[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Szkoda tylko, że
jest ogromny, będę musiał albo go dobrze schować albo ładnie wyeksploatować - pewnie
w bagażniku.nie jest ogromny, uwierz są większe
wyeksponować chyba chodziłoTeraz potrzebuje
kable zasilające do wzmacniacza, nie mam pojęcia co i jak przygotować, żeby
podłączyć pod nie dwa wzmacniacze, które zapewne będą w bagażniku, bo innej
możliwości nie widzę.Czemu akurat 2 ?
35mm2 x 2 od aku grodzią
ja do tego mam 2x10mm2 grodzią, ale to taka tam pierdołaJakie zakupy zrobić
(złączki, jakie potrzebuje) i najważniejsze jakie przewody? Na tą chwilę pod jeden
wzmacniacz i zestaw na przód, ale w niedalekiej przyszłości pod wzmacniacz od suba.tak jak Zurex pisze - chyba że chcesz wydać na zestaw który sam sobie zrobisz/ktoś Ci zrobi z firmowych produktów
-
nie jest ogromny,
uwierz są większe
wyeksponować chyba
chodziłoo to chodziło no ale w sumie dobrze, że duży, płaski, więc dużo miejsca nie zajmie, bardziej jak obraz, a z budowy wygląda na solidny, także póki co jestem zadowolony z zakupu
Czemu akurat 2 ?
Ten wzmacniacz ma zadanie napędzać przód, drugi - monoblok chciałbym użyć do napędzenia suba, takie były plany od samego początku
35mm2 x 2 od aku
grodzią
ja do tego mam
2x10mm2 grodzią, ale to taka tam pierdołato znaczy mam kupić kable spawalnicze - takie coś klik? Co ja zrobie z tymi klemami? zastąpie wejściem do wzmacniacza? Są dość tanie, ale chyba troche sporo kombinowania, czy nie? A z drugiej strony kupowanie wszystkiego osobno, może nie do końca wyjdzie opłacalniej?
tak jak Zurex pisze
- chyba że chcesz wydać na zestaw który sam sobie zrobisz/ktoś Ci zrobi z firmowych
produktów
No nie mam pojęcia właśnie jakie końcówki bym potrzebował co i jak - a chętnie po weekendzie zrobiłbym już te zakupy łącznie z akumulatorem i coś już ogarnął, żeby było widać zarys efektu końcowego
- chyba że chcesz wydać na zestaw który sam sobie zrobisz/ktoś Ci zrobi z firmowych
-
tak wszystko kupujesz, opisujesz, wsadzasz kasę, teraz podaj adres gdzie stoi swift, którego można uruchomić śrubokrętem
-
tak wszystko
kupujesz, opisujesz, wsadzasz kasę, teraz podaj adres gdzie stoi swift, którego
można uruchomić śrubokrętemTo wpadaj od razu z akumulatorem, bez tego ani rusz
-
takie coś mi chodziło xD
Kabel 35mm2
bo i tak będziesz miał 2 wzmaki w bagażniku to ten główny kable będziesz już miał, ze tylko potem rozgałęźnik sobie dasz i podepniesz drugi wzmak.
I teraz pytanie czy kabel + i - ciągniesz z aku czy bierzesz masę z bagażnika gdzieś? ja proponuje 2x kable ciągnąc z aku + jak i -.
Wiadomo potem te kable jak bedziesz kład to w peszel daj!
A co do końcówek do podpięcia kabli to zalezy jakie masz w zmaku te oczka a do aku to specjalne klemy kupujesz i bezproblemowo kable wpinasz np takie klemy :
klema -
Rozmawiałem z gościem jednym na temat car audio właśnie i doradził mi w dwóch kwestiach. Mianowicie lepiej zastosować światłowody, podobno będą lepiej przewodziły prąd, a teraz nie są już takie drogie, nawet tanie.
Druga kwestia to akumulator żelowy, znalazłem drogi i tani, co sądzicie na ten temat? Dla mnie dopłacić do czegoś, co faktycznie będzie lepsze, to żaden problem. -
Rozmawiałem z
gościem jednym na temat car audio właśnie i doradził mi w dwóch kwestiach.
Mianowicie lepiej zastosować światłowody, podobno będą lepiej przewodziły prąd, a
teraz nie są już takie drogie, nawet tanie.Światłowody przewodzą światło a nie prąd
-
Rozmawiałem z
gościem jednym na temat car audio właśnie i doradził mi w dwóch kwestiach.
Mianowicie lepiej zastosować światłowody, podobno będą lepiej przewodziły prąd, a
teraz nie są już takie drogie, nawet tanie.chyba chodziło mu o sygnał, nie o prąd
Druga kwestia to
akumulator żelowy, znalazłem
drogi
i
tani,
co sądzicie na ten temat? Dla mnie dopłacić do czegoś, co faktycznie będzie lepsze,
to żaden problem.kup sobie Bosch-a lub Centrę Futurę, ostatecznie jest jakaś Varta AGM na rynku, ale najpierw to i tak zmień altek
-
jak chcesz suba "pompkę" to ESSA się wyprzedaje :
http://www.caraudiosklepy.pl/re-sl-10d4-p380.html
lub
http://www.caraudiosklepy.pl/re-se-10d2-p376.html
To tak na marginesie, oba bodaj zagrają w 20l
-
kup sobie Bosch-a
lub Centrę Futurę, ostatecznie jest jakaś Varta AGM na rynku, ale najpierw to i tak
zmień altekJak będzie coś nie tak to dopiero będę myślał o alternatorze, teraz żyje nadzieją, że będzie dobrze
A co z tym hollywoodem żelowym za tysiaczka? Bo mam ochote na takiego ;>jak chcesz suba
"pompkę" to ESSA się wyprzedaje :
http://www.caraudiosklepy.pl/re-sl-10d4-p380.htmlA co to znaczy, że pompka? o Vmax odchylenie membrany, czy o głośność? I co to za firma, bo troche się boję RE
No światłowody rzecz jasna radio --> wzmacniacz
-
Jak będzie coś nie
tak to dopiero będę myślał o alternatorze, teraz żyje nadzieją, że będzie dobrzeto powodzenia
A co z tym
hollywoodem żelowym za tysiaczka? Bo mam ochote na takiegonie szkoda Ci $$ ? Ja przeliczyłem to tak - jak Centra wytrzyma mi te 3 lata, to mam za to 3 taki Centry ( czyli 9 lat użytkowania ), a z AGM-em 5-7 jak dbasz ...
A co to znaczy, że
pompka? o Vmax odchylenie membrany, czy o głośność? I co to za firma, bo troche się
boję REchciałeś co by było głośne dum dum Firma - z USA, ale wiadomo teraz to wszystko China
No światłowody
rzecz jasna radio --> wzmacniaczraczej radio --> zmieniarka
-
Bardzo dobre akumulatory to Westa Forse
-
to powodzenia
nie szkoda Ci $$ ?Nie szkoda ani troche, jeśli ma być lepszy, o ile to jest tak jak z butami, że Ty piszesz, że wolisz 3 pary gorszych niż jedną lepszą, tylko czy faktycznie będzie różnica, w opisie chwalą, że nawet po całkowitym rozładowaniu można nadal do pełna naładować, szybsze ładowanie itp, ponadto w żeliwnym akumulatorze nie zaśniedzieją + i -
To jak, będzie odczuwalnie lepszy?chciałeś co by było
głośne dum dum Firma - z USA, ale wiadomo teraz to wszystko China
raczej radio --Na głośnik chce przeznaczyć około 2tys i chyba jednak wsadzę ten 30cm, chyba że wybijecie mi to z głowy
Jutro zaczynam robić zabudowę do bagażnika -
Nie szkoda ani
troche, jeśli ma być lepszy, o ile to jest tak jak z butami, że Ty piszesz, że
wolisz 3 pary gorszych niż jedną lepszą, tylko czy faktycznie będzie różnica, w
opisie chwalą, że nawet po całkowitym rozładowaniu można nadal do pełna naładować,
szybsze ładowanie itp, ponadto w żeliwnym akumulatorze nie zaśniedzieją + i -żelowym, nie żeliwnym - mi tam nic nie śniedzieje w zwykłym ... no ale nic
Nie napisałem że gorszy czy lepszy, po prostu tu jest rachunek czystej kalkulacji.
Wolę 3 za 1 i dbać, miałem Optimę, przetrwała 1,5 roku ... ale fakt mało dbana byłaTo jak, będzie
odczuwalnie lepszy?jak chcesz to kupuj, dla mnie strata $$
Na głośnik chce
przeznaczyć około 2tys i chyba jednak wsadzę ten 30cm, chyba że wybijecie mi to z
głowynie mam zamiaru, co kto lubi chcesz to kupuj i się nie pytaj nikogo, ja tam wiem co kupić
-
przekonałeś mnie, wezme zwykły aku, gwarancje na rok czy dwa i tak dostanę, wiec w razie czego będę korzystał
-
Żelowe aku nie lubią dużych prądów, między innymi przy rozruchu, a jeszcze chcesz go katować audio to padnie raz dwa, co ciekawe, te aku Toyama trafiam co jakiś czas popuchnięte, ale to w upsach, tam to cuda wianki się dzieją...
-
przekonałeś mnie,
wezme zwykły aku, gwarancje na rok czy dwa i tak dostanę, wiec w razie czego będę
korzystał2 lata to minimum gwarancji jaką dostaniesz, ja mogę Ci polecić Bosche z serii silver, u ojca jeździ 5 rok w dieselu i zero problemów Kumpel kupił 6 lat temu do omegii, jeździł 2 lata w omedze, rok w lagunie klekocie, 3 late w neonie a teraz znów jeździ w omedze i też zero problemów
-
może kiedyś były dobre , aku kupione 1.5roku temu wytrzymało niecały rok . W zimę się poddało
-
może kiedyś były
dobre , aku kupione 1.5roku temu wytrzymało niecały rok . W zimę się poddałoPróbowałeś reklamować?
-
A ja mam jakiś akumulator Berga z którym kupiłem auto w maju zeszłego roku. Ciekaw jestem od kiedy siedzi w aucie, w zimę spodziewałem się wymiany a on mnie pozytywnie zaskoczył kręcąc zawsze bez problemu mimo jakiegoś tam Car Audio (w zimę jeździłem z Crunchem GTI2200, na papierze 400W RMS) i raczej krótkich odcinków. Zobaczymy jak będzie w tym roku.