[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Motur GTi wcale tak szybko tych mocowań nie urywa, co najwyżej wahacze wybija
-
Po przepracowanej nocy, obiecane zdjęcia
Nie będę ukrywał faktu, że lakiernik się nie postarał, bo pierwsze co mi się rzuciło w oczy to jakość lakieru (0 perły, zwykły lakier, a na nim bezbarwny), złe przygotowanie do malowania (widać, że dach nie był wystarczająco wyczyszczony, mam nadzieje ze to nie wyjdzie w najbliższym czasie), poza tym jak oni mogli nie zdjąć anteny przykręcanej na dwie śrubeczki?! widać na łączeniu anteny z blachą zielony kolor... Te detale zauważyłem, żaden z nich nie rzuca się jakoś specjalnie w oczy więc jest ok
-
Nie będę ukrywał
faktu, że lakiernik się nie postarał, bo pierwsze co mi się rzuciło w oczy to jakość
lakieru (0 perły, zwykły lakier, a na nim bezbarwny), złe przygotowanie do malowania
(widać, że dach nie był wystarczająco wyczyszczony, mam nadzieje ze to nie wyjdzie w
najbliższym czasie), poza tym jak oni mogli nie zdjąć anteny przykręcanej na dwie
śrubeczki?! widać na łączeniu anteny z blachą zielony kolor... Te detale zauważyłem,
żaden z nich nie rzuca się jakoś specjalnie w oczy więc jest okPewnie nie zdjeli bo nie chciało im się radia wyciągać, żeby wyjąć aneten musisz wyjąć ją z całym kablem antenowym co idzie do radia, nygusy ja bym jeszcze gorze drzwi albo psiknął albo teraz folią dokleił Ogólnie efekt jest fajny
-
Nieźle to wygląda, ale kolorów to Ty masz za dużo. Auto zielone, dach czarny, z przodu kierunki białe, z boku pomarańczowe, z przodu jeszcze trochę czerwonego... Weź to co czerwone pomaluj na czarno, zmień kierunki z boku na cleary i nie będę się miał do czego przyczepić
-
Hm... tylko czemu nie folia?
-
Nie ma to jak sesja przy cmentarzu!
-
Uff całe szczęście, że jednak nie flaga marynarki wojennej Japonii...
Ale i tak mi się nie podoba, brak konsekwencji.. albo odciąć dach całkiem czarnym lakierem albo dach ze słupkami a nie lotka niedomalowana przednie słupki zielone oba środkowe czarne (jedne matowe drugie z połyskiem) słupki klapy bagażnika znowu zielone już nie mówiąc o tym że na górze przy tylnych bocznych szybach jest czarne tak konkretnie z dupy
Nieźle to wygląda,
ale kolorów to Ty masz za dużo. Auto zielone, dach czarny, z przodu kierunki białe,
z boku pomarańczowe, z przodu jeszcze trochę czerwonego... Weź to co czerwone
pomaluj na czarno, zmień kierunki z boku na cleary i nie będę się miał do czego
przyczepićTeż nie przepadam jak jest za dużo kolorów, ale jak czerwone na czarno to i zaciski, ale wtedy nie ma lansu Chyba że się potem takie fele założy
-
Dlatego ja sobie upodobałem takowe, nic malować nie trzeba, felga zakryje wszystko
-
brakuje jeszcze jakiegoś tribala na boczne drzwi i juz bedzie wszystko co trzeba
a antenę wystarczyło odkręcić i unieść do góry
najważniejsze ze Tobie sie podoba auto
-
Nieźle to wygląda,
ale kolorów to Ty masz za dużo. Auto zielone, dach czarny, z przodu kierunki białe,
z boku pomarańczowe, z przodu jeszcze trochę czerwonego... Weź to co czerwone
pomaluj na czarno, zmień kierunki z boku na cleary i nie będę się miał do czego
przyczepić kierunki są w kolorze reflektorów, a te z błotników mógłbym zmienić, ale nie ma parcia na to ;pa czerwonych wstawek nigdy nie ujme! : D
3 kolory moim zdaniem nie dużo czarny zielony czerwony -
Nie ma to jak sesja
przy cmentarzu!było miejsce to na szybko stanąłem
-
a czerwonych
wstawek nigdy nie ujme! : DW halogeny zainwestuj wreszcie.
-
Uff całe szczęście,
że jednak nie flaga marynarki wojennej Japonii...
Ale i tak mi się
nie podoba, brak konsekwencji.. albo odciąć dach całkiem czarnym lakierem albo dach
ze słupkami a nie lotka niedomalowana przednie słupki zielone oba środkowe czarne
(jedne matowe drugie z połyskiem) słupki klapy bagażnika znowu zielone już nie
mówiąc o tym że na górze przy tylnych bocznych szybach jest czarne tak konkretnie z
dupy
Też nie przepadam
to że lotka jest niedomalowana to właśnie mi sie bardzo podoba, a folie na słupkach to inna bajka - matowe przyklejona tylko na chwile żeby porysowanych słupków nie było widać ; d -
W halogeny
zainwestuj wreszcie.bardziej mi się podoba bez
-
Może kierunki boczne cleary?
-
bardziej mi się
podoba bezA próbowałeś "z", że wiesz o czym piszesz?
-
A próbowałeś "z",
że wiesz o czym piszesz?nie, ale wiem jak wyglądają ; >
Nie pasują do mojej koncepcji Suzi
Ten dach też nie do końca do tej koncepcji pasuje, ale chyba nie jest tak źle, a na pewno lepiej niż to co było z całym zasyfionym na biało lakierem...
A kierunki cleary - chętnie, ale są ważniejsze priorytety -
Mam drobinę dosłownie lakieru w kolorze nadwozia, zamierzam popoprawiać sobie lakier małym pędzelkiem w kilku miejscach, głównie na krawędzi drzwi, tak jak na zdjęciu (świecące się to właśnie ubytek lakieru)
I moje pytanie, jaki bezbarwny potrzebuje? 2 czy 3 warstwowy? Pod ręką mam dwuwarstwowy. -
Lepiej napisz, co tam Ci zamakało, ze auto nie jechało, a już to odkryłeś
-
Lepiej napisz, co
tam Ci zamakało, ze auto nie jechało, a już to odkryłeśprzewód mi mókł, ale nie wiem jaki to, wiec strzele fotke i mi raz dwa wtjaśnicie
edit:
za każdym razem wystarczy tylko przetrzeć ten przewód i już pali