[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Na moście północnym w warszawie, chciałem dalej, ale 4 pasy to za mało ludziom, żeby zjechać...
-
gdzie i za ile kupię silikon w sprayu (auchan, leroy merlin?), jak poprawnie wypsikać go na uszczelki i czy przyniesie to efekt - nie przymarzania uszczelek do drzwi?
-
gdzie i za ile
kupię silikon w sprayu (auchan, leroy merlin?), jak poprawnie wypsikać go na
uszczelki i czy przyniesie to efekt - nie przymarzania uszczelek do drzwi?W każdym hipermarkecie. Cena ok. 15 zł w zależności od firmy (może być drożej, a może i taniej).
Czy przyniesie efekt nie wiem, bo zawsze uszczelki smaruję sztyftem, a nie psikam silikonem. -
W każdym
hipermarkecie. Cena ok. 15 zł w zależności od firmy.
Czy przyniesie
efekt nie wiem, bo zawsze uszczelki smaruję sztyftem, a nie psikam silikonem.czym smarujesz? bo nie wiem o co chodzi : P
czytalem tez o wazelinie, ktora tez przynosi efekt i wd40, no i glicerynie, chya warto je nasmarować, bo już kilka razy musiałem się siłować od środka z drzwiami, żeby otworzyć, przy okazji polecam lekturę http://www.smartdriver.pl/zimowa-kapiel-pojazdu -
czym smarujesz? bo
nie wiem o co chodzi : PWoskiem w sztyfcie firmy Turtle Wax.
Uszczelki mi nie przymarzały nawet w największe mrozy zeszłej zimy. -
silikon w sprayu przy -20 i tak samo nic nie zamarza - sprawdzone
-
silikon w sprayu
przy -20 i tak samo nic nie zamarza - sprawdzoneNo to git. Kolega wybierze co mu bardziej będzie pasować...
Ja silikonu w spray'u używam tylko latem. -
No to git. Kolega
wybierze co mu bardziej będzie pasować...
Ja silikonu w
spray'u używam tylko latem.Po co ?
-
Po co ?
Do wszystkich zewnętrznych uszczelek, bo mam strasznie poparciałe.
-
Do wszystkich
zewnętrznych uszczelek, bo mam strasznie poparciałe.w supermarkecie będzie latwiej znaleźć raczej silikon : P
-
gdzie i za ile
uszczelki i czy przyniesie to efekt - nie przymarzania uszczelek do drzwi?Rozprowadzasz sprayem po uszczelce równomiernie, pamiętaj o dołach drzwi
I staraj się nie pryskać za mocno na szyby, bo to tłustawe jest
Działa to nawet nieźle, ale ja bym wolał wazelinę techniczną - gdzie można taką dostać?
-
w supermarkecie
będzie latwiej znaleźć raczej silikon : PJa ten swój preparat kupiłem w Realu w Jankach...
-
gdzie i za ile
uszczelki i czy przyniesie to efekt - nie przymarzania uszczelek do drzwi?U siebie mam spryskane silikonem uszczelki i na mrozie nie ma żadnych problemów z otwarciem auta. Nawet szyby da się opuszczać i domykać (elektryczne). Psikasz tak, żeby uszczelka zrobiła się mokra. Tam gdzie masz dojście to wystarczy. Warto jeszcze prysnąć w uszczelki szyb. Opuszczasz szybę i psikasz po uszczelkach. Natomiast w prowadnicę poniżej blach pryskasz tak, żeby trochę spłynęło po gumie w dół. Kilka razy podnosisz i zamykasz szybę i jest ok.
-
Działa to nawet
nieźle, ale ja bym wolał wazelinę techniczną - gdzie można taką dostać?Może w sklepach z moto-chemią?
O takie coś Ci chodziło? [>>>Klik
-
Tu masz jeszcze taniej niż w pierwszym linku: Turtle Wax tańszy
-
tak zrobię, jutro może znajde chwile to wpadne do auchan
silikonem mozna po szybie psikać? : D Co to za cudoA moja wozidupa dzisiaj umyta za 6zł, to i zdjęcie można zrobić przy przypadkowo napotkanym autku
No i raport spalania po wymianie skrzyni:
250km ---> 15l ---> 80zł ===> 6l/100km ===> 32zł/100km
Pragnę dodać, że 100% cykl miejski i nie odstawałem na światłach w tyle (dynamiczna jazda), z odcinkami po 120km/h - w niektórych miejscach się da -
Kupiłem http://sklep.variant.pl/?c=mdSklep-cmProdukt-29863-9178
mam to wsmarować szmatką w uszczelki?
Co jeszcze mogę z tym zrobić?Code:
Warto jeszcze prysnąć w uszczelki szyb.
Opuszczasz szybę i psikasz po uszczelkach.
Natomiast w prowadnicę poniżej blach pryskasz tak,
żeby trochę spłynęło po gumie w dół. Kilka razy
podnosisz i zamykasz szybę i jest ok.To mogę po tej szybie czy nie?
-
mam to wsmarować
szmatką w uszczelki?Nie. Masz psikać prosto na uszczelki i ew. jak będzie gdzieś ściekać to wytrzeć.
Co jeszcze mogę z
tym zrobić?Latem pryskać na uszczelki zewnętrzne, bo strasznie parcieją.
To mogę po tej
szybie czy nie?Możesz tylko to jest tłuste, więc potem będziesz musiał i tak wytrzeć szybę...
-
Dwa baki prawie wyjeżdżone, ponad 1000km, sporo było testów skrzyni i ogólnie więcej kasy na paliwo, także odciny były no i stan oleju
Nie pamietam ile dokladnie było przy zmianie z mobila na lotosa syntetyka, ale zdaje się że lekko ponad max, także jestem bardzo zadowolony ze znacznie zmniejszonego spalania oleju przez silnik -
ja po prostu umiem leczyć auta Było nalen troche ponad stan bo się rozpędziłem
jak na 1000km + sporo wycieków + ostre pałowanie auta to wział bardzo mało.
i zmieniles z mobila pól syntetycznego na lotosa mineralnego ( dobry lepik do silników )