[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Jakie tam czernidło
do zderzaków polecasz?A coś takiego:
Płynem do opon bym zderzaków nie robił, bo moim zdaniem jest to jednak "agresywniejszy" środek, więc jak zaczniesz to będziesz już musiał do końca tak robić, bo będzie wyblakłe, ale może się mylę.
-
Jak to na bazie silikonu, równie dobrze można stosować jako smarowidło na uszczelki aby np: nie przymarzało bądź przy szybach aby płynniej chodziły.
-
Finalnie zdemontowałem silniczek wycieraczki tylnej wraz ze światłem stop
Pozostało tylko wymienić przyciski w konsoli od wycieraczki tylnej na atrapy, może ktoś takie ma?Oczywiście cały mechanizm wycieraczki i światełko jak ktoś potrzebuje to pisać, bo mi bedzie zalegało tylko
-
Oczekiwanie na nowe autko się wydłuża to jeszcze jeden wynik spalania:
50l=800km --> 280zł (6,3l/100km, 35zł/100km) -
jak zaczniesz to będziesz już musiał do końca tak robić, bo będzie wyblakłe, ale
może się mylę.Mylisz się
-
Słuchajcie, czy wam też tak wyciera szybę?
tzn prawa wycieraczka sięga wyżej niż lewa i jeśli odgarnia wodę, to ta różnica wpływa na to, że powstaje zaciek na środku szyby bo ta woda spływa...
rozmiary wycieraczek to 53 i 45 -
Daj sobie lewą ze 2-3 cm krótszą a prawą dłuższą o te 2-3 centy i powinno być lepiej
-
Daj sobie lewą ze
2-3 cm krótszą a prawą dłuższą o te 2-3 centy i powinno być lepiejJak tak zrobi to prawa wycieraczka będzie wystawać 1-1,5 cm poza auto...
-
Jak tak zrobi to
prawa wycieraczka będzie wystawać 1-1,5 cm poza auto...Ja w moim mk3 nigdy nie miałem wycieraczek takich jak powinny być, zazwyczaj zakładałem tak jak napisałem i było ok, nic nigdy poza auto nie wystawało w golfie pokombinowałem troche z wymiarami bo "trójkąt" na środku szyby był mega wielki na ori długościach
-
Ja w moim mk3 nigdy
nie miałem wycieraczek takich jak powinny być, zazwyczaj zakładałem tak jak
napisałem i było ok, nic nigdy poza auto nie wystawało w golfie
pokombinowałem troche z wymiarami bo "trójkąt" na środku szyby był mega wielki na
ori długościachnie no tak jak napisales wczesniej tylko ze na odrót bo to lewa powinna miec wyzszy zasięg niż prawa, zeby nie bylo tego efektu
-
Lewa dłuższa, prawa krótsza i nie będzie tego 'rantu', tylko, że po prawej powierzchnia niewycierana będzie większa
-
Lewa dłuższa, prawa
krótsza i nie będzie tego 'rantu', tylko, że po prawej powierzchnia niewycierana
będzie większaBy sie ktorys pochwalił ile ma cm po stronach i ma dobrze a nie ; >
-
Ja mam seryjnie, z rantem, kiedyś kombinowałem, żeby tego nie było, ale już nie pamiętam po ile cm miały wycieraczki Mi to nie przeszkadza, bo zaciek robi się jedynie podczas postoju albo bardzo powolnej jazdy Mam tak w Swiftcie i Baleno.
-
Ja mam seryjnie, z
rantem, kiedyś kombinowałem, żeby tego nie było, ale już nie pamiętam po ile cm
miały wycieraczki Mi to nie przeszkadza, bo zaciek robi się jedynie podczas
postoju albo bardzo powolnej jazdy Mam tak w Swiftcie i Baleno.ale to po cyklu ruchu wycieraczek odliczam dwie sekundy i już widze strumyk wody, który koniecznie chce spłynąć w dół i to akurat na środku szyby
-
nie no tak jak
napisales wczesniej tylko ze na odrót bo to lewa powinna miec wyzszy zasięg niż
prawa, zeby nie bylo tego efektuNie masz się już do czego przyczepić?
Lewa wycieraczka 530 mm, prawa 480 mm i po sprawie
-
Nie masz się już do
czego przyczepić?
Lewa wycieraczka
530 mm, prawa 480 mm i po sprawieprawa moja ma 450 i jest taki efekt, gdybym dał 480 to by sie tylko pogorszylo
-
prawa moja ma 450 i
jest taki efekt, gdybym dał 480 to by sie tylko pogorszyloA lewa ile ma?
-
A lewa ile ma?
L 53 i P 45
-
L 53 i P 45
To już lepiej nie będzie
-
Ja w moim mk3 nigdy
nie miałem wycieraczek takich jak powinny być, zazwyczaj zakładałem tak jak
napisałem i było ok, nic nigdy poza auto nie wystawałoNo to dziwne, bo u mnie przy oryginalnym rozmiarze (45 cm) wycieraczka zatrzymuje się przy samiutkiej uszczelce, więc 1 cm dłuższa wystawałaby mi poza obrys auta...