?
Moim zdaniem jeżeli
coś odpowiada za mieszankę paliwa z powietrzem, to chyba ma duży wpływ, bo po prostu
paliwo nie dochodzi wcale albo w mieszance proporcja powietrza do paliwa jest zbyt
wysokaPonieważ nawet gdy nie ma lambdy komputer przechodzi w tryb awaryjny i co najwyżej spalanie jest większe, nie ma opcji, żeby przez lambdę nie odpalił silnik.
-
Ponieważ nawet gdy
nie ma lambdy komputer przechodzi w tryb awaryjny i co najwyżej spalanie jest
większe, nie ma opcji, żeby przez lambdę nie odpalił silnik.dwa razy tak mialem, ale jak sie jeszcze raz zaleje to i jeszcze raz przetre i sprawdze, bo poki co wszystko wskazuje ze to wlasnie ten slabo zaizolowany zielony styk
-
Mocne 30cm już daje
sporego kopa, wyżej to już przesada...chcesz to Ci zaprezentuję 8 co wali jak niejedna 10 ba nawet 12
-
chcesz to Ci zaprezentuję 8 co wali jak niejedna 10 ba nawet 12
Zawsze się znajdzie taki model
Dobra "ósemka" na pewno jest lepsza od słabej (niekoniecznie pod względem mocy) 10" czy 12" -
no to skoro to jest
Moim zdaniem jeżeli
coś odpowiada za mieszankę paliwa z powietrzem, to chyba ma duży wpływ, bo po prostu
paliwo nie dochodzi wcale albo w mieszance proporcja powietrza do paliwa jest zbyt
wysokaSonda na podstawie odczytu ze spalin reguluje mieszankę (bogata/uboga) albo więcej powietrza, albo więcej paliwa. Nie daje sygnału, czy paliwo ma zostać podane czy nie.
Jedyne co mi przychodzi do głowy z tą kostką, to może jakoś zwarcie się robiło do ecu. -
Zawsze się znajdzie
taki model
Dobra "ósemka" na
pewno jest lepsza od słabej (niekoniecznie pod względem mocy) 10" czy 12"nie jest to "sandał", ale klasyk jakościowy z łupnięciem
-
nie jest to "sandał", ale klasyk jakościowy z łupnięciem
Co klasyk to klasyk, ale co masz na myśli konkretniej?
-
no to skoro to jest
Moim zdaniem jeżeli
wysokaMoże jest burdel z przewodami i jakieś zwarcie się robi?
-
Może jest burdel z
przewodami i jakieś zwarcie się robi?ja sie wcale nie dziwie ze mi sie zlewa, bo nie mam nadkola prawego, tylko ciekaw jestem po prostu co dokladnie sie zalewa A syf z przewodami troche jest o tyle ze nie są pozadnie zasłoniete
-
ja sie wcale nie
dziwie ze mi sie zlewa, bo nie mam nadkola prawego, tylko ciekaw jestem po prostu co
dokladnie sie zalewa A syf z przewodami troche jest o tyle ze nie są pozadnie
zasłonieteDobrze zaizoluj tą zieloną kostkę i powinno być git
-
Dobrze zaizoluj tą
zieloną kostkę i powinno być gitale wczoraj to i tak nie chcial odpalić, woda parowała bo był + i mi przewody zwilgotnialy, wzialem do domu, suszarka, 15minut, odpalil... To chyba oznaka ze trzeba je wymienic
-
Co klasyk to
klasyk, ale co masz na myśli konkretniej?stary mały amerykaniec
-
stary mały amerykaniec
Można było się domyśleć - Twój przykład?