[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
rafal pod takie fotele glownie sie dorabia caly dol moze plastek za jakas flaszke by ci cos wydlubal
-
rafal pod takie
fotele glownie sie dorabia caly dol moze plastek za jakas flaszke by ci cos wydlubalNie będzie mu się chciało pewnie : P
-
P.S. "Stare" idą do
Adamo?Nic o tym nie wiem, ale pomysł mnie się podobuje
-
Nic o tym nie wiem,
ale pomysł mnie się podobujeSprężyny zobacz najpierw
-
Nic o tym nie wiem,
ale pomysł mnie się podobujeSam pisałeś, że chętnie odkupisz za 50 zł...
-
Sam pisałeś, że
chętnie odkupisz za 50 zł...za 50 biorę nawet podarte
P.S. Jaki Ty pamiętliwy jesteś To chyba sprzed roku temat był
-
Sprężyny zobacz
najpierwTo już w 2014
-
P.S. Jaki Ty
pamiętliwy jesteś To chyba sprzed roku temat byłJutro będzie z zeszłego... A licząc czas rzeczywisty to może sprzed miesiąca.
-
Dziś bez zdjęć, choć wiele się działo
Po pierwsze udało się zlikwidować pisk hamulca, tarcza coś nierówno chodziła i tarła o klocek. Następnie wszystkie szpilki z przodu zostały wymienione na nowe, wraz z nowymi nakrętkami (jednak stożkowe, kryte - po 5zł/szt, już nie chciałem kombinować).
No i na końcu najlepsze - po paru miesiącach prac, przygotowań, wydatków w końcu razem z Plastkiem podłączyliśmy całość, mianowicie:
Przód - po jednym kanale, głośniki bardzo ładnie grają czy to z basami dodatkowymi czy też bez, głośno, nic nie trzeszczy, drzwi dobrze wygłuszone. Co do tweeterków to lewy gra do mnie, natomiast prawy niekoniecznie, przydałoby się go w wolnej chwili poprawić.
Tył - dwa kanały na mostku, gra czysto, ładnie, czuć we włosach, fotele zaczynają masować, a przy bardziej wymagających utworach również pedały, wszystko chodzi, jednak 350mocy podawanej przez helixa to za mało, testowany u Plastka gra głośniej, no ale i tak jestem zadowolony, nawet bez bagażnika -
Przód - po jednym
kanale, głośniki bardzo ładnie grają czy to z basami dodatkowymi czy też bez,
głośno, nic nie trzeszczy, drzwi dobrze wygłuszone.to chyba nie widziałeś pancernych drzwi w swifcie
moje i tak idą jeszcze do poprawki jak będę mieć wenę i będzie cieplej, tym razem będzie czołg beton, a nie sam czołgCo do tweeterków to lewy gra do
mnie, natomiast prawy niekoniecznie, przydałoby się go w wolnej chwili poprawić.mówiłem
Tył - dwa kanały na
mostku, gra czysto, ładnie, czuć we włosach, fotele zaczynają masować, a przy
bardziej wymagających utworach również pedały, wszystko chodzi, jednak 350mocy
podawanej przez helixa to za mało, testowany u Plastka gra głośniej, no ale i tak
jestem zadowolony, nawet bez bagażnikaaltek ... niestety ... zobacz sobie spadki ... na bank nie ma nawet tych 350W ...
-
to chyba nie
widziałeś pancernych drzwi w swifcie
moje i tak idą
jeszcze do poprawki jak będę mieć wenę i będzie cieplej, tym razem będzie czołg
beton, a nie sam czołgI jak to odczujesz? U mnie nic tam nie trzeszczy podczas grania muzyki, a i dużo ciszej jest w aucie niż przed całym projektem
mówiłem
altek ... niestety
... zobacz sobie spadki ... na bank nie ma nawet tych 350W ...Sprawdzę, chociaż nie jest tak źle, światła nie przygasają, nic się takiego nie dzieje, pomimo, że straszyli
-
Mi przy KAC-PS201T i PB PS-12 zdarza się czasami że przygasają. Chwilowo jeżdżę bez audio więc jeszcze się tym nie zająłem.
-
I jak to odczujesz?
U mnie nic tam nie trzeszczy podczas grania muzyki, a i dużo ciszej jest w aucie niż
przed całym projektemu mnie też nic, ale po drzwiach słychać czy wszystko jest ok, czy też nie ... skoro nie wyciągałeś głośników, nie kroiłeś blachy z kątownikami, to mata lata jak "szmata" po poszyciu drzwi ... więc skórka za wyprawkę niestety.
Sprawdzę, chociaż
nie jest tak źle, światła nie przygasają, nic się takiego nie dzieje, pomimo, że
straszyliu mnie też nie przygasały, ale obroty zaczęły falować, tylko że u mnie są zmienione wszystkie kable oprócz głównego od altka, który zostanie zmieniony w najbliższym czasie.
-
u mnie też nic, ale
po drzwiach słychać czy wszystko jest ok, czy też nie ... skoro nie wyciągałeś
głośników, nie kroiłeś blachy z kątownikami, to mata lata jak "szmata" po poszyciu
drzwi ... więc skórka za wyprawkę niestety.Zupelnie się nie mogę zgodzić, mata idealnie przylega (poza dziurami w drzwiach, tam jest napięta i w sumie nie wiem co się z nią dzieje, wiem jak te głośniki grają w drzwiach niewygłuszonych i wiem jak grają u mnie i nie jest to na 100% skórka za wyprawkę...
u mnie też nie
przygasały, ale obroty zaczęły falować, tylko że u mnie są zmienione wszystkie kable
oprócz głównego od altka, który zostanie zmieniony w najbliższym czasie.To u mnie nic nie faluje
-
(poza dziurami w drzwiach, tam jest napięta i w
sumie nie wiem co się z nią dzieje, wiem jak te głośniki grają w drzwiach
niewygłuszonych i wiem jak grają u mnie i nie jest to na 100% skórka za wyprawkę...
To u mnie nic nie
falujetia jak bym nie miał swifta i nie wygłuszał drzwi
-
Po kilku miesiącach prac nad ściemniaczem w końcu udało mi się odkryć jego działanie i wiem jaki kabelek do czego podłączyć, żeby działał !
A zatem są 3 piny V,E i L
V to proste - napięcie stałe
E okazuje się masą
L - tu podczepiamy masę źródła światła, a jego napięcie bezpośrednio pod napięcie stałeWcześniej byłem przekonany, że ten ściemniacz będzie zmieniał napięcie poprzez + a tu się okazuje, że minusem
Może komuś się przyda, kto chce mieć ściemniacz a nie ma poprowadzonej instalacji/kostki
-
Po kilku miesiącach
prac nad ściemniaczem w końcu udało mi się odkryć jego działanie i wiem jaki kabelek
do czego podłączyć, żeby działał !piszesz o tym od GTi ? Jeśli tak to był opis kiedyś jakie to są kable i itp.
-
piszesz o tym od
GTi ? Jeśli tak to był opis kiedyś jakie to są kable i itp.Tak, pisałem, pytałem jakiś czas temu, ale nikt nie umiał pomóc :
-
Może ktoś się orientuje, czy do swojego alpine, które nie ma złącza aux mogę podłączyć jakiś tablet/laptop, żeby słyszeć muzykę z teledysku/filmu w głośnikach?
Jakaś przejściówka do któregoś złącza? Cokolwiek?Tutaj zeskanowałem dwie strony z instrukcji:
-
Ja tu widzę tylko możliwość podłączenia ipoda przez taki kabelek