[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Nie no, spalanie masz takie, że aż ciężko uwierzyć czasem. U mnie chleje, wczoraj poprawki LPG i mam nadzieję, że wróci do takiego jak było pierwsze kilka miesięcy. Czyli:
6,5-7L trasa ~17,50zł
8L-8,5L miasto ~21zł
10L miasto z klimą ~26zł -
Nie no, spalanie
masz takie, że aż ciężko uwierzyć czasem. U mnie chleje, wczoraj poprawki LPG i mam
nadzieję, że wróci do takiego jak było pierwsze kilka miesięcy. Czyli:
6,5-7L trasa
~17,50zł
8L-8,5L miasto
~21zł
10L miasto z klimą
~26złkusisz tym gazem, bo moje 100km to nadal 33zł około w mieście. Niedługo zrobie test eco na trasie non stop 80km/h, ostatnio wyszło 4,2l także ciezko będzie pobić
-
Z tą redukcją na dwójkę i 80 km/h to chyba się lekko rozszalałeś, bo tam zaraz odcinka jest to nic Ci to nie dawało...
Przy takiej prędkości to lepiej by Ci na trójce poszedł (więcej Nm i KM w tym zakresie) i dałbyś radę go pociągnąć do tych 110 km/h. -
Z tą redukcją na
dwójkę i 80 km/h to chyba się lekko rozszalałeś, bo tam zaraz odcinka jest to nic Ci
to nie dawało...
Przy takiej
prędkości to lepiej by Ci na trójce poszedł (więcej Nm i KM w tym zakresie) i dałbyś
radę go pociągnąć do tych 110 km/h.nie prawda, do 90km/h najszybciej rozpedzi sie jeszcze na dwojce, pozniej dopiero trzeci bieg
-
A odcinka nie wskakuje jak masz krótszą skrzynię i nie kręcisz jak GTi ?
-
A odcinka nie
wskakuje jak masz krótszą skrzynię i nie kręcisz jak GTi ?wyskakuje, ale właśnie koło 91-92km/h, zresztą czuć różnice jak zapne 2 bieg a jak zapne już trzeci
kręci do 7tys obrotów, 150km/h to jest 5tys obr/min mniej wiecejWczoraj ścigalem się z peżotem 307, koleś byl sam, a ja z dwoma dziewczynami i też mu machały przez okno z głową skierowaną w tył : D
-
Ja bym zostawił
takie w jakim kolorze są (pewnie srebrne lub czarne). Ew. pomalował na czarno (pod
kolor felg).no powkładam, zobaczę jak to wygląda
-
dzisiaj będe podejmował skode octavie z silnikiem 2.0 Tdi o mocy 140kM, kumpel strasznie oczernia moje autko o mocy 68kM i stwierdził, że do setki to odejdzie ode mnie jak burza, mam jakies szanse równo pojechać?
wg. portalu auto centrum ta skoda ma do setki 9,5s
-
jak na tyle co
jeżdże to i tak wychodzi
a na pecha nic nie
poradze niestetyNa razie silnika nie zmieniaj, bo widocznie nie jest mega zużyty, skoro spalanie w normie - pewnie wystarczyłoby zrobić uszczelniacze zaworów w głowicy
-
Na razie silnika
nie zmieniaj, bo widocznie nie jest mega zużyty, skoro spalanie w normie - pewnie
wystarczyłoby zrobić uszczelniacze zaworów w głowicyJedyny defekt tego silnika to branie oleju, poza tym wszystko, ale to wszystko ma w porządku, natomiast postanowilem sobie ze w lub lepiej do wakacji chce miec nowy silnik, żeby jeszcze lepiej ganiał
-
dzisiaj będe
podejmował skode octavie z silnikiem 2.0 Tdi o mocy 140kM, kumpel strasznie oczernia
moje autko o mocy 68kM i stwierdził, że do setki to odejdzie ode mnie jak burza, mam
jakies szanse równo pojechać?
wg. portalu auto
centrum ta skoda ma do setki 9,5sJakby miała ta Octavia 110 KM, to już byś miał problemy - diesel z turbinką ostro startuje
Dwóch znajomków się ścigało - jeden Octavią I 1,9 TDI 110 KM, drugi Lanosem 1,5 90 KM i lanos w tyłek dostał...
Z tym, że Lanos wcale dużo lżejszy od Octavii I nie jest, bo waży prawie 1200 kg
Swifta sporo masa ratuje, no i zależy kto powozi
-
Jedyny defekt tego
silnika to branie oleju, poza tym wszystko, ale to wszystko ma w porządku, natomiast
postanowilem sobie ze w lub lepiej do wakacji chce miec nowy silnik, żeby jeszcze
lepiej ganiałWiadomo, do tego za remont głowicy dotychczasowego silnika w warsztacie w W-wie też sporo by krzyknęli
Kolega Lanosa 1,5 16V w tamtym roku robił, bo uszczelka się wypaliła, to z regeneracją głowicy, płynami i rozrządem zapłacił prawie 2 tysiące zł, a po roku niecałym spod uszczelki głowicy zaczyna sączyć się olej... Mechanicy
-
Jakby miała ta
Octavia 110 KM, to już byś miał problemy - diesel z turbinką ostro startuje
Dwóch znajomków się
ścigało - jeden Octavią I 1,9 TDI 110 KM, drugi Lanosem 1,5 90 KM i lanos w tyłek
dostał...
Z tym, że Lanos
wcale dużo lżejszy od Octavii I nie jest, bo waży prawie 1200 kg
Swifta sporo masa
ratuje, no i zależy kto powozico Ty mi o lanosie mówisz, tych nawet nie podejmuje, musiałby sie jakiś turbo trafić, żeby się do mnie dobrać
ale 9,5 sekundy ma ta skoda, jak się postaram to w 10sekund sam mam setke, chyba sporo od kierowcy będzie zależało
edit: zamontuje kamerkę na szybie bocznej kierowcy, to pokaże Wam
-
PO Warszawie trafisz na lanosa 2.0, 2.5 i 2.0 turbo także uważaj
Co do octavki, ja tam kolegę na zakręty bym wyzwał jak taki cffany na prostej -
Co do octavki, ja
tam kolegę na zakręty bym wyzwał jak taki cffany na prostej"proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców" Collin McRae
-
Jak ta octavia nie jest jakaś zajechana i kierowca nie jest ostatnim ciapkiem to na prostej Cie zje nawet nie zauważysz kiedy, moją 1.9 TDI 105 KM na prostej bym Cie ciachnął bez mydła
No ale nie widzę sensu porównywania tych dwóch aut bo to zupełnie inne klasy samochodów
-
Jak ta octavia nie
jest jakaś zajechana i kierowca nie jest ostatnim ciapkiem to na prostej Cie zje
nawet nie zauważysz kiedy, moją 1.9 TDI 105 KM na prostej bym Cie ciachnął bez mydłaNo ale nie widzę
sensu porównywania tych dwóch aut bo to zupełnie inne klasy samochodówjesteś pewien że te 105 koni wystarczą do rozpedzenia dość cięzkiego auta do setki w 10 sekund? bo ja wątpie. A co do klasy to nie ma żadnego znaczenia, klasa to nie silnik, a wygląd, wykończenie, wyposażenie, wielkość itp, przyspieszenie to tylko jeden z wielu aspektów tej właśnie 'klasy', a nie ma co ukrywać - scoda octavia to auto tanie średniej klasy kupowane raczej jako firmówki ze względu na niskie koszty eksploatacji
Wygralem z preludą, dam rade i z oktawią : D
-
jesteś pewien że te
105 koni wystarczą do rozpedzenia dość cięzkiego auta do setki w 10 sekund? bo ja
wątpie. A co do klasy to nie ma żadnego znaczenia, klasa to nie silnik, a wygląd,
wykończenie, wyposażenie, wielkość itp, przyspieszenie to tylko jeden z wielu
aspektów tej właśnie 'klasy', a nie ma co ukrywać - scoda octavia to auto tanie
średniej klasy kupowane raczej jako firmówki ze względu na niskie koszty
eksploatacji
Wygralem z preludą,
dam rade i z oktawią : DTylko to jest TDI Panie, tam moment robi robotę i proszę pisz normalnie a nie "peżot" czy "oktawia"
-
Tylko to jest TDI
Panie, tam moment robi robotę i proszę pisz normalnie a nie "peżot" czy
"oktawia"sprawdziłem - 12 sekund, to czuje się pewnie
-
jesteś pewien że te
105 koni wystarczą do rozpedzenia dość cięzkiego auta do setki w 10 sekund? bo ja
wątpie. A co do klasy to nie ma żadnego znaczenia, klasa to nie silnik, a wygląd,
wykończenie, wyposażenie, wielkość itp, przyspieszenie to tylko jeden z wielu
aspektów tej właśnie 'klasy', a nie ma co ukrywać - scoda octavia to auto tanie
średniej klasy kupowane raczej jako firmówki ze względu na niskie koszty
eksploatacji
Wygralem z preludą,
dam rade i z oktawią : DTylko, że to są niemieckie konie i uwierz mi, że te 105 koni wystarczy żeby rozbujać to ciężkie auto A klasa też ma znaczenie jeżeli chodzi o silnik bo do tanich aut nie montuje się dobrych motorów.
Czy Octavia jest tania, no nie wiem. Wiadomo są droższe i dużo droższe samochody. Ale Octavia to jest auto dla ludzi rozsądnych co chcą mieć jakość VW/AUDI ale nie mają potrzeby, żeby mieć któryś z tych znaczków na masce.
Zresztą kiedyś się ustawimy na kreskę to się zobaczymy