[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
To jest oczywista sprawa...
Jedynie ciężej się kieruje na parkingu itp. (może o to chodziło?) -
Przejdz sobie z
cieniutkich 13 na grube 14 zobaczysz różnicePrzechodzę co wiosnę, więc nie wiem gdzie szukasz nowiny...
-
Przechodzę co
wiosnę, więc nie wiem gdzie szukasz nowiny...Nie szukam, po prostu wydales sie zdziwiony : p
-
Tak na logike to
powinno się lepiej prowadzić, masz lepszą przyczepność, lepszą trakcje, jedyne na
czym tracisz to przyśpieszenie, ale Ty masz auto folią oblepione zamiast klaru to
mnie już nic nie zdziwi..Przyczepnosc moz i tak, ale ja mam na mysli komfort jazdy, kazda dziurę czuc 2 d bardziej, dodatkowo uczucie wyrywania kierownicy z reki rowniez duzo bardziej odczuwalne ( na dziurach ), pomijajac fakt ze kierownica ciezej chodzi...
I nie ma czym sie podniecac z ta folia, nie wiem co to jest, wiem jaka ma strukture i przypomina mi to folie, wiec tak napisalem...
-
Prowadzenie a komfort to różnica
-
Prowadzenie a
komfort to różnicaNo masz racje.:)
-
Nie wmówisz mi, że
to moja wina, bo psikałem z dużej odległości na myjni ze słabym ciśnieniem, pęcherz
najwyraźniej już był... Nie robiłem z odległości 10cm tylko 40 najmniej...Myjka myjce nierówna - na pewno takie mycie lakierowi nie pomogło
A, że fachowiec być może spartolił malowanie to inna inszość
-
Za mojej kadencji
mój Swift nigdy nie był na myjni i nie będzie
Za dwa mycia na
myjni to ja mam dobry szampon na rok
I chyba ręczne
mycie daje lepszy efekt...Dokładnie...
Ja używam szczotki z miękkim włosiem do mycia aut - lepsze od gąbki i ręka się nie moczy
-
Malo smieszne
raczej, u dzieci po oczach widac jak cos chca, jak coa im sie podobaWygląda jak resorak
-
Przejdz sobie z
cieniutkich 13 na grube 14 zobaczysz różniceW końcu masz wspomaganie kierownicy, czy nie?
-
Tak na logike to
powinno się lepiej prowadzić, masz lepszą przyczepność, lepszą trakcje, jedyne na
czym tracisz to przyśpieszenie, ale Ty masz auto folią oblepione zamiast klaru to
mnie już nic nie zdziwi..Na szerszych 185/55R14 moje auto trzyma się drogi jak przyklejone, jedynie na parkingu trochę lipa... Dynamika trochę słabsza, ale trzymanie fajne
-
Wspomka to jest to, niach niach niach
Żadnego szarpania się
Tylko ilość obrotów jest dokuczliwa... -
nie rob tak trzeba
cale klare zaciagnac bo bedzie wyladac jak kupa jak zaplaciles to jedz.1.Oczywiście jestem za tym żeby wrócił tam gdzie mu to spaprali.
2. Nie bedzie wygladać jak kupa! Robiłem podobne poprawki kilka razy i nic się nie zesrało. to jest zderzak a nie maska czy dach który trzeba by było w całości bezbarwnym na nowo pryskać. -
W końcu masz
wspomaganie kierownicy, czy nie?nigdy nie miałem, także chyba kogoś poproszę o założenie ; >
-
1.Oczywiście jestem
za tym żeby wrócił tam gdzie mu to spaprali.
2. Nie bedzie
wygladać jak kupa! Robiłem podobne poprawki kilka razy i nic się nie zesrało. to
jest zderzak a nie maska czy dach który trzeba by było w całości bezbarwnym na nowo
pryskać.haha to teraz powiedziales oczywiscie ze nie trzeba po calosci klarem ale zeby nie bylo skoku to musi to zeszlifowac schody ktore wchodza z bazy na klar a przy sciaganiu schodow zeszlifuje baze ,a co ma maska do zderzaka ze trzeba w calosci klarem jechac?
-
A, że fachowiec być
może spartolił malowanie to inna inszośćJak widać po moim przypadku jest to coraz częściej spotykane.
-
A sobie mały teścik zrobiłem przyspieszenia już na 14' przy prawie suchej nawierzchni, gazu na jedynce i tak do konca nie dałem, a widać co sie dzieje. Natomiast wydaje mi się, że wskazówka i tak ładnie lata
http://www.youtube.com/watch?v=qwVvibPWu4A&feature=youtu.be
edit:
niestety zaślepka kierownicy w kształcie airbagu w szafie, wiec musialem kombinować z położeniem telefonu ; d
felgi 14' opony szerokie -
a co ma maska do zderzaka ze trzeba w calosci klarem jechac?
To że na dużym elemencie będzie widać że było poprawiane. A na rogu zderzaka za kołem nikt nie zauważy nawet jak powstanie mały próg.
Nie takie opcje się robiło
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BB_bzn55Xak -
a co ma maska do
zderzaka ze trzeba w calosci klarem jechac?
To że na dużym
elemencie będzie widać że było poprawiane. A na rogu zderzaka za kołem nikt nie
zauważy nawet jak powstanie mały próg.
Nie takie opcje się
robiło
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BB_bzn55Xaki co, źle mu nie wyszło ; p
-
Wspomka to jest to,
niach niach niach
Żadnego szarpania
się
Tylko ilość obrotów
jest dokuczliwa...Siłownia musi być