[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
To wydam nastepne
40 zl i kupie takie, bo zaciek.mi sie robi na srodkuJa za 30 zł kupuję komplet (czyli razem z tyłem!), więc nie wiem gdzie widzisz te Swoje oszczędności...
-
Ja za 30 zł kupuję
komplet (czyli razem z tyłem!), więc nie wiem gdzie widzisz te Swoje oszczędności...ale ja mam takie co nie rozwalą się po kilku nocach, a cały sezon jeżdżą w najgorszych warunkach i zawsze wszystko zbierają idealni
-
Też mam takie, ale nie musisz mi wierzyć.
-
Też mam takie, ale
nie musisz mi wierzyć.to nie wiem, wcześniej w ciagu miesiaca 3 razy jedną wymienialem, ostatni raz wlasnia na boscha, bo tamte po chwili do śmieci, pokazesz mi ; >
Oczywiscie nie jezdzac po pieknym desczu, tylko po zasolonym syfie
-
to nie wiem,
wcześniej w ciagu miesiaca 3 razy jedną wymienialem, ostatni raz wlasnia na boscha,
bo tamte po chwili do śmieci, pokazesz mi ;Miałem dużo kompletów z różnych firm i tylko jakieś pojedyncze przypadki okazywały się niewystarczające na rok używania.
Obecnie mam założone firmy uniTEC. Bardzo dobrą (co prawda jedną!) kupiłem również wycieraczkę firmy UNIPOINT. -
Miałem dużo
kompletów z różnych firm i tylko jakieś pojedyncze przypadki okazywały się
niewystarczające na rok używania.
Obecnie mam
założone firmy uniTEC. Bardzo dobrą (co prawda jedną!) kupiłem również wycieraczkę
firmy UNIPOINT.o unipoint slyszalem bdb opinie, ale uniTEC przetestowałem obok boscha i kiepsko wypadła na takim tle..
-
Tylko UNIPOINT'a raczej trudno znaleźć w dobrej cenie. Ja kupiłem akurat prawą (pasażera) za 8,50 zł na stacji benzynowej w Bartoszycach. Lewa (kierowcy) była bodajże złotówkę droższa (9,50 zł).
-
Tylko UNIPOINT'a
raczej trudno znaleźć w dobrej cenie. Ja kupiłem akurat prawą (pasażera) za 8,50
zł na stacji benzynowej w Bartoszycach. Lewa (kierowcy) była bodajże złotówkę
droższa (9,50 zł).łatwo! selgros po 7zł ;>
-
No to już wiesz gdzie kupić tanie i dobre wycieraczki, bo płacić za Boscha 50 zł to jest lekka przesada...
-
Realne, bo mi pali
2l Pb95 więcej...No to wszystko wiem, czyli w lato znów schodzę do 8 tak jak było wcześniej. A ja się przejmuję
-
byłem w aso, zapytalem co mnie interesuje:
klamka zewn tył 198zł
klamka wewn tył 135zł
komplet łożysk do skrzyni ok 600zł -
byłem w aso,
zapytalem co mnie interesuje:
klamka zewn tył
198zł
klamka wewn tył
135zł
komplet łożysk do
skrzyni ok 600złASO się ceni...
Ale te ceny mnie nie dziwią skoro za jedną zaślepkę halogenu krzyczą sobie 180 zł! -
ASO się ceni...
Ale te ceny mnie
nie dziwią skoro za jedną zaślepkę halogenu krzyczą sobie 180 zł!No to tak, zrobiłem łożysko.
Mechanik kupił stosunkowo drogie, bo 'tańszych nie było' niemieckiej firmy FAG za 100zł, za robotę wziął 50zł, także nie jestem zadowolony, ale już mam przynajmniej spokój...http://www.iparts.pl/czesc/lozysko-kola,...-713623140.html
a i tak na te lozyska z aso się chyba skusze ; >
-
a i tak na te
lozyska z aso się chyba skusze ;Kto bogatemu zabroni...
-
Kto bogatemu
zabroni...nie no nie o to chodzi, ale zamienniki pewnie tańsze o połowe, a sporo gorsze, a skrzyni na codzien sie nie robi, wiec chcialbym na wypasie ;>
zapomnialem, wynik spalania nastepny 506km / 32,1l czyli 6,5l/100km co daje 34zł/100km...
-
nie no nie o to
chodzi, ale zamienniki pewnie tańsze o połowe, a sporo gorsze, a skrzyni na codzien
sie nie robi, wiec chcialbym na wypasie ;A po co robić? Tą skrzynię też już zepsułeś?!
-
A po co robić?
Tą skrzynię też już zepsułeś?!Jeszcze żadnej skrzyni nie zepsułem. No poza pierwszą, ale to było do przewidzenia, za bardzo katowałem. Po to robić bo mi choćby nieco zryte łożyska w niej za bardzo denerwują
-
Jeszcze żadnej
skrzyni nie zepsułem. No poza pierwszą, ale to było do przewidzenia, za bardzo
katowałem.Tą od likaona też zjechałeś...
Po to robić bo mi choćby nieco zryte łożyska w niej za bardzo denerwują
A podobno była cud-miód-malina jak kupiłeś? Czyli też zniszczyłeś...
-
Tą od likaona też
zjechałeś...
A podobno była
cud-miód-malina jak kupiłeś? Czyli też zniszczyłeś...nic od likaona nie zjechałem, jest cud miód i była cud miód, ale jak na ponad 15 latnią część używaną.
Likaona była od litrówki, była za słaba do tego silnika, dlatego tak szybko 'się posypała' - jeśli właściwie można tak powiedzieć (30tys u mnie była, jak ją założyłem to już piąty bieg zaczynał hałasować, pod koniec to nawet trójka hałasowała).
Od plastka jest o niebo lepsza (od starej przed wymianą), bo piąty bieg wyje, ale dość cicho i znośnie, czwarty też delikatnie, natomiast jak jesteś w temacie to powinieneś wiedzieć, że jak piątka zaczyna, to zaraz każdy inny powoli zacznie, dlatego trzeba wymienić komplet łożysk, a Ty nie znasz sytuacji i mi wmawiasz jakieś rzeczy, podejrzewam, że Twoja też choćby delikatnie wyje tylko do tego sie przyzwyczailes i nie zauważasz
Chociaż jest też troche tak, ze ja na ten dźwiek jestem przewrażliwiony i choćby najmniejszy hałas mnie irytuje, jeżeli muzyka jest off oczywiście...
Reszta osób nawet go nie zauważa -
Likaona była od
litrówki, była za słaba do tego silnika, dlatego tak szybko 'się posypała'Jakoś niektórzy wsadzają litrówkowe skrzynie do GTi i się nie sypią, a tam jednak trochę więcej kuni niż u Ciebie...
natomiast jak jesteś w temacie to powinieneś
wiedzieć, że jak piątka zaczyna, to zaraz każdy inny powoli zacznieA wyje mi, ale tylko w pewnym zakresie prędkości (100-110 km/h) od bardzo dawna i wcale nie zaczęły wyć inne biegi, więc nie ma reguły...