[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Bez użebrowania, wentylacji chcecie wzmaka na dystans wsadzić ?? Plecy są żebrowane czy płaskie ??
-
Bez użebrowania,
wentylacji chcecie wzmaka na dystans wsadzić ?? Plecy są żebrowane czy płaskie ??wzmacniacz z tyłu płaski, kanty żebrowane, opacie żebrowane
-
Chociaż w planach
na przyszłość i tak mam zamiar odciążyć helixa i kupić drugi wzmacniacz tylko do
suba - no i przy okazji w pełni go wykorzystać, bo nie chodzi na pełnych obrotach
Tak samo wymienić
rainbowy z przodu na coś lepszegobez altka to marzenia ściętej głowy, tak samo o dziwo przez to może się pocić ...
-
bez altka to
marzenia ściętej głowy, tak samo o dziwo przez to może się pocić ...Altek już jest 90 amp zdaje się, problemy juz dawno się skończyły, gra na zgaszonym silniku, nic się nie dzieje, aku non stop naładowany
-
Altek już jest 90
amp zdaje się, problemy juz dawno się skończyły, gra na zgaszonym silniku, nic się
nie dzieje, aku non stop naładowanyzdaje się - Matsubashi efekt by Plastek ?
-
zdaje się -
Matsubashi efekt by Plastek ?Oczywiście, nic innego
-
Oczywiście, nic
innegojak nie znajdę obecnie nic innego to tak samo 90 będzie
-
jak nie znajdę
obecnie nic innego to tak samo 90 będzieA czym się martwisz, że to za mało, czy za dużo?
-
ten 90A mieści się tam na styk więc nie ma co świrować na prawdę i 90A jest idealne pod CA średnio rozbudowane
-
ten 90A mieści się
tam na styk więc nie ma co świrować na prawdę i 90A jest idealne pod CA średnio
rozbudowaneno właśnie średnio i dla średnio głuchych
-
Nieuchronnie zbliża się termin dalszych zmian w aucie.
Dolot zrobiony, teraz czas na nowy układ wydechowy.
Czy zna ktoś jakąś profesjonalną firmę (waw, okolice), która mi to dobrze zrobi?
Sprawdzałem dziś stan oleju w silniku, nie ubyło ani grama...
Następne zmiany będą już związane z silnikiem.
W przyszłości natomiast mam zamiar odchudzić auto, wstawić kubły z prawdziwego zdarzenia i prawdopodobnie klatkę. Ale to już po kupnie następnego auta -
Czy zna ktoś jakąś
profesjonalną firmę (waw, okolice), która mi to dobrze zrobi?M-tech ? Może też ta firma co robiła MKV z nierdzewki końcowy się podejmie ?
Następne zmiany
będą już związane z silnikiem.turbo
W przyszłości
natomiast mam zamiar odchudzić auto, wstawić kubły z prawdziwego zdarzenia i
prawdopodobnie klatkę. Ale to już po kupnie następnego autaklatka - daruj sobie, odchudzanie - to po audio
-
M-tech ? Może też
ta firma co robiła MKV z nierdzewki końcowy się podejmie ?Gliwice - trochę daleko : |
turbo
Bardziej myślałem o drobnostkach typu wałki itp, ale kto wie...
klatka - daruj
sobie,Raczej daruje
odchudzanie - to po audio
Audio przełożę do nowego auta albo sprzedam, to nie problem, zrobiłbym to nawet teraz, ale do Clarusa nie włożę, bo niedługo na złom zawita
-
Z wałkami to jest tak, że jak już coś dorwiesz to musisz cisnąć dalej z modyfikacjami, no może wyjątek to wałki cultusowe, ale nie jeździłem niestety na nich i nic ciekawego powiedzieć nie mogę.
Maderfakerskie za to są BD14 i świątek 262, to dopiero masakratory
-
suzuki dotarło do końca swojego żywota, jeżeli ktoś coś potrzebuje z drobniejszych rzeczy - oddam za free (poflokowane plastiki itp), bede mial na sprzedaz tez felgi, kierownice zapewne - wszystko co uda mi sie wykrecic lacznie z car audio - pod maską raczej nic nie zostalo calego.
-
coś narobił
-
coś narobił
wyprzedzanie, ktoś wyjechał i bum, nie ma o czym gadać, jak ktoś chętny to priw, w wolnym czasie wystawie zdjecia i wszystko na forum na giełde
-
ale Tobie nic mam nadzieje się nie stało ?
-
ale Tobie nic mam
nadzieje się nie stało ?Karetką się tylko przejechalem na sygnale, nic poważnego - głównie dlatego, że na kierownicy był pokrowiec (atrapa poduszki), bo głową w niego przywaliłem
-
Ostro
Szkoda, tyle zapału i kasy włożone w autko...
Dobrze, że Ty cały jesteś