[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Bo turbo nie wklada sie największego możliwego z jakieś scani tylko staranie dobrana. Małe turbo które szybko wstaje i mamy prawie diesla
-
Da jeszcze lepszego
bo już od zera, a nie od jakichś 4000 RPM.
Ty już będziesz
daleko, a turbina się dopiero włączy...ale głupoty ... słyszał o zmiennych geometriach łopatek, słyszał o dobieraniu turbiny do silnika i itp. ?
Kompresor niestety obciąża silnik w końcu to kolejny pasek ... bo jest to doładowanie mechaniczne. Można zrobić na niektórych kompresorach rozłączanie co by jeździć sobie normalnie jak bez niego, ale i tak nawet z zabawą z kółkami i itp. 150-170KM to finito ...
Cenowo - jak to ma być wszystko z głową, wyjdzie podobnie jak z turbiną ... -
Myślałem o czymś takim:
http://www.pt2w.com/srd/index.php?main_page=product_info&cPath=12&products_id=148 -
Tyle tylko, że turbo dużo bardziej awaryjne jak się źle dba, więc jak kto woli.
-
Myślałem o czymś
takim:
http://www.pt2w.com/srd/index.php?main_page=product_info&cPath=12&products_id=148No to grubo
-
Tyle tylko, że
turbo dużo bardziej awaryjne jak się źle dba, więc jak kto woli.a jak sie zle dba o turbo ?:) jezeli jest dobrze zrobione i silnik dobrze przygotowany to nic nie powinno sie psuc, co do turbo to nie kupowal bym zestawu bo pewnie 2x drozej wychodzi
-
a jak sie zle dba o
turbo ?:)Ciśnięcie od startu, gaszenie silnika od razu po zatrzymaniu itp. itd.
-
BPX, Twoja argumentacja jest po prostu rozbrajająca, myślisz, że ktoś kto wyłoży kupę siana zakładając turbo do auta w którym fabrycznie go nie było, nie będzie wiedział jak prawidłowo się z nim obchodzić? Dołożenie turbotimera to nie jest żaden problem..
-
a jak sie zle dba o
turbo ?:) jezeli jest dobrze zrobione i silnik dobrze przygotowany to nic nie
powinno sie psuc, co do turbo to nie kupowal bym zestawu bo pewnie 2x drozej
wychodziJa to myślałem, że w zestawie taniej No i mniej grzebania się z częściami, rozmiarami, dopasowaniem itp.
Jak będzie kaska, to dopiero będę rozpatrywał co korzystniejsze, najchętniej kupiłbym coś made in Japan... -
myślisz, że ktoś kto wyłoży kupę siana
zakładając turbo do auta w którym fabrycznie go nie było, nie będzie wiedział jak
prawidłowo się z nim obchodzić?A myślisz, że mało takich?
Dobra jak dla mnie koniec tematu.
-
Tak, myślę że zdecydowana większość ludzi uturbiających swoje auta wie jak się z nimi obchodzić Poczytaj sobie racingforum.pl chociażby, ile trzeba porzeźbić żeby uturbić N/A, poza tym, turbo tak łatwo zabić nie jest
-
Myślałem o czymś
takim:
http://www.pt2w.com/srd/index.php?main_page=product_info&cPath=12&products_id=148to jest kit do ZC31S ...
Tyle tylko, że
turbo dużo bardziej awaryjne jak się źle dba, więc jak kto woli.tak samo awaryjne jak kompresor ...
co do turbo to nie kupowal bym zestawu bo pewnie 2x drozej
wychodzikit nie zawsze pasuje, a niby ma pasować i jest późniejsza rzeźba ...
BPX, Twoja
argumentacja jest po prostu rozbrajająca, myślisz, że ktoś kto wyłoży kupę siana
zakładając turbo do auta w którym fabrycznie go nie było, nie będzie wiedział jak
prawidłowo się z nim obchodzić? Dołożenie turbotimera to nie jest żaden problem..wiesz Konrad, są różni ludzie, auto wyjedzie, zaraz wraca przegrzane na warsztat
Turbotimer + ktoś kto ogarnia soft bardzo dobrze i komputer standalone powinny zabezpieczyć "mądrzejszych inaczej" przez np. ograniczenie doładowania na nierozgrzanym silniku i itp.Ja to myślałem, że
w zestawie taniej No i mniej grzebania się z częściami, rozmiarami, dopasowaniem
itp.czytaj wyżej
Jak będzie kaska,
to dopiero będę rozpatrywał co korzystniejsze, najchętniej kupiłbym coś made in
Japan...to wstaw silnik od Evo z UK, taniej wyjdzie ...
-
po co silnik od evo?? silnik od gti ma wielki potencial, tylko ze wszystko trzeba robic z glowa ja osobiscie bym jechal w n/a tez kiedys zastanawialem sie nad turbinka ale nie tedy droga
-
to jest kit do
ZC31S ...Gdzie to znalazłeś?
"kit for the Suzuki Swift GT/GTi"to wstaw silnik od
Evo z UK, taniej wyjdzie ...Nie stawiam żeby było taniej, ma być odpał konkretny
-
po co silnik od
evo??seria od 250KM do 400 ...
silnik od gti ma wielki potencial, tylko ze wszystko trzeba robic z glowa
jak każdy silnik, tylko że gdzie Evo zaczyna tam GTi kończy, w końcu to tylko 1.3
ja
osobiscie bym jechal w n/a tez kiedys zastanawialem sie nad turbinka ale nie tedy
drogaoptymistycznie 150KM i co dalej ? Więcej nie zrobisz chyba że tak jak Rossi tylko 1/4 mili i 200KM ponad.
Gdzie to znalazłeś?
"kit for the Suzuki
Swift GT/GTi"BRAND NEW 2006 STAGE III TURBO KIT - więc nie wiadomo czy nie chodzi im o ZC31S ...
Nie stawiam żeby
było taniej, ma być odpał konkretnyto może silnik od rakiety
-
nawet te 150 redukcja masy i juz popier az milo
-
nawet te 150
to powodzenia w szukaniu "nawet tych"
redukcja masy i juz popier az milo
- brak trakcji
-
ehhh ty zawsze cos wymyslisz ...
-
ehhh ty zawsze cos
wymyslisz ...ktoś musi być tym złym
Ogółem łatwo się mówi, przychodzi czas realizacji, kwiatki po drodze i itp. a na koniec efekt finalny i często gęsto rozczarowanie ... -
seria od 250KM do
400 ...No to mnie zaciekawiłeś, ale nie sądzę, żeby to wyszło taniej, bo nie tylko silnik musiałbym wymienić...
BRAND NEW 2006
STAGE III TURBO KIT - więc nie wiadomo czy nie chodzi im o ZC31S ...na tej stronce sprzedają raczej rzeczy do starszych swiftów no i widać po uszczelce od kolektora...
to może silnik od
rakietyGeneralnie ma być auto do zabawy